5 پیش بینی از قیمت طلا و سکه / روند کاهشی بازار شکننده است؟
به گزارش تجارتنیوز ، این هفته فرمان بازارها به دست دلار بود. قیمت دلار طی چند روز به کانال 47 هزار تومانی سقوط کرد و قیمت طلا و سکه را هم با خود پایین آورد. با این حال در ادامه هفته قیمت دلار دوباره افزایشی شد و به این ترتیب، طلا و سکه که چشم به فرمان دلار دارند نیز رشد قیمت را تجربه کردند.
این فراز و نشیب اما تمامی نداشت تا در پایان معاملات روز چهارشنبه، توییت باقری کنی مبنی بر مذاکرات با طرفهای اروپایی دوباره قیمت دلار و به تبع آن طلا و سکه را کاهشی کند. اما آیا این روند همچنان ادامهدار خواهد بود؟ صعود یا نزول؛ قیمت طلا و سکه کدام مسیر را انتخاب میکند؟ در این میان کدام پارامترها تاثیر بیشتری بر بازار خواهد داشت؟
تاثیر پررنگ برجام بر بازار
در همین ارتباط، علی صادقین کارشناس اقتصادی با اشاره به روند صعودی قیمت طلای جهانی تا پایان سال میلادی به تجارتنیوز گفت: «قیمت طلا و سکه همگرایی بالایی با دلار دارد. با توجه به انتظار بازار برای گذر از نشست شورای حکام، بازار فلز زرد با قیمت دلار همراه شده و از تورم خط میگیرد.»
وی با اشاره به تاثیر 70 درصدی قیمت دلار بر بازار طلا و سکه گفت: «قیمت طلا و سکه تنها 30 درصد، تحت تاثیر بازار اونس جهانی قرار داشته و این فراز و فرودهای دلار است که موجب تغییر کانال قیمت سکه شده است.»
این کارشناس بازارهای مالی افزود: «در حال حاضر بازار فلز زرد به مسیر اصلی خود برگشته و تاثیر اخبار خنثی شده است. بنابراین انتظار افزایش یا کاهش شدید و معناداری در بازار وجود ندارد. تنها اخبار نسبتا موثق از روند مذاکرات، چه مثبت و منفی میتواند اثر جدی بر قیمتها بگذارد.»
خطر افزایش دوباره قیمتها
عباداله محمدولی، فعال بازار طلا و کارشناس اقتصادی هم با اشاره به تزریق اخبار مثبت سیاسی به تجارتنیوز گفت: «متاثر از اخبار مساعد سیاسی بازار سکه و طلا روند کاهشی داشته است. اما اگر از شرایط ایجاد شده به سمت تولید نرویم، این کاهش نمیتواند پایدار باشد و موقتی است و در آینده نزدیک شاهد افزایش قیمتها خواهیم بود.»
وی با تاکید بر تاثیر شدید اقتصاد از روند اخبار سیاسی خاطرنشان کرد: «با اخبار، قیمتها بالا و پایین میشوند. این در حالی است که بازار به روند کاهشی خوشبین است.»
این فعال صنفی با ابراز امیدواری از استمرار روند کاهشی قیمتها افزود: «سیاستگذار باید از اتخاذ تصمیماتی که بازار را ملتهب میکند پرهیز کند. اگر نوسان قیمت همه کالاها در ماههای ابتدایی سال مدیریت شود احتمال تثبیت قیمت بیشتر خواهد شد.»
ریزش قیمتها با توافق برجام
میثم رادپور، دیگر کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به نوسانات قیمت ارز، طلا و سکه در روزهای اخیر به تجارتنیوز گفت: «در دورههای پرنوسان ارزی قرار داریم و دولت برای کنترل قیمتها اقداماتی نظیر فروش خودرو، دریافت مالیات و انواع دستورالعمل و بخشنامهها را انجام میدهد که تبعات تورمی بر بازارها را در آینده شدیدتر میکند.»
وی در ادامه افزود: «علاوه بر سیاست دولت برای مهار قیمت در بازارهای مالی، مردم به دنبال راهی امن برای افزایش داراییهایشان هستند و هر بازاری که پالس امنتری باشد به آن ورود میکنند.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه انس جهانی اثر جزئی بر قیمت طلا و سکه دارد، خاطرنشان کرد: «فعلا قیمت طلا و سکه ارتباط چندانی با اونس جهانی ندارد اما برجام میتواند بازار دلار را تحت تاثیر قرار دهد و متعاقب آن طلا و سکه نیز ریزش قیمت داشته باشند.»
این کارشناس بازارهای مالی توضیح داد: «در صورت حصول توافق در برجام اگر مانند توافق سال 95 باشد، درآمد نفتی کشور افزایش پیدا میکند؛ در نتیجه مقدار زیادی ارز وارد کشور میشود. این اتفاق بر تمام قیمتها تاثیر خواهد گذاشت.»
حرکت طلا به سمت ارزندگی
مجتبی دیبا، دیگر کارشناس اقتصادی نیز با بیان اینکه طلا و سکه کماکان وابستگی خود را به دلار حفظ کرده است به تجارتنیوز گفت: «در روزهای جاری اگر شاهد این بودیم که کاهش قیمت طلا و سکه شتاب بیشتری نسبت به دلار دارد این به علت حبابی است که در طلا نسبت به دلار وجود دارد.»
وی توضیح داد: «اگر بخواهیم سکه تمام را متر و معیار قرار دهیم این قطعه در زمانهای افزایش قیمت با دلار 67 هزار تومانی مبادله میشد. هر چه سکهها کوچکتر میشوند حبابها بزرگتر میشود. در روزها و هفتههای اخیر نیز این حباب بود که مقداری تخلیه شد.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه قیمت طلا و سکه به سمت ارزندگی یا نقاط تعادلی خود در حال حرکت است، خاطرنشان کرد: «در صورتی که اخبار مثبتی روانه بازار ارز شود قیمت سکه امامی کانال 25 میلیون تومانی را نیز خواهد دید در غیر این صورت روند قیمتها به سمت قلههای قبلی حرکت میکند.»
وی با اشاره به قیمت انس جهانی طلا خاطرنشان کرد: «ریتم طلای جهانی در صورتی که موضوع بدهیهای دولت آمریکا به شکل جدیتری مطرح شود تا 1900 و حتی محدوده 1845 را نیز خواهد دید.»
دیبا با اشاره به اینکه در مورد انس طلا مقداری موضوع نرخ بهره آمریکا و تورمی که دست از سر اقتصادهای بزرگ دنیا بر نمیدارد، مهم و تاثیرگذار است، ادامه داد: «فعلا نگاه اصلی اقتصاد اول دنیا روی برطرف کردن موضوع بدهیهای دولتی خود است. اگر بتوانند به سلامت از این خوان عبور کنند موضوع بعدی افزایش نرخ بهره بانکی خواهد بود.»
وی روند قیمت انس جهانی طلا را تا پایان سال میلادی افزایشی توصیف کرد و گفت: «بسیاری از کارشناسان اقتصادی محدوده دو هزار و 500 دلاری را برای طلای جهانی پیشبینی میکنند.»
بازگشت آرامش به بازار فلزات گرانبها
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران معتقد است روند قیمتها در روزهای آینده باثبات است و شاهد تغییرات شارپی چندانی در بازار فلز زرد نخواهیم بود. نادر بذرافشان درباره کاهش قیمت سکه در روزهای گذشته به تجارتنیوز گفت: «بازار داخلی طلا و سکه در ابتدای سال روند باثباتی داشت و نوساناتی در حدود یک تا سه درصد را شاهد بودیم. از حدود 20 روز پیش به دلیل کاهش تقاضا و ثبت نام خودرو رکود در بازارهای داخلی تشدید شد.»
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران به دلایل ریزش قیمت در بازار فلز گرانبها اشاره کرد و افزود: « نوسانات و کاهش قیمت ارز، کاهش محدود انس جهانی، افت تقاضا در بازارهای داخلی، اخبار مساعد سیاسی و اقتصادی، اخبار مثبت مربوط به مذاکرات برجام و آزادی ارزهای بلوکه شده، بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد و باعث روند کاهشی چشمگیری در قیمت طلا و سکه شد.» وی معتقد است فاکتور طلای جهانی تاثیر چندانی بر بازار داخلی کشور ندارد.
بذرافشان ابراز کرد: «کاهش قیمت در بازار طلا و سکه از پیشبینیهای کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی بیشتر بوده است. در حال حاضر مقداری ثبات به بازار برگشته و شرایط مطلوبی است. به اعتقاد من تا پایان هفته کاهش یا نوسان افزایشی خاصی در این بازار نخواهیم داشت و نهایتا ممکن است بین یک تا سه درصد بازار نوسان داشته باشد.»
این فعال بازار طلا و سکه خاطرنشان کرد: «اکنون شرایط، مطلوب خریداران است و مردم نباید منتظر کاهش یا افزایش خاصی باشند.»
وی به تشریح وضعیت خرید و فروش در بازار فلز گرانبها پرداخت و گفت: «ابتدای سال ماه رمضان بود و کاهش تقاضا وجود داشت. در ماه شوال مقداری روند تقاضا بهتر شد. بعد ثبتنام خودرو شروع شد و مردم فروشنده بودند. در دو هفته گذشته شرایط خبرهای سیاسی و اقتصادی و موضوع برجام بازار را تحت تاثیر قرار داد و مقداری تقاضا در بازار کاهش پیدا کرد.»
بذرافشان افزود: «در حال حاضر تقاضا به حداقل رسیده است. باید توجه داشت در التهابات کاهشی و افزایشی در بازارهای داخلی فلز گرانبها، مقداری بازار از ثبات خارج میشود. به نظر میرسد مردم منتظر ثبات هستند.»
وی تاکید کرد: «با توجه به ریزشی بودن بازار کاهش تقاضا بیشتر شده است؛ اما میتوان با اطمینان گفت که مردم منتظر تغییرات خاصی در روند قیمتها نباشند. با توجه به اینکه در یک هفته گذشته کاهش در بازار فلز زرد چشمگیر بوده است. با شرایط باثباتی که وجود دارد فعلا افزایش قیمت خاصی نخواهیم داشت.»
با توجه به دنده معکوس دلار در آخرین ساعات معاملات روز چهارشنبه، باید منتظر ماند و دید که اسکناس آمریکایی بهعنوان لیدر این روزها، چه خوابی برای بازارها خواهد دید.
گزارشهای بیشتر را در صفحه اخبار ارز و طلا بخوانید.
مرجع: تجارت نیوز
برگرفته از سیگنــال