2024/12/12

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

چگونه اتریوم بخرم؟ آموزش خرید اتریوم

چگونه اتریوم بخرم؟ آموزش خرید اتریوم

چگونه اتریوم بخرم؟ آموزش خرید اتریوم

 

اتریوم (Ethereum) بعد از بیت کوین، از نظر ارزش بازار در رده دوم بازار ارزهای دیجیتال قرار دارد. به عبارت دیگر، اتریوم یا به‌طور دقیق‌تر اتر، با واحد اختصاری ETH، دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان است که به ‌خاطر همین به آن «ملکه ارزهای دیجیتال» هم می‌گویند. در این مطلب، به زبان ساده با نحوه خرید اتریوم آشنا می‌شوید.

خلاصه‌ای از خرید اتریوم

بهترین راه برای خرید اتریوم، مراجعه به یک صرافی ارز دیجیتال است. این صرافی‌ها در واقع سایت‌هایی روی اینترنت هستند و به این ترتیب، برای خرید اتر نیاز به مراجعه حضوری نیست. قبل از اقدام به خرید، یک کیف پول اتریوم روی گوشی تلفن همراه یا کامپیوتر شخصی خود نصب کنید. کیف پول‌های نرم‌افزاری اتر کاملاً رایگان هستند. اگر به دنبال امنیت بیشتر هستید، می‌توانید کیف پول سخت‌افزاری خریداری کنید. البته بیشتر صرافی‌ها روی خود سایت به کاربر کیف پول ارائه می‌دهند، اما اگر اتریوم‌ها را روی کیف پول شخصی داشته باشید، به دارایی‌های خود کنترل کامل دارید و این حریم خصوصی و امنیت را افزایش می‌دهد.

چگونه اتریوم بخرم؟ آموزش خرید اتریوم

به راحتی می‌توانید با جستجوی کلمه «خرید اتریوم» در گوگل، سایت‌هایی را که در ازای ریال و با کارت بانکی اتریوم می‌فروشند، پیدا کنید. صرافی‌ها از نظر کیفیت خدمات و قیمت خریدوفروش می‌توانند متفاوت باشند. قبل از ثبت‌نام در یک صرافی، با بررسی سایت و جستجو مطمئن شوید که معتبر است. همچنین، با مراجعه به بخش پرسش و پاسخ (استک) سایت سایت ارزی (Arzee)، می‌توانید با پرس‌وجو از افراد آگاه، درباره اعتبار یک صرافی اطمینان حاصل کنید.

در صورتی که هزینه تمام‌شده خرید مستقیم اتر با ریال بالا بود، صرافی مورد نظر شما اتر نداشت یا نقدشوندگی آن پایین بود و یا اگر قصد معامله ارزهای دیجیتال را داشتید، می‌توانید از صرافی داخلی، یک ارز دیجیتال دیگر مثل بیت کوین یا تتر بخرید و سپس به یک صرافی بین‌المللی مانند بایننس (Binance) مراجعه کنید. در صرافی‌های بین‌المللی که حجم معاملات بالایی دارند، به راحتی می‌توان بیت کوین، تتر و ارزهای دیجیتال دیگر را به اتریوم تبدیل کرد و بالعکس. امروزه بیشتر کاربران ایرانی از صرافی بایننس برای معامله ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند، اما به دلیل تحریم‌ها نمی‌توان با آی‌پی ایران در این سایت فعالیت کرد. بنابراین، کاربران قبل از ثبت‌نام، با نرم‌افزار آی‌پی خود را تغییر می‌دهند و سعی می‌کنند که همیشه با آی‌پی یک کشور ثابت وارد این سایت شوند. به یاد داشته باشید در صرافی‌های بین‌المللی هر لحظه خطر مسدود شدن کامل حساب برای کاربران ایرانی وجود دارد.

اگر در خارج از کشور زندگی می‌کنید، خیلی راحت می‌توانید با کارت‌های اعتباری مانند ویزا و مسترکارت، اتریوم بخرید. چهار سایت زیر از بزرگ‌ترین پلتفرم‌های موجود برای خرید اتر با کارت اعتباری هستند:

  • Coinbase.com
  • Bitstamp.com
  • Changelly.com
  • binance.com

با این حال، نسبت به کشور محل زندگی، یک سایت می‌تواند محبوبیت بیشتری داشته باشد. با جستجوی «Buy Ethereum» به همراه نام کشور می‌توانید بهترین سایت ممکن را برای خرید اتر با کارت اعتباری پیدا کنید.

خرید اتر با دلار و یورو برای کاربران ساکن ایران توصیه نمی‌شود، چون به دلیل تحریم‌های بین‌المللی امکان خرید مستقیم وجود ندارد و ناچار هستید از واسطه‌ها کمک بگیرید که این هزینه تمام‌شده را به شدت افزایش می‌دهد.

این خلاصه‌ای از چگونگی خرید اتریوم بود. اگر جزئیات بیشتری می‌خواهید، ادامه این مطلب را بخوانید.

کمی درباره اتریوم

ایده اتریوم در سال ۲۰۱۳ از سوی ویتالیک بوترین، نابغه جوان روسی، ارائه شد. در حقیقت، اتریوم را می‌توان یک کامپیوتر جهانی دانست که روی آن هر فرایند متمرکزی که امروزه روی اینترنت انجام می‌شود، به صورت غیرمتمرکز قابل اجرا است. نکته حائز اهمیت اینجاست که کسی مالک اصلی این شبکه نیست، بلکه کنترل آن در دست کاربران آن است و بر خلاف سیستم‌های متمرکز هیچ‌کس نمی‌تواند به تنهایی مالک آن باشد. توسعه‌دهندگان می‌توانند روی اتریوم برنامه‌های غیرمتمرکز بسازند، برنامه‌هایی که هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را متوقف کند و جلوی اجرایشان آن را بگیرد. همچنین می‌توان بدون ساخت بلاک چین و شبکه جداگانه، روی اتریوم ارز دیجیتال مورد نظرشان را بسازند که به آنها «توکن» می‌گویند.

نام ارز دیجیتال شبکه اتریوم، «اتر» (Ether) است که در انتقال پول، پرداخت کارمزدها، پرداخت هزینه برنامه‌های غیرمتمرکز و … کاربرد دارد. به همین دلیل، این ارز دیجیتال ارزشمند است و می‌توان روی آن سرمایه‌گذاری کرد یا به معامله آن پرداخت. می‌توان گفت سرمایه‌گذاری روی اتر همان سرمایه‌گذاری روی شبکه اتریوم است. بدیهی است که اگر اتریوم به اهداف خود برسد و در میان مردم به مقبولیت دست یابد، ارزش اتر افزایش خواهد یافت و بر عکس اگر این پروژه به موفقیت نرسد، اتر ارزش خود را از دست خواهد داد. بنابراین، مانند هر بازار دیگری، سرمایه‌گذاری روی اتر با ریسک همراه است و نمی‌توان با قطعیت آن را سودآور دانست. قیمت اتر مانند هر دارایی دیگری، با عرضه و تقاضا بالا و پایین می‌شود. اتر روی کیف پول‌های دیجیتال ذخیره می‌شود که در ادامه درباره آن‌ها توضیح می‌دهیم.

این توضیح مختصری از اتریوم بود. برای آشنایی کامل با اتریوم می‌توانید به مقاله «اتریوم چیست؟» مراجعه کنید.

آموزش خرید اتریوم

برای خرید اتریوم، به‌طور کلی دو گام اصلی را می‌توان در نظر گرفت:

  1. نصب کیف پول اتریوم
  2. مراجعه به یک وب‌سایت صرافی

نصب کیف پول اتریوم

آموزش خرید اتریوم

قبل از خرید اتریوم، نیاز به جایی برای نگهداری اترها دارید. کیف پول اتریوم را می‌توانید مانند حساب بانکی خود در نظر بگیرید که از آن می‌توان برای دریافت، ذخیره و ارسال اتریوم استفاده کرد.

کیف پول‌های نرم‌افزاری اتریوم رایگان و به‌راحتی قابل نصب بر روی گوشی‌های تلفن همراه (اندروید و iOS) یا کامپیوترهای شخصی (ویندوز، لینوکس و مک) هستند. برخی از کیف پول‌ها هم تحت وب‌ هستند و با مرورگرهای اینترنت (مانند کروم) می‌توان به آنها متصل شد. اما کیف پول‌های سخت‌افزاری که امنیت بیشتری دارند، به ‌شکل فیزیکی موجود هستند و باید خریداری شوند.

در اینجا چهار کیف پول برای ذخیره اتریوم که بیشترین تعداد کاربر را به خود اختصاص داده‌اند، معرفی می‌کنیم:

کیف پول سخت‌افزاری لجر

شرکت فرانسوی لجر، بزرگ‌ترین تولیدکننده کیف پول‌های سخت‌افزاری است. کیف پول‌های سخت‌افزاری لجر، از دارایی‌ها به‌صورت کاملاً امن و آفلاین نگهداری می‌کنند. دو مدل لجر نانو اس (Ledger nano S) و لجر نانو ایکس (Ledger nano X)، بهترین مدل‌های تولیدی این شرکت هستند که تقریباً از تمام ارزهای دیجیتال معتبر به‌علاوه هزاران توکن (توکن‌های مبتنی بر اتریوم، ایاس و …) پشتیبانی می‌کنند. از این رو، یک کیف پول برای نگهداری اغلب ارزهای دیجیتال کافی است.

کیف پول سخت‌افزاری ترزور

یکی دیگر از بهترین گزینه‌ها برای ذخیره اتریوم، ترزور است. شرکت ترزور که دفتر مرکزی آن در کشور چک قرار دارد، اولین سازنده کیف پول‌های سخت افزاری بیت کوین برای عموم محسوب می‌شود اما از نظر فروش، دو سالی است که لجر توانسته گوی رقابت را از این شرکت برباید. با این حال، کیف پول‌های ترزور هم بسیار امن هستند. مشهورترین محصول این شرکت، کیف پول ترزور وان (Trezor One) است که البته در حال حاضر محصول جدیدتری به نام ترزور مدل تی (Trezor Model T) عرضه شده است. این دو محصول از نظر امنیت تفاوت چندانی با هم ندارند، اما مدل تی از زیبایی و امکانات جانبی بیشتری برخوردار است. همچنین مدل وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمی‌کند، اما مدل تی این ارزها را هم پوشش می‌دهد.

کیف پول‌ مای‌اترولت

مای‌اترولت سایت یا به‌طور دقیق‌تر نرم‌افزاری روی اینترنت است که به شما اجازه ساخت کیف پول و انجام تراکنش‌های اتریوم و توکن‌های مربوط به آن را می‌دهد. به عبارت دیگر، MyEtherWallet یک کیف پول کاملاً تحت وب نیست و هیچ‌گاه کلید خصوصی شما را روی سرورهای خود ذخیره نمی‌کند. این سایت در واقع به شما این امکان را می‌دهد که کیف پول خود را ایجاد کرده و هر جایی که تمایل دارید آن را ذخیره و از آن استفاده کنید. این سایت برای دسترسی راحت‌تر نرم‌افزار موبایل هم دارد. برای ساخت کیف پول اتریوم با مای اتر ولت فقط کافی است به آدرس Myetherwallet.com مراجعه کنید.

کیف پول تراست والت

«تراست» یک کیف پول چندارزی متعلق به صرافی بزرگ چینی بایننس است و از بهترین کیف پول‌های اتریوم برای اندروید و iOS محسوب می‌شود. شاید مهم‌ترین مزیت تراست، سادگی و کاربرپسند بودن آن باشد. اصلی‌ترین عیب این کیف پول این است که در حال حاضر فقط برای تلفن‌های همراه عرضه شده است و برای کامپیوترهای شخصی در دسترس نیست. برای دانلود کیف پول تراست می‌توانید به وب‌سایت Trustwallet.com مراجعه کنید.

به جز این چهار کیف پول، ده‌ها کیف پول دیگر برای اتریوم وجود دارد که برای آشنایی با همه آنها می‌توانید به بخش کیف پول‌های وب‌سایت سایت ارزی (Arzee) مراجعه کنید. کیف پول‌های نامعتبر می‌توانند بدافزار باشند و دارایی‌های شما را به سرقت ببرند. بنابراین، توصیه می‌کنیم از کیف پولی استفاده کنید که تعداد زیادی کاربر از آن استفاده می‌کنند و به عبارتی امتحان خود را پس داده است.

برای دریافت اتر، باید آدرس کیف پول اتریوم خود را در هنگام خرید به فروشنده ارائه دهید. آدرس اتریوم یک رشته متنی است که در داخل کیف پول به شما نمایش داده می‌شود و مانند شماره حساب بانکی برای دریافت وجه کاربرد دارد.

به یاد داشته باشید که در دنیای اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال شما خودتان مسئول نگهداری از دارایی‌هایتان هستید. برای مثال، اگر کلمه عبور اینترنت‌بانک خود را گم کنید، خیلی راحت می‌توانید آن را بازیابی کنید، اما در دنیای بلاک چین این‌طور نیست. حتماً از کیف پول‌ خود نسخه پشتیبان (بک‌آپ) بگیرید تا در صورت مفقودی رمز کیف پول یا خراب شدن دستگاهی که برنامه روی آن نصب است، بتوانید مبالغ خود را بازیابی کنید. معمولاً کیف پول‌ها برای بک‌آپ به شما یک مجموعه ۱۲ یا ۲۴تایی از کلمات انگلیسی ارائه می‌دهند که باید آنها را در جایی امن یادداشت کنید. در صورت وقوع هرگونه مشکل، با آن کلمات می‌توانید به راحتی به دارایی‌های خود دسترسی پیدا کنید.

مراجعه به یک وب‌سایت صرافی

برای خرید اتر باید به یک صرافی ارز دیجیتال مراجعه کنید. فراموش نکنید که صرافی ارز دیجیتال با یک صرافی سنتی متفاوت است. احتمالاً تاکنون متوجه شده‌اید که اتر شکل فیزیکی ندارد و کاملاً دیجیتالی است. بنابراین برای خرید اتر لازم نیست که مانند صرافی‌های سنتی حضوری اقدام کنید، بلکه این کار به‌صورت آنلاین و از طریق اینترنت انجام می‌شود.

به عنوان یک کاربر ایرانی، برای خرید اتریوم سه راه اصلی پیش روی شما است:

  1. خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی ایرانی با ریال (کارت بانکی)
  2. خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی خارجی با تتر، بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر
  3. خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی خارجی با دلار، یورو و … (با حساب‌های بین‌المللی مانند ویزا، مسترکارت و …)

اگر ساکن ایران هستید، گزینه‌های اول و دوم برای شما مناسب‌تر هستند. روش سوم یعنی خرید اتریوم از سایت‌های خارجی با دلار و یورو، به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به‌شکل مستقیم قابل انجام نیست و به ناچار مجبور هستید از واسطه‌ها (سایت‌های ارائه‌دهنده کارت‌های اعتباری) کمک بگیرید که هزینه تمام‌شده را افزایش می‌دهد.

خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی ایرانی با ریال

به دلیل بازار بزرگ اتریوم، این ارز دیجیتال در کنار بیت کوین در اغلب صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی به راحتی قابل خریدوفروش است. به یک سایت ایرانی معتبر مراجعه کنید و به راحتی اتریوم بخرید. از کجا سایت معتبر را پیدا کنیم؟ در گوگل کلمه «خرید اتریوم» را جستجو کنید تا با انبوهی از سایت‌هایی که اتریوم در آنها خریدوفروش می‌شود مواجه شوید. معمولاً وب‌سایت‌های صفحه اول گوگل همگی معتبر هستند و فقط در قیمت و کیفیت خدمات می‌توانند متفاوت عمل کنند. مثلاً یک صرافی می‌تواند نسبت به سایرین نقدشوندگی بالاتری داشته یا از پشتیبانی بهتری برخوردار باشد. با این حال، به گوگل اتکا نکنید و حتماً قبل از ثبت‌نام در یک صرافی، از اعتبار آن مطمئن شوید. بررسی آدرس، شماره تلفن و سابقه فعالیت از جمله مهمترین مواردی هستند که باید بررسی کنید.

پس از مراجعه به صرافی ایرانی و ثبت‌نام در آن، باید با ارسال تصویر مدارک شناسایی خود، احراز هویت کنید. احراز هویت برای این انجام می‌شود که صرافی مطمئن شود شما همان شخصی هستید که اتریوم را خریداری کرده‌اید. این کار برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی انجام می‌شود.

در برخی از صرافی‌های ایرانی، خریداران و فروشندگان افراد حقیقی هستند و صرافی فقط نقش واسطه را بازی می‌کند و از هر سفارش اندکی کارمزد برای خدمات خود بر می‌دارد. در بعضی دیگر از صرافی‌ها، کاربران مستقیماً با خود صرافی معامله می‌کنند. پس از خرید اتریوم، بعضی از سایت‌ها اتر را روی کیف پول‌های موجود روی سایت تحویل می‌دهند، اما برای امنیت بیشتر می‌توانید اتریوم‌هایتان را به کیف پول شخصی منتقل کنید.

آموزش خرید اتریوم

خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی خارجی با تتر، بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر

اگر بیت کوین، تتر و ارز دیجیتال دیگری داشته باشید، می‌توانید در صرافی‌های بین‌المللی مانند بایننس آنها را به اتر تبدیل کنید. برای این روش هم اغلب اوقات ناگزیر هستید به صرافی‌های ایرانی مراجعه کنید تا بیت کوین یا تتر بخرید و سپس آن را به اتر تبدیل کنید. این روش برای زمانی که یک صرافی ایرانی اتر نداشته باشد و یا هزینه خرید مستقیم اتر بالا باشد، به کار شما می‌آید. همچنین اگر بخواهید دائم به معامله ارزهای دیجیتال بپردازید، استفاده از یک صرافی بین‌المللی که طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال را پوشش می‌دهد و حجم معاملات بالایی دارد، اقدامی منطقی است.

به این نکته توجه داشته باشید که صرافی‌های بین‌المللی به دلیل تحریم‌ها اجازه فعالیت به کاربران ساکن ایران نمی‌دهند و ریسک مسدود شدن حساب وجود دارد. با این حال، اغلب کاربران ایرانی در حال حاضر از بایننس استفاده می‌کنند. در مطلب «آموزش صرافی بایننس» می‌توانید نحوه تبدیل ارزهای دیجیتال در این صرافی را یاد بگیرید.

آموزش خرید اتریوم

خرید اتریوم از وب‌سایت‌های صرافی خارجی با دلار، یورو و …

اگر ساکن خارج از کشور هستید یا به هر روشی توانسته‌اید کارت اعتباری تهیه کنید، این گزینه برای شما مناسب است، در غیر‌ این‌صورت اگر بخواهید از واسطه‌ها استفاده کنید، به دلیل افزایش هزینه تمام‌شده، خرید اتر با ارزهای رایج خارجی منطقی نیست. کوین‌بیس (Coinbase)، بیت‌استمپ (Bitstamp) و بایننس بزرگترین صرافی‌هایی هستند که شما می‌توانید با کارت اعتباری خود (ویزا و مسترکارت) از آنها اتر بخرید. چنجلی (Changelly) هم یکی دیگر از سایت‌های مطرحی است که امکان خرید ارزهای دیجیتال با کارت اعتباری در آن وجود دارد.

معمولاً در هر کشور یک روش خرید از دیگر روش‌ها محبوب‌تر است. به عنوان مثال، در استرالیا، اغلب کاربران از وب‌سایت Coinspot برای خرید ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. برای پیدا کردن روش مناسب خرید اتر در کشور محل زندگی خود، فقط کافی است کلمه «Buy ethereum» را با نام کشور محل زندگی خود گوگل کنید؛ مثال: Buy Ethereum in Australia.

سوالات متداول درباره خرید اتریوم

آیا باید حتماً یک واحد اتریوم کامل خرید؟

خیر. شما می‌توانید کسری از اتر (مثلاً ۰.۱ یا کمتر) خریداری کنید.

بهترین روش خرید اتریوم در ایران چیست؟

پاسخ این سوال می‌تواند برای هر کس متفاوت باشد. اما اغلب کاربران ایرانی برای خرید اتر به سایت‌های صرافی‌ ایرانی مراجعه می‌کنند. گروهی هم از سایت‌های ایرانی بیت کوین یا تتر می‌خرند و سپس در صرافی‌های خارجی مانند بایننس به اتریوم تبدیل می‌کنند.

آیا به جز خرید اتریوم می‌توان آن را استخراج کرد؟

بله می‌توان اتریوم را استخراج کرد. برای این‌ کار نیاز به کارت گرافیک‌های قدرتمند ماینینگ دارید. فراموش نکنید که استخراج اتریوم با کامپیوترهای معمولی امکان‌پذیر نیست و باید یک سیستم مخصوص ماینینگ یا همان «ریگ ماینینگ» تهیه کنید.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید