2024/05/19

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

چگونه از نوسانگر مهیب برای یافتن سیگنال خرید و فروش استفاده کنیم؟

چگونه از نوسانگر مهیب برای یافتن سیگنال خرید و فروش استفاده کنیم؟

چگونه از نوسانگر مهیب برای یافتن سیگنال خرید و فروش استفاده کنیم؟

ابزارهای معامله‌گری اندکی در تحلیل تکنیکال وجود دارند که استفاده از آن‌ها به اندازه نوسانگر مهیب (Awesome Oscillator) ساده و کاربردی باشد. این اندیکاتور که توسط بیل ویلیامز، معامله‌گر آمریکایی، ساخته شده و نوسانگر مهیب (به معنی فوق‌العاده نیز هست) نام گرفته، یک شاخص شتاب حرکتی است که تغییر روند‌های ناگهانی را از دست نمی‌دهد.

این اندیکاتور داده‌های خود را بر روی یک هیستوگرام نمایش می‌دهد که مانند هیستوگرام شاخص MACD عمل می‌کند. ساده‌ترین هشدار خرید و فروشی که از سمت این شاخص می‌توان دریافت کرد، به زمانی مربوط می‌شود که شاخص از خط صفر (خنثی) رو به بالا یا پایین عبور می‌کند.

اما این تنها یکی از چندین کاربرد این اندیکاتور است. از جمله کاربردهای دیگر نوسانگر مهیب می‌توان به دنبال کردن شتاب حرکت قیمت بر روی هیستوگرام اشاره کرد که هر تغییر آنی را نمایش می‌دهد.

ابتدا نگاهی به فرمول این شاخص بیاندازیم:

فرمول نوسانگر مهیب

نوسانگر مهیب از تفاضل میان میانگین ساده متحرک با دوره 34 و میانگین ساده متحرک با دوره 5 تشیل شده که با استفاده از قیمت متوسط (میانگین بالاترین و پایین‌ترین قیمت) محاسبه می‌شود.

این شاخص برای نمودارهای با دوره زمانی هفتگی و روزانه، علی‌الخصوص در بازار ارزهای دیجیتال نتایج مثبتی دارد.

نوسانگر مهیب – نمودار هفتگی

الگوهای بر روی هیستوگرام را می‌توان در دو شکل قابل تفکیک از هم به نام‌های نعلبکی (saucer) و قله‌های دوقلو (Twin Peaks) تقسیم کرد.

الگوی نعلبکی زمانی اتفاق می‌افتد که میله‌های هیستوگرام بر روی خط صفر قرار بگیرند. سیگنال نعلبکی زمانی که سه میله پشت سر هم بر روی عدد صفر به گونه‌‌ای تشکیل شوند که دوتای اولی قرمز (دومی کوچکتر از اولی) و سومین میله به صورت سبز و بزرگتر از میله قبلی شکل گیرد.نوسانگر مهیب - نمودار هفتگی بیت کوین

برای نمونه همانطور که در نمودار هفتگی بیت کوین نیز نشان داده شده، در تاریخ 17 جولای این الگو شروع و در تاریخ 31 با بسته شدن میله سبزرنگ، الگوی نعلبکی سیگنال خرید داد. قیمت بیت کوین در همین زمان از 3,200 دلار شروع شد و طی دوره زمانی 5 ماهه به 20,000 دلار رسید.

الگوی قله دوقلو از دیگر کاربردهای این نوسانگر در نمایش سیگنال خرید است. این الگو زمانی اتفاق می‌افتد که دو قله زیر خط صفر تشکیل شوند و قله دوم ارتفاع کمتری نسبت به قله اول داشته باشد.

نمونه‌ای از وقوع این الگو بر روی نمودار هفتگی بیت کوین به تاریخ 17 دسامبر 2018 برمی‌گردد که عملا پایان بازار نزولی را علامت داد. قله قبل از آن نیز در تاریخ 9 جولای تشکیل شده بود.

همین الگو را می‌توان بالای خط صفر نیز با مفهوم علامتی برای فروش استفاده کرد؛ بطوریکه اگر ارتفاع قله دوم کوتاه‌تر از قله اول باشد، کاهش قدرت خریداران را از آن استنباط کرد.

کاربرد دیگری که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره شد، عبور رو به بالا یا رو به پایین از خط صفر است. در صورتی که عبور رو به بالا اتفاق بیافتد علامتی برای خرید و اگر رو به پایین باشد، علامتی برای فروش است.

در حالیکه این اندیکاتور پایان بازار نزولی را درست پیش‌بینی کرد، در تخمین آغاز روند صعودی سال 2019 نیز موفق عمل کرد و در تاریخ 22 آوریل 2019 با ثبت اولین میله سبز بالای خط صفر، آن را علامت داد.

معامله‌گران می‌توانند از این ابزار تکنیکال برای تایید اینکه بازاری که واردش می‌شوند، خطر ریزش هرچه بیشتر را به همراه نداشته باشد استفاده کنند.

در حالی که گروهی از تریدرها به وجود چندین اندیکاتور بر روی نمودارهایشان و پیچیده‌ کردن کار علاقه دارند، برخی دیگر از آن‌ها روش‌های ساده‌ای مانند نوسانگیر مهیب را ترجیح می‌دهند.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید