2025/04/05

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

کد بورسی آفلاین چیست؟ دریافت کد بورسی برای افراد زیر ۱۸ سال

کد بورسی آفلاین چیست؟ دریافت کد بورسی برای افراد زیر 18 سال

کد بورسی آفلاین چیست؟ دریافت کد بورسی برای افراد زیر 18 سال

در مقالات قبلی گفتیم که یکی از شرایط دریافت کد بورسی آنلاین، رسیدن به سن قانونی 18 سال است. حالا اگر یک نفر بخواهد برای فرزندانش کد بورسی بگیرد و به جای آن‌ها سرمایه‌گذاری کند تا در آینده از آن استفاده کنند، راه حل چیست؟ درست آمده‌اید، در این مطلب می‌خواهیم راه حل و نحوه دریافت کد بورسی آفلاین برای افراد زیر 18 سال را بگوییم.

کد آفلاین بورسی ، راه حلی خوب برای سرمایه گذاری فرزندان

شاید یادتان نیاید یا شاید هم منسوخ شده باشد، ولی یک زمانی برای کلاس اولی‌ها یک حساب پس‌انداز باز می‌کردند که مقداری پول در آن داشت. مقدار پول خیلی کم بود و قرار بود با این کار پس‌انداز کردن را یاد بچه‌ها بدهند. حالا فرض کنید به جای این حساب پس‌انداز قرض‌الحسنه که هر چند سال هم از آن می‌گذشت مقدارش همان بود و هیچ تغییری نمی‌کرد، سرمایه‌گذاری را یاد بچه‌ها می‌دادند.

یعنی اگر همان مقدار پول را با کمک بزرگترهایش، که البته خودشان باید به بازار سرمایه آشنایی داشته باشند، سرمایه‌گذاری می‌کرد و سهام یک شرکت را می‌خرید، هر قدر هم که تعداد سهم‌هایش کم بود، یا هرقدر هم که قیمت سهامش نوسان می‌کرد و ضرر می‌دید، اما با سرمایه‌گذاری آشنا می‌شد.

البته که با ایجاد امکاناتی برای سرمایه‌گذاری افراد زیر 18 سال، یعنی با استفاده از کد بورسی آفلاین، پدر و مادرها می‌توانند این جای خالی را پر کنند و در صورتی که با بازار بورس آشنایی دارند، برای آینده فرزندان‌شان سرمایه‌گذاری کنند. در این مقاله مراحل دریافت کد بورسی آفلاین برای افراد زیر 18 سال را شرح می‌دهیم.

تفاوت کد بورسی آنلاین و کد بورسی آفلاین چیست؟

کسانی که به سن قانونی رسیده‌اند به راحتی می‌توانند کد بورسی آنلاین داشته باشند، پس پیشنهاد می‌شود در همین اول راه به مقاله مربوط به دریافت کد بورسی آنلاین با عنوان «نحوه دریافت کد بورسی آنلاین» مراجعه کنند و به ادامه این مقاله کاری نداشته باشند؛ مگر اینکه بخواهند برای فرزند یا خواهر و برادر کوچکترشان کد آفلاین بگیرند.

لازم به ذکر است که پیش از تصویب قانون جدید درمورد مدرک تحصیلی، کسانی که مدرک تحصیلی زیر دیپلم داشتند هم نمی‌توانستند کد بورسی آنلاین بگیرند و باید برای دریافت کد معاملاتی آفلاین اقدام می‌کردند تا بتوانند در بازار بورس خرید و فروش داشته باشند. اما حالا این قانون برداشته شده است، برای همین کد بورسی آفلاین تنها برای افراد زیر 18 سال به کار می‌آید.

تفاوت کد بورسی آنلاین و کد بورسی آفلاین چیست؟

همانطور که از اسم این دو نوع کد پیداست، یکی آنلاین است و یکی آفلاین! یعنی کسانی که کد بورسی آنلاین دارند فقط در تایم معاملاتی بازار (8:30 الی 12:30) می‌توانند از سامانه معاملاتی آنلاین برای خرید و فروش سهام استفاده کنند و کسانی که کد بورسی آفلاین دارند باید معاملات خود را از طریق سامانه‌های آفلاین انجام دهند.

در سامانه‌های معاملاتی آنلاین می‌توان درخواست‌های خرید و فروش را به صورت آنلاین و لحظه‌ای ارسال کرد، به این ترتیب هر زمان که قیمت عرضه و تقاضا به هم بخورند، خرید یا فروش انجام می‌شود. اما در سامانه‌های آفلاین، سرمایه‌گذار درخواست خرید یا فروش خود را ثبت می‌کند و یک کارگزار حاضر در کارگزاری درخواست آن‌ها را به سیستم معاملات بورس ارسال می کند. در این روش ارسال درخواست توسط کارگزار ممکن است چند دقیقه طول بکشد و اگر قیمت سفارش به قیمت بازار بخورد، خرید یا فروش انجام می‌شود.

در سامانه های آفلاین در هر ساعتی از شبانه روز امکان ثبت سفارش وجود دارد، اما سفارش شما در ساعات معاملاتی (8:30 الی 12:30) توسط کارگزار به هسته معاملات ارسال می‌شود و در صورت تایید به پرتفویتان اضافه خواهد شد.

چطور کد بورسی آفلاین بگیریم؟ نحوه دریافت کد بورسی آفلاین

قبل از اقدام برای دریافت کد بورسی آفلاین باید برای گرفتن کد سجام اقدام کرد. گرفتن کد سجام برای افراد زیر 18 سال هم مانند افراد بالای 18 سال است که در همان مقاله نحوه دریافت کد بورسی آنلاین بصورت کامل توضیح داده شده است.

در اینجا به طور خلاصه مراحل ثبت اطلاعات هویتی در سایت سجام را یادآوری می‌کنیم:

  1. برای ورود به سامانه سجام باید از طریق وب‌سایت آن به آدرس sejam.ir اقدام کنید. همچنین برخی از اپلیکیشن‌های پرداخت آنلاین هم به سامانه سجام متصل هستند و می‌توانید از طریق آن‌ها اقدام کنید.
  2. بیانیه‌ای که روی صفحه می‌آید را تایید کنید و بعد به صفحه اصلی ثبت نام وارد شوید.
  3. گزینه سبز رنگ ثبت نام در سجام را انتخاب کنید و بعد از وارد کردن شماره تلفن همراه خود و کد امنیتی، کلید دریافت کد تایید را بزنید تا کد 4 رقمی به شماره تلفن همراه شما پیامک شود. بعد از وارد کردن این کد و تایید شدن آن، به مرحله بعد می‌روید.
  4. در این مرحله گزینه مشتری حقیقی را انتخاب کنید و پس از وارد کردن تابعیت و کد ملی به مرحله بعد بروید.
  5. در اینجا سیستم بر اساس کد ملی تشخیص می‌دهد که متقاضی به سن قانونی نرسیده و گزینه‌ای با نام نماینده اصلی فعال می‌شود که باید یکی از گزینه‌های آن را که متقاضی تحت تکلف اوست را انتخاب کرد. (گزینه ولی یا قیم یا …)
  6. در این مرحله باید هزینه ثبت نام در سامانه سجام را که 10 هزار تومان است، به صورت اینترنتی پرداخت کنید.
  7. بعد از این که مبلغ را پرداخت کردید و تایید شد، فرم‌های مورد نیاز شامل اطلاعات هویتی، ارتباطی و مالی را مطابق با موارد خواسته شده تکمیل کنید.
  8. در مرحله آخر و وقتی که اطلاعات به طور کامل ثبت شد، تا 24 ساعت بعد یک کد رهگیری برایتان ارسال می‌شود که باید آن را تا زمان مراجعه به دفاتر پیشخوان یا کارگزاری‌های مورد تایید، نگهدارید.
چطور کد بورسی آفلاین بگیریم؟ نحوه دریافت کد بورسی آفلاین

بعد از ثبت اطلاعات در سامانه سجام باید احراز هویت انجام داد. در احراز هویت باید سرپرست فرد زیر 18 سال هم حضور داشته باشد. بنابراین پدر یا در صورت نبودن پدر، پدربزرگ یا قیم او، مدارک شناسایی خودش و متقاضی زیر 18 سال را به دفاتر پیشخوان دولت می‌برد تا احراز هویت را انجام دهند.

 مدارک لازم برای احراز هویت هم از این قرارند:

  • اصل شناسنامه فرد و سرپرست به همراه کپی صفحه اول و صفحه توضیحات
  • اصل کارت ملی فرد و سرپرست به همراه کپی از پشت و روی آن
  • کد رهگیری که در مرحله آخر ثبت نام سجام برایتان ارسال شده بود
  • کارمزد دفاتر پیشخوان برای انجام این خدمات

بعد از اینکه احراز هویت انجام شد باید درست مثل دریافت کد بورسی آنلاین، کارگزاری مورد نظر را انتخاب کرد تا بالاخره به رمز و کلمه عبور معاملات آفلاین برسید.

دریافت نام کاربری و کلمه عبور معاملات آفلاین از کارگزاری

تمامی کارگزاری های فعال در ایران دسترسی به معاملات سهام را از دو طریق سامانه معاملات آنلاین و آفلاین فراهم کرده‌اند، بنابراین گام بعدی انتخاب کارگزاری است.

بیشتر بخوانید

ویژگی های یک کارگزاری بورسی خوب چیست؟

بعد از اینکه کارگزاری مورد نظر را انتخاب کردید، باید یک ثبت نام اولیه در سایت آن داشته باشید. در این ثبت نام اولیه مراحل را طی می‌کنید و اطلاعات شناسایی خود را ارسال می‌کنید تا به مرحله احراز هویت توسط کارگزاری برسید.

مرحله احراز هویت توسط کارگزاری هم مانند احراز هویت سجام است، یعنی سرپرست و متقاضی هر دو باید مدارک شناسایی لازم را به یکی از شعب کارگزاری مورد نظر یا دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد با کارگزاری ببرند تا احراز هویت انجام شود که پس از آن رمز و کلمه عبور برای ورود به پنل خرید و فروش برای متقاضی ارسال می‌شود.

لازم به ذکر است که برخی از کارگزاری‌ها با گرفتن تعهد از سرپرست متقاضی، به جای کد بورسی آفلاین کد بورسی آنلاین صادر می‌کنند و متقاضی می‌تواند وارد معاملات آنلاین شود. همچنین برخی از کارگزاری‌ها هم همان ابتدا به جای کد بورسی آفلاین، کد بورسی آنلاین صادر می‌کنند.

خرید و فروش سهام از طریق سامانه معاملاتی آفلاین

حالا که رمز و کلمه عبور دارید، می‌توانید وارد پنل یا سامانه معاملاتی آفلاین کارگزاری مورد نظر شوید و درخواست خرید یا فروش خود را ارسال کنید تا کارگزار معاملات، درخواستتان را حداکثر تا چند دقیقه بعد به سیستم معاملات بورس ارسال کند.

بعد از ارسال درخواست چنانچه قیمت خرید شما به یکی از قیمت‌های عرضه موجود بخورد، یا قیمت فروش‌تان به یکی از قیمت‌های تقاضای موجود بخورد، خرید و فروش انجام می‌شود. برای یاد گرفتن بهتر نحوه خرید و فروش در بورس بهتر است مقاله «نحوه خرید و فروش سهام در بورس» را بخوانید.

اجازه بدهید دوباره یادآوری کنیم که گرفتن این کد بورسی آفلاین و یاد گرفتن خرید و فروش در سامانه، برای سود بردن از این بازار کافی نیست و نیازمند داشتن اطلاعات و دانش کافی از بازار سرمایه است. هرچند این لازمه برای افراد بالای 18 سال هم وجود دارد، وگرنه متحمل ضرر خواهند شد و از سرمایه‌گذاری ناامید و دل‌زده می‌شوند.

حرف آخر

با فرصت‌هایی مانند عرضه‌های اولیه که در بازار سهام ایجاد شده، والدین می‌توانند فرزندانشان را در سوددهی‌های آن شریک کنند و نحوه معامله و سرمایه‌گذاری را یادشان بدهند. به این ترتیب از همان ابتدا با مفاهیمی مثل ریسک، بازدهی، ضرر، نوسان، سرمایه‌گذاری بلند مدت و کوتاه مدت و … آشنا می‌شوند و این موضوع باعث افزایش دانش آن‌ها از دنیای اقتصاد و آماده گرفتن تصمیمات بزرگتر خواهند شد.

البته باید بگوییم خرید و فروش سهام نیاز به دانش دارد و هر کسی نمی‌تواند توقع سود داشته باشد. برای همین شاید بهتر باشد سرمایه‌گذاری را از صندوق های سرمایه گذاری شروع کنند. با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق‌ها می‌توانند ریسک سرمایه‌گذاری خود را کم کنند و از ضررهای بزرگ در امان باشند.

برای اطلاع از نحوه سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری بهتر است سری به سربرگ صندوق های سرمایه گذاری بزنید. مخصوصا که به تازگی قوانین جدیدی درمورد بازار سهام و صندوق های سرمایه گذاری وضع شده‌اند که سرمایه‌گذاری در بورس را سخت‌تر و در عوض سرمایه‌گذاری در صندوق را راحت‌تر و همراه با تسهیلات ویژه کرده است. چیزی که برای هر سرمایه‌گذار در هر سنی جذاب خواهد بود.

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید