2024/09/07

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

قیمت بیت کوین در تاریخ ۷ آوریل (۱۹ فروردین) یک بار دیگر از مرز ۷ هزار دلار عبور کرد. در زمان نگارش این مطلب، بیت کوین با قیمت ۶,۹۰۰ دلار معامله می‌شود. پس از سقوط چشمگیر در تاریخ ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) که ارزش بیت کوین را به محدوده ۳٬۸۰۰ دلاری رساند، اکنون این ارز دیجیتال محبوب تقریبا ۹۰ درصد از ارزش خود را بازیابی کرده است.

مخالفان بیت کوین که پس از سقوط قیمت آن در اواسط ماه مارس، ادعا می‌کردند بیت کوین ابزار مناسبی برای ذخیره ارزش محسوب نمی‌شود، امروز تقریبا هیچ حرفی برای گفتن ندارند. البته این موضوع غافلگیرکننده نیست؛ همیشه ضربه زدن و تخریب رقیبی که دچار مشکل شده، به مراتب آسان‌تر از ارائه دلیل و استدلال منطقی در اوقات عادی است.

با اینکه در مقطع فعلی احساس ترس و تردید زیادی در دنیای ارزهای دیجیتال به وجود آمده، اما این احساس مدت زمان زیادی باقی نخواهد ماند. مثل همیشه، هیچ قطعیت و تضمینی در قیمت بیت کوین، به خصوص در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت وجود ندارد. با این حال، در میان‌مدت می‌توان ریسک پیش‌بینی روند قیمت بیت کوین را به جان خرید. اکنون تمام نشانه‌ها حاکی از آن است که قیمت بیت کوین در ماه‌های آینده به شدت بالا خواهد رفت.

انتظار می‌رود پس از وقوع سومین پدیده هاوینگ، بازار با روند صعودی مواجه شود و همچنین دلایل جدیدی وجود دارد که باعث خوش‌بینی بیشتر نسبت به افزایش قیمت این کوین می‌شود. وب‌سایت مدیوم، پنج مورد از مهم‌ترین دلایلی را که می‌توانند به افزایش محسوس قیمت بیت کوین در طی ماه‌های آینده کمک کنند، بررسی کرده است.

۱- سومین هاوینگ بیت کوین

از ابتدای سال ۲۰۲۰، بسیاری از مسائل در سطح کلان دچار تغییر شده‌اند. ویروس کرونا به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شده است که در مدت زمان کوتاهی، اقتصاد بسیاری از قدرت‌های بزرگ جهان را به تعطیلی کشانده است.

یک بحران اقتصادی درست در برابر چشمان ما آشکار می‌شود.

بحران اقتصادی که اقتصاددانان از سال‌ها قبل در حال پیش‌بینی آن بودند، اکنون با عامل محرکی تحت عنوان ویروس کرونا به وجود آمده است. این بحران اقتصادی، فشار زیادی بر سیستم پولی و مالی وارد خواهد کرد، سیستمی که هنوز درگیر پیامدهای بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ است.

فدرال رزرو با معرفی سیاست‌های وسیع مالی خود نظیر برنامه تسهیل کمّی (چاپ پول) نامحدود، کاهش ذخیره پولی موردنیازِ بانک‌ها (نیاز اندوخته) به صفر و همچنین رساندن نرخ بهره به صفر، سعی می‌کند این سیستم را به هر قیمتی نجات دهد.

اما دیگر دوران سیاست تسهیل کمّی که باعث کاهش ارزش پول می‌شود، به پایان رسیده است.

همه ما تحت تاثیر این کاهش ارزش دلار ایالات متحده قرار خواهیم گرفت و مثل همیشه، افرادِ فقیرتر پیش از همه پیامدهای آن را حس خواهند کرد. کمک‌های مالی دولت ایالات متحده که در قالب چک‌های ۱,۲۰۰ دلاری برای تمام آمریکایی‌ها ارسال شده، فقط برای فرونشاندن نارضایتی گسترده مردم نسبت به چاپ تریلیون‌ها دلار پول توسط فدرال رزرو است.

در مواجهه با این سیاست پولی کاملا نابجا، بیت کوین مسیر خود را طی می‌کند. می‌توان گفت سیاست پولی بیت کوین خودکار بوده و همه چیز در کد منبع آن نوشته شده است.

هر اتفاقی که بیفتد، سومین هاوینگ بیت کوین پس از اضافه شدن بلاک شماره‌ ۶۳۰,۰۰۰ به بلاک چین بیت کوین، اتفاق خواهد افتاد.

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

بنابراین، تورم سالانه تولید بیت کوین‌های جدید برای نخستین بار در تاریخ به زیر ۲ درصد خواهد رسید. تضاد بین عرضه بیت کوین با تورم کاهشی و رو به صفر و عرضه دلار، که به ادعای فدرال رزرو نامحدود خواهد بود، قابل توجه است.

شوکی که سومین هاوینگ در میزان عرضه بیت کوین ایجاد خواهد کرد، در جهانی که دیگر خبری از کمیابی پول در آن نیست، شدیدتر هم خواهد بود.

بسیاری از سرمایه‌گذاران در سراسر جهان، کم‌کم از این تضاد اساسی و محسوس آگاهی یافته و به سرمایه‌گذاری در بیت کوین روی خواهند آورد تا از مزایای سیاست پولی آن بهره‌مند شوند.

بنابراین، با افزایش تقاضا برای خرید بیت کوین در طی ماه‌های آینده، انتظار می‌رود قیمت این ارز دیجیتال با افزایش چشمگیری مواجه شود. به این ترتیب، تقریبا می‌توان با اطمینان گفت که هنوز تاثیر سومین هاوینگ بیت کوین که کمتر از یک ماه دیگر به وقوع خواهد پیوست، بر قیمت فعلی بیت کوین اعمال نشده است.

۲- پذیرش

در هفته‌ها و ماه‌های پیش‌رو، میزان پذیرش بیت کوین نیز بیشتر می‌شود. بدون شک، مهم‌ترین دلیل برای این اتفاق، هاوینگ بیت کوین خواهد بود. هاوینگ توجهات زیادی را جلب خواهد کرد و این موضوع کاربران را ترغیب خواهد کرد که در مورد بیت کوین پرس‌وجو کنند تا از این پدیده انقلابی عقب نمانند.

تقاضای فزاینده برای بیت کوین، امکان افزایش قیمت این ارز دیجیتال را فراهم و توجه افراد بیشتری را به سوی بیت کوین جلب خواهد کرد.

در واقع چرخه‌ای ایجاد خواهد شد که نهایتا منجر به افزایش قیمت بیت کوین خواهد شد. طرفداران بیت کوین اکنون به خوبی می‌دانند که رقابت بر سر بدست آوردن یک واحد کامل بیت کوین، از آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی شروع شده است.

این موضوع تصادفی نیست که تعداد آدرس‌های بیت کوین که حداقل ۱ واحد از این ارز دارند، تا پایان ماه مارس سال جاری (اواسط فروردین ۹۹)، از مرز ۸۰۰ هزار عدد نیز عبور کرده است.

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

بیت کوینرها با استفاده از این فرصت و خرید بیت کوین‌های ۴ هزار دلاری، موقعیت خود را تقویت کرده و حتی در درازمدت بیت کوین بیشتری را نگه‌داری خواهند کرد. پولبک سریع و قدرتمند قیمت بیت کوین بعد از لمس سطح ۳٬۸۰۰ دلاری، اثباتی بر این مدعاست.

به لطف تصمیمات اشتباهی که فدرال رزرو و سایر بانک‌های مرکزی گرفته‌اند، پذیرش بیت کوین در ماه‌های آینده تقویت خواهد شد. این تصمیمات برای آن است که سیستم پولی و مالی آسیب‌دیده فعلی را به هر قیمتی نجات دهند، اما در عمل تاثیر نامطلوبی بر دارایی‌های افراد جامعه خواهند گذاشت.

کاهش ارزش پول ناشی از سیاست‌های تسهیل کمّی که طی هفته‌های آینده رخ خواهد داد، باعث خواهد شد قدرت خرید صدها میلیون نفر در سراسر جهان، با کاهش شدید مواجه شود.

همه این افراد یک‌بار دیگر از سیستم پولی فیات که توان محافظت از آن‌ها را ندارد، ناامید خواهند شد. بدین ترتیب هر فردی که از سیستم پولی فیات ناامید شود می‌تواند یک کاربر بالقوه بیت کوین در آینده به حساب آید. این موضوع باعث می‌شود تا تعداد کاربران بیت کوین در ماه‌های آتی افزایش یابد.

 ۳- احساس ترسِ از دست دادن (FOMO)

«ترسِ از دست دادن» یا به اختصار «FOMO» برای سرمایه‌گذاران پدیده‌‌ای آشنا است. این اصطلاح زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که قیمت یک دارایی به طور شدیدی افزایش می‌یابد و همه به دنبال خرید آن هستند.

تبعیت از احساسات به جای منطق، یکی از اشتباهات بنیادی در سرمایه‌گذاری است. این موضوع واقعیت است، اما متاسفانه میلیون‌ها نفر هنوز آن را درک نکرده‌اند.

در این بین، تعداد کمی از مردم به این توصیه وارن بافت (Warren Buffett) عمل می‌کنند:

زمانی که همه حریص می‌شوند، بترسید و وقتی که دیگران می‌ترسند، حریص شوید.

اگر فکر می‌کنید این حرف‌ها اغراق‌آمیزند، کافی است فقط به رفتار اکثریت مردم در زمان سقوط شدید قیمت بیت کوین به محدوده ۳٬۸۰۰ دلاری در تاریخ ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) توجه کنید.

بسیاری از افراد در بیم و هراس مطلق، تمام بیت کوین‌های خود را فروختند تا هر چه می‌توانند پول نقد بیشتری دریافت کنند. در واقع آن‌ها در برابر احساس ترس، عدم اطمینان و تردید (FUD)، تسلیم شدند.

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

با این حال، بدون اعتقاد کامل به بیت کوین و انقلابی که به پا می‌کند، این امکان وجود نداشت که این افراد مواضع خود را در دوران سقوط ارزشِ این ارز دیجیتال حفظ کنند. بنابراین، تعداد زیادی از این افراد با تصمیمی اشتباه و احساسی، مقدار قابل توجهی از سرمایه خود را از دست دادند.

وقتی طی ماه‌های آینده، قیمت بیت کوین دوباره افزایش پیدا کند، این افراد باز هم با تصمیمی احساسی به سمت بیت کوین بازخواهند گشت.

«ترسِ از دست دادن»، میزان تقاضا برای بیت کوین را با سرعت بیشتری افزایش خواهد داد. این امر باعث می‌شود تا در ماه‌های آینده شاهد افزایش قیمت بیت کوین باشیم.

با وجود هشدارهایی که بارها و بارها داده می‌شود، این دسته از افراد بازهم مرتکب اشتباهات تکراری خود شده و اجازه خواهند داد که احساساتشان بر آن‌ها غلبه کند.

بیت کوینرهایی که بیت کوین‌های خود را فارغ از هر پیشامدی حفظ (HODL) می‌کنند، این قضیه را به اثبات می‌رسانند که برای پیروزی در بازار بیت کوین، باید نگرش بلندمدت داشت.

۴- بحران‌های اقتصادی

بحران‌های اقتصادی که در آستانه مواجهه با آن‌ها هستیم، حتی وخیم‌تر از بحران سال ۲۰۰۸ خواهند بود. سیستم فعلی هنوز نتوانسته است آسیب‌های ناشی از بحران وسیع قبلی را به طور کامل ترمیم کند و بازارهای مالی به واسطه سیاست‌های تسهیلی بانک‌های مرکزی و بازخرید عظیم سهام توسط بسیاری از شرکت‌های بزرگ، به طور ساختگی رشد کرده‌اند.

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

شکنندگی این شرکت‌ها با شروع بحران اقتصادی به وضوح قابل لمس است. بیشتر آن‌ها برای دریافت کمک‌های مالی دست به دامان دولت‌ها شده‌اند.

در این شرایط، دولت‌ها ممکن است در برابر درخواست این کسب‌وکارها تسلیم شوند. در غیر این‌صورت، آتش بحران شغلی نیز شعله‌ور خواهد شد. دولت‌ها با امتناع از پرداخت کمک‌های مالی به کسب‌وکارهایی که صدها هزار کارمند دارند، مرتکب ریسک بسیار بزرگی می‌شوند.

به طور خلاصه، رفتار نادرست و مدیران این شرکت‌ها، بدون مجازات باقی خواهد ماند.این مدیران به جای ذخیره پول نقد برای پرداخت حقوق کارمندان خود در شرایطی مانند همه‌گیری ویروس کرونا، بر افزایش غیرواقعی ارزش سهام شرکت خود تمرکز کرده‌اند. حالا دیگران باید هزینه تصمیمات اشتباه این مدیران را بپردازند.

افرادی که قرار است این هزینه‌ها را بپردازند، مثل همیشه شهروندانی مانند من و شما هستیم.

در ایالات متحده، دولت تصمیم گرفته تا یک چک ۱٬۲۰۰ دلاری را برای هر شهروند بفرستد. واضح است که این تصمیم به منظور آرام کردن نارضایتی مردم که احتمالا در طی ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت، گرفته شده است.

متاسفانه، کمک‌های مالی جزئی نظیر این چک، بر زندگی میلیون‌ها فقیر در ایالات متحده تاثیری نخواهند گذاشت.

علاوه بر این، نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که چک ۱٬۲۰۰ دلاری، در درجه اول با انگیزه حمایت از فرهنگ مصرف‌گرایی ارائه شده و در واقع مقامات دولتی انتظار دارند شهروندان این پول را صرف خرید کالاهای مختلف کنند.

پیش‌بینی دقیق اثرات این بحران اقتصادی بر آینده ممکن نیست. هنوز باید منتظر اتفاقات غافلگیرکننده و ناخوشایند باشیم و این واقعیت را بپذیریم که اعتماد به سیستم پولی و مالی فعلی در حال از بین رفتن است.

طلا و بیت کوین که دارایی‌هایی اثبات شده برای ذخیره ارزش هستند، از این بحران اقتصادی به طور چشمگیری سود خواهند برد.

به خصوص در مورد بیت کوین، که همزمان با این بحران مالی، هاوینگ سوم نیز باعث افزایش بیشتر تقاضا خواهد شد. مزایایی که بحران اقتصادی پیش‌‌رو برای بیت کوین به همراه دارد، ده‌ها برابر محسوس‌تر خواهد بود.

۵- درگیری‌های ژئوپلیتیکی

بحران همه‌گیری کرونا که در حال حاضر تجربه می‌کنیم، بار دیگر رقابت شدید ایالات متحده و چین برای رهبری جهان به عنوان قدرت برتر را نشان داد. بیماری کووید-۱۹ در کشور چین آغاز شد و در حال حاضر، دولت چین خود را به عنوان کشوری که توانسته است این بیماری را شکست دهد، به جهان معرفی می‌کند.

بسیاری از افراد، رویکردی را که چین در راستای به حداقل رساندن مشکل در داخل مرزهای خود در پیش گرفته است، به باد انتقاد گرفته‌اند.

در حال حاضر، درست یا غلط، چین در حال تلقین این احساس است که توانسته شرایط را به خوبی کنترل کند و در حال کمک به سایر کشورهای جهان برای کنترل بیماری است. چین در حال حاضر برای کشورهایی که درخواست کمک می‌کنند، ماسک و سایر تجهیزات ارسال می‌کند. این موضوع باعث شده تا موضع این کشور در جهان تقویت شود. این در حالی است که مدیریت اوضاع برای آمریکا و دونالد ترامپ دشوار شده است.

به نظر می‌رسد پس از پایان بحران کرونا، مجددا تنش‌های شدیدی بین ایالات متحده و چین بالا خواهد گرفت. جنگ تجاری بین این دو کشور که انتظار می‌رفت در سال ۲۰۲۰ به پایان برسد، احتمالا دوباره از سر گرفته می‌شود.

نگرش فعلی کره شمالی که با وجود همه‌گیری جهانی کرونا، همچنان در حال شلیک موشک‌ به دریای ژاپن است نیز در نوع خود جالب به نظر می‌رسد!

۵ عامل صعودی قیمت بیت کوین طی ماه‌های آینده

حتی اختلافات بین ایران و آمریکا نیز هنوز پابرجاست و فعلا در سایه مشکلاتی که این همه‌گیری به همراه داشته، مسکوت مانده است.

تمام این درگیری‌های ژئوپلیتیکی، باعث ایجاد بی‌ثباتی بیشتر در جهان خواهد شد، جهانی که همین حالا هم به اندازه کافی گرفتار بی‌ثباتی است.

در مواجهه با این بی‌ثباتی، دارایی‌هایی که امکان سرمایه‌گذاری امن را فراهم می‌کنند، بیش از پیش تقویت می‌شوند. بیت کوین که فارغ از اظهارنظرهای مخالفانش یک دارایی امن در شرایط بحرانی است، از شرایط ناپایدار جهانی سود خواهد برد.

سخن پایانی

بیت کوین در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸)، شرایط بسیار دشواری را تجربه کرد. با این حال، این شرایط تغییری در عوامل بنیادی ذکر شده ایجاد نکرده‌ است. علاوه بر این، شرایط بحرانی فعلی برای تمام بازارهای مالی یکسان بوده است.

در حقیقت، اگر یک گام به عقب برگردید، می‌توانید دید کلی‌تری به وضعیت بیت کوین داشته باشید. ارزش بیت کوین نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته و این در حالی است که شاخص داو جونز (Dow Jones) و اس اند پی ۵۰۰ (S&P 500) به ترتیب ۲۰ و ۱۴ درصد افت ارزش را در بازارهای سهام نشان می‌دهند.

بنابراین، بیت کوین در این شرایط دشوار که همه وحشت کرده‌اند، عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است.

سومین هاوینگ در کمتر از یک ماه دیگر به وقوع خواهد پیوست. این پدیده در کنار بحران اقتصادی پیش‌رو، دو عامل اصلی هستند که بسیاری از کارشناسان را نسبت به افزایش قیمت بیت کوین در ماه‌های آینده خوش‌بین می‌کنند.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید