2025/04/21

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

ویژه نامه تحلیلی سیگنال | مرداد ۱۴۰۰

ویژه نامه تحلیلی سیگنال | مرداد 1400

ویژه نامه تحلیلی ارزی(Arzee.ir) | مرداد 1400

در اولین ویژه نامه تحلیلی ارزی(Arzee.ir) می­خوانید:

  • اهمیت سواد مالی و شناخت تیپ شخصیتی خود در بازارهای مالی
    سارا سادات میران
    کارشناس بازار سرمایه و مدیر توسعه بازار کارگزاری دانایان
  • اثر قانون گذاری دولت های مختلف در قیمت رمزارزها
    حسین قریب
    مدیرعامل شرکت سیتکس
  • بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس،شاخص کل هم وزن و گروه بانکی
    کیارش فاضل
    مدیر معاملات مشتقه(آتی و اختیارمعامله)کارگزاری دنیای نوین
  • بررسی عوامل موثر بر ابزارهای مختلف دارایی و ارائه سبد سرمایه گذاری پیشنهادی تا پایان سال
    بهادر برهان
    مدیر پورتفوی مشاور سرمایه گذاری ترنج

اهمیت سواد مالی و شناخت تیپ شخصیتی خود در بازارهای مالی

سارا سادات میران

کارشناس بازار سرمایه و مدیر توسعه بازار کارگزاری دانایان

سارا سادات میران 
کارشناس بازار سرمایه و مدیر توسعه بازار کارگزاری دانایان

از مفاهیمی که امروزه با آن سر و کار داریم، مفهوم سواد مالی است. سواد مالی یکی از عمده ترین مفاهیمی است که به عنوان دانش  اولیه در عصر دیجیتال می بایست  از آن بهره مند باشیم . به طور کلی سواد مالی عبارت است از  داشتن دانش و درک کافی درباره امور مالی و روش های موجود و همچنین استفاده از این دانش راهبردی برای سرمایه گذاری و کسب ثروت . در تصمیم گیری ها و سرمایه گذاری اقتصادی در بخش های خرد و کلان افراد با اتکا به چنین دانشی  می توانند  از بهترین تصمیم ها بهره مند گردند .

در شرایط فعلی ، با گسترش بازار های مالی و سرمایه گذاری و انجام معاملات در این بازارها سواد مالی نیازی است که بیش از پیش احساس میگردد.

احساسات، بخش مهمی از فرآیند تصمیم گیری را تشکیل می دهد. این امر بخصوص در مورد تصمیماتی که در هاله ای از ابهام قرار دارند ، مانند معامله گری در بازار بورس بسیار مشهود می‌باشد.

روند روزانه و رصد لحظه‌ای انواع بازارهای مالی در کانال تلگرامی تحلیل با ارزی(Arzee.ir)

 درفرایند تصمیم گیری غالبا احساسات بر منطق غلبه می کند. خوش بینی زیادی باعث می شود سرمایه گذاران ریسک را کمتر از حد برآورد وعملکرد مثبت  سرمایه گذاری خود را بیش از حد واقع برآورد کنند. سرمایه گذاران بدبین، تمایل دارند تا سهام را بیشتر تجزیه و تحلیل کنند. خوش بینی زیاد، در میان جمع کثیری از سرمایه گذاران ، یکی از علل ایجاد حباب های قیمت در بازار می شود. از طرفی، بعضی سرمایه گذاران که به دنبال هیجان هستند، سراغ احساساتی مثل شرط بندی و قمار در معاملات سهام را می گیرند.

در بسیاری از مواقع ، افراد صرفا به این دلیل که به تجربه حس هیجان علاقمند هستند به سرمایه گذاری یا معامله گری روی می آورند ، و اشرافی به دانش و توانمندی های دیگر خود ندارند ‌چرا که گاها، این کار برای آن ها هیجان آور است یا سرگرمشان می کند.

مردم در تمام طول عمرخود درمقابل تصمیماتی قرار می گیرند که در آنها هزینه فرصت های خود را به بهترین نحو ممکن شناسایی کنند آنها باید تصمیم بگیرند که در لحظه زندگی کنند یا با پس انداز زندگی خود را برای آینده ای بهتر آماده کنند. پس انداز و تحصیلات نمونه هایی از این تصمیمات هستند. خویشتن داری به ما کمک می کند تا روی تصمیمات بلند مدت تمرکز کنیم تا بتوانیم تعادلی میان حال و آینده در زندگی خود برقرار سازیم. همچنین، به منظور کم کردن از احتمال ابتلای خود به سوگیری ها و پیش داوری های روانی، نیاز به خود کنترلی داریم.

گام نخست در این راه، شناختن این پیش داوری ها است. بعد، می شود مراحل سرمایه گذاری را با اطلاع از دلیلی که برای سرمایه گذاری داریم بررسی کرد، معیارهای مشخصی برای سرمایه گذاری داشت  و مطمئن شد که سرمایه گذاری ما مفید و سودمند است. در نهایت، باید محیط پیرامون خودمان را هم کنترل کنیم. مشاوران مالی بی طرف می توانند برای ما سودمند باشند، اما ظاهرا تعداد انگشت شماری ازسرمایه گذاران برای توصیه های این مشاوران ارزش قائل هستند.

رفتارهای ریسک پذیری زنان و مردان بسیار با هم متفاوت است. زنان درانتخاب پورتفوی خود ریسک گریزی بیشتری نشان می دهند. احتمال دارد این ریسک گریزی باعث شود تا زن ها در طول زندگی سود و بازده کمتری در سرمایه گذاری و ثروت کمتری نسبت به مردان در شرایط برابربه دست بیاورند. با این وجود، شاید بعضی از تفاوت ها ناشی از کلیشه های اکتسابی جنسیتی در جامعه باشد، که نشان می دهد هم وراثت و هم تعلیم و تربیت روی تصمیمات سرمایه گذاری اثرگذارهستند.

تحقیقات نشان می دهد که یک پنجم تا یک سوم از ریسک گریزی مالی، تصمیم گیری مالی، و سوگیری های سرمایه گذاری را می شود به ژنتیک (وراثت) فرد نسبت داد. با این وجود، کشف رابطه میان ژنتیک انسان ها با رفتارهای سرمایه گذاری آن ها کار دشواری است، چرا که ژنوم انسان ها بسیار پیچیده است..

نحوه عملکرد بدن هم روی تصمیم گیری مالی اثر می گذارد. مثلا، هورمون ها در این میان نقش مهمی دارند. هر چه جنین در رحم مادر تستسترون بیشتری دریافت کند، یا سطح آن در بدن خودش بالاتر باشد، ریسک پذیری آن فرد بیشتر می شود. در عین حال، نتایج و دستاوردهای مالی هم روی بدن فرد تأثیر دارند. سقوط شدید بازار سهام با افزایش تعداد مراجعات به بیمارستان، علی الخصوص به خاطر شرایط روانی، ارتباط مستقیم دارد.

دست آخر، با مسن تر شدن آدم ها، بخصوص بعد از 70 سالگی، پیری ادراکی در آن ها شروع می شود، که توانایی سرمایه گذاری آن ها را تحلیل برده و ریسک گریزی آن ها را بیشتر می کند. این اثر باعث نقصان شدید در عملکردهای سرمایه گذری فرد می شود. پیر شدن جمعیت در بسیاری از کشورها ممکن است بازار سرمایه آن ها را تحت تأثیر قرار دهد که در آن پورتفوهای بزرگ تحت مالکیت افراد مسن و سالخورده باشد.

در دنیای مالی که با اخبار و احتمالات بسیاری مواجه هستیم ، شخصیت سرمایه گذاران از ارکان اساسی حضور،ماندگاری و در نتیجه کسب سود مستمر می‌باشد.

نمای بازار و چارت های تحلیل ، رد پای فعل و انفعالات تصمیم گیری های معامله گران این اقیانوس پهناور می باشد.

در کشورهای پیشرفته که از اقتصاد سازمان یافته ای برخوردار اند ، شخصیت سرمایه گذاران در کنار دانش مالی آنها با تست های معتبری مانند دیسک و ام بی تی آی سنجیده می‌شود.

تیپ شخصیتی افراد، و سنجش آن، ملاکی برای تشکیل سبد سرمایه گذاری می‌باشد.

اثر قانون گذاری دولت ها در قیمت رمزارزها

حسین قریب

مدیرعامل شرکت سیتکس

حسین قریب مدیرعامل شرکت سیتکس

    
این موضوع بر کسی پوشیده نیست که رمزارز ها محبوبیت خودشان را تا به امروز بدور از نقش آفرینی دولت ها و قانون گذاران کسب کرده اند و از این جهت رشد و توسعه این اکوسیستم چه از جهت حوزه های کاربردی و چه از نظر افزایش قیمت های نجومی، وامدار هیچ کشور، نهاد یا سازمان متمرکزی نیست. همانگونه که از ماهیت چنین تکنولوژی ای جز این هم انتظار نمیرفت.

اما سوال اساسی اینجاست که آیا اگر تا به امروز عدم توجه دولت ها، و حتی گاها مخالفت دولت ها با این مقوله نتوانسته موجب توقف این تکنولوژی شود، آیا موافقت و قانونگذاری دولت ها هم بر روی قیمت و توسعه این اکوسیستم اثرگذار نخواهد بود؟

شاید بهتر باشد که یک قدم به عقب برداریم و با سوال مهمتری شروع کنیم. آیا دولت ها به سمت قانون گذاری و مشروعیت بخشیدن حوزه ارزهای دیجیتال حرکت خواهند کرد؟

آخرین اخبار کریپتوکارنسی و تحلیل‌های بیشتر در کانال تلگرام ارزی(Arzee.ir) ارز دیجیتال

اینجا میخواهم به تاریخ اشاره کنم، کدام یک از ما در خاطر داریم که در ابتدا دولتی به اینترنت رای موافق داده باشد؟ در مورد هوش مصنوعی چطور؟ و یا حتی اینترنت اشیا؟

با افزایش سرعت رشد تکنولوژی و حضور تکنولوژی های ساختار شکن مثل اینترنت، هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیا و … احساس سردرگمی و آشفتگی در بین تصمیم گیران جهان نمود پیدا میکند. چرا که اساسا ساختار نظام تصمیم گیری در جهان امروزی، میراثی است که از عصر ماشین بخار به جا مانده و انتظار نمیرود که بتواند خودش را با سرعت رشد امروزی تکنولوژی وفق دهد.

اما به هر حال تاریخ به ما اثبات کرده که تکنولوژی همواره مسیر خودش را پیدا کرده و تصمیم گیران جهان ناگزیر به پذیرش آن خواهند بود. حتی اگر این تکنولوژی موجب تغییرات اساسی در سیاست های پولی و بانکی باشد که در گذر زمان به ابزاری قدرتمند در دست گردانندگان و تصمیم گیران شده است.

پس جواب این سوال که آیا دولت ها به سمت قانون گذاری خواهند رفت به زعم بنده بله است اما باید دید که این قانون گذاری ها چه اثراتی روی این تکنولوژی و همچنین ارزهای دیجیتال خواهد گذاشت.

اول بهتره در مورد مکانیسم تعیین قیمت ارزی مثل بیت کوین صحبت کنیم. قیمت بیت کوین برابر است با مارکت کپ بیت کوین یا حجم بازار بیت کوین تقسیم بر تعداد بیت کوین های موجود. همانطور که میدانیم نرخ استخراج بیت کوین یک نرخ قابل انتظار و کاملا مشخص است. پس برخلاف ارزهای فیات و نقدینگی جهان میتوان دقیقا پیش بینی کرد که در چه روزی چه تعداد بیت کوین خواهیم داشت. پس برای اثرگذاری بر روی قیمت باید پارامترهای دخیل بر روی مارکت کپ یا به نوعی کل سرمایه آورده در این بازار را شناسایی و بررسی کرد. یکی از پارامترهایی که قطعا موجب افزایش مارکت کپ خواهد شد قانون گذاری مثبت از طرف دولت ها خواهد بود.

با چراغ سبز دولت ها، شرکت ها و سازمان ها میتوانند به راحتی به این بازار ورود کنند و سرمایه گذاری آنها باعث افزایش مارکت کپ و در نتیجه افزایش قیمت خواهد بود. حتی سرمایه گذاران خرد هم با اطمینان خاطر بیشتری وارد خواهند شد.

اما اگر قانون گذار در جهت محدود کردن گام بردارد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بدترین سناریو که میتوان برای بیت کوین در نظر گرفت این است که تمام کشور های جهان کاملا متحد رای به ممنوعیت بیت کوین دهند. در این شرایط توسعه بیت کوین نه غیر ممکن اما به شدت سخت خواهد شد. اما اگر کمی تامل کنیم درک خواهیم کرد که متحد کردن کشورهای جهان برای یک تصمیم واحد واقعا کار دشواری خواهد بود و چنین سناریویی عملا اجرایی نخواهد شد.

سناریویی که شاید کمی خوشبینانه تر باشد این است که برخی از کشور ها قوانین محدود کننده وضع کنند که اخیرا کشور چین چنین اقدامی را انجام داد. این اقدام موقتا کاهش قیمت را به دنبال داشت اما خیلی زود فعالانی که در چین محدود شده بودند از سایر کشور ها برای ادامه فعالیت دعوت شدند و قیمت هم همانطور که شاهد بودیم مجدد به سطوح بالاتر برگشت.

در نهایت به عنوان جمع بندی میتوانم بگویم که عدم قانون گذاری اثر منفی را در بلند مدت نخواهد گذاشت اما طبیعتا قانونگذاری میتواند به سرعت رشد و افزایش قیمت کمک شایانی کند.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس،شاخص کل هم وزن و گروه بانکی

کیارش فاضل

مدیر معاملات مشتقه (آتی و اختیارمعامله) کارگزاری دنیای نوین

کیارش فاضل
مدیر معاملات مشتقه(آتی و اختیارمعامله) کارگزاری دنیای نوین

شاخص کل بورس

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل (هفتگی)

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل (هفتگی)
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

در تایم هفتگی از ابتدای چارت دارای یک کانال صعودیست که در محدوده هدف یک به یک کانال در سطح 2.100.000 واحد متوقف شده، اصلاح روند اخیر آن از ناحیه خط روند مشکی رنگ برگشت خورده، در بلند مدت پتانسیل وجود دارد تا قیمت به سطح قبلی کانال برگردد، در صورت شکست کانال اهداف جدیدی میتوان در نظر گرفت.

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل (روزانه)

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل (روزانه)
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

در حال حاضر قیمت از نقطه سوم چنگال گارد صعودی قدرتمندی گرفته و با حرکتی پر شتاب با اصلاح‌های کوتاه خود را به MLH بالایی چنگال رسانده، در این ساختار حرکت معمولا قیمت از دامنه چنگال خارج میشود، در صورت گذر از این سطح محدوده 1.500.000 الی 1.600.000 واحد تراکم عرضه به شدت بالاست و مقاومت جدی تلقی میشود، برای رسیدن قیمت به آخرین سقف ماژور گذر از این ناحیه الزامیست، سطح 1.300.000 الی 1.350.000 واحد هم سطح حمایتی ماژور شاخص است.

شاخص هم وزن

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل هموزن هفتگی

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص کل هموزن هفتگی
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

شاخص هموزن در تایم هفتگی یک الگوی پرچم ساخته و در نگاه نزدیک‌تر از یک الگوی مثلث خارج شده، تارگت مثلث سطح 540.000 خواهد بود و در صورت شکست سقف ماژور انتظار بازدهی‌های 500% و 1000% در بازه زمانی بلند مدت داریم

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص هم وزن روزانه

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص هم وزن روزانه
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

 قیمت از کانال نزولی که از برج 9 سال 99 شکل گرفته بود خارج شده، هدف یک به یک کانال محدوده 440.000 واحد است و مقاومت مهمی که صد راه شده سطح 410.000 الی 430.000 است در صورت گذر از این ناحیه‎‌ها پتانسیل رشد تا سقف ماژور قبلی ایجاد میشود.

تحلیل و بررسی گروه بانکی

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص گروه بانکی (هفتگی)

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص گروه بانکی (هفتگی)
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

 شاخص گروه بانکی از چنگال صعودی خود با قدرن خارج شده و به سطح MLH خارجی چنگال واکنش نشان داده در صورت عدم شکست بالا بالایی به سمت پایین و همچنین سطح حمایتی 6.300 واحد در بازه بلند مدت پتانسیل رسیدن به سقف ماژور قبلی بسیار بالاست.

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص گروه بانکی (روزانه)

نمودار تحلیل تکنیکال شاخص گروه بانکی (روزانه)
برای مشاهده نمودار با کیفیت بالا اینجا کلیک کنید

 قیمت درگیر مقاومت خط نیم چنگال و مقاومت 7.600 و در صورت خروج از چنگال مودیفای شیف تا سطح 9300 و 10.00 واحد پتانسیل رشد دارد.

بررسی عوامل موثر بر ابزارهای مختلف دارایی و ارائه سبد سرمایه گذاری پیشنهادی تا پایان سال

بهادر برهان

مدیر پورتفوی مشاور سرمایه گذاری ترنج

سال گذشته را شاید بتوان به عنوان یکی از خاص ترین سال ها از نظر اقتصادی در تاریخ ایران برشمرد. رشد بی رویه پایه پولی در ابتدای سال که باعث سرازیر شدن نقدینگی به بازارهای مالی گردید و سبب رشد چند برابری شاخص بورس و قیمت دیگر دارایی ها شد، و در کنار آن انتخابات آمریکا و عدم انتخاب مجدد دونالد ترامپ که باعث خوش بینی به احیای برجام و کاهش انتظارات تورمی ودر پی آن ریزش در سطح بازارهای مختلف دارایی شد.
در سال جدید نیز این تاثیرات همچنان قابل مشاهده است، هرچند که تحولات و چشم اندازهای جدیدی ترسیم شده است که در امر سرمایه گذاری برای اقشار مختلف می تواند تغییر استراتژی را به همراه بیاورد. در ابتدا به تاثیر عوامل تاثیرگذار بر همه دارایی های مالی خواهیم پرداخت، سپس به طور مشخص تر در مورد هر بازار دارایی صحبت خواهیم نمود.

مهمترین موضوعات موثر بر بازارهای مالی بحث کسری بودجه و نحوه تامین آن، استقرار دولت جدید و توافق یا عدم توافق با غرب است. در بحث کسری بودجه، دولت امسال با کسری بودجه حداقل 350 هزار میلیارد تومانی روبروست که تامین آن از محل انتشار اوراق، فروش سهام دولت، برداشت از صندوق توسعه و به طور غیر مستقیم از فروش نفت بعد از توافق پیش بینی شده است.

اما متاسفانه طبق نماگرهای اقتصادی بهار امسال، به نظر می رسد بخش زیادی از کسری بودجه از محل استقراض از بانک مرکزی یا همان چاپ پول تامین شده است که باعث کاهش معنادار نرخ سود بین بانکی شده است. این موضوع باعث افزایش پایه پولی شده است که تاثیر خود را بر تورم مصرف کننده خواهد گذاشت که شدت آن در صورت ادامه این امر بیشتر هم خواهد شد. در بحث استقرار دولت جدید، به طور تاریخی دولتهای اصولگرا سیاستهای انبساطی بیشتری نسبت به سایرین داشته اند که ادامه این سیاستها در دولت فعلی دور از ذهن نخواهد بود.

ادامه چاپ پول یا بازگشت به فروش اوراق دولتی جهت تامین کسری بودجه یک ابهام بزرگ در بحث دولت آینده خواهد بود. همچنین در مورد احتمال توافق مجدد برجام، علی رغم خوش بینی اولیه بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در حال حاضر تردیدهای بسیاری وجود دارد. در حال حاضر باید منتظر ماند تا تیم اقتصادی و سیاست خارجی این دولت معرفی و مستقر گردند تا بتوان نتیجه گیری دقیقتری انجام داد، اما به نظر می رسد در چشم انداز فعلی احتمال عدم احیای برجام از توافق بیشتر است. طبیعتا در صورت درستی این فرضیه، تورم انتظاری نیز افزایش خواهد داشت و در اولین اثر، بر نرخ ارز تاثیر خواهد داشت.

با توجه به موضوعات ذکر شده در بالا، نگاهی مختصر به هر یک از بازارهای مالی خواهیم داشت:

نرخ ارز:

افزایش پایه پولی و احتمال عدم توافق برجام دو عامل اثرگذار بر نرخ برابری دلار و ریال خواهند بود. با در نظر گرفتن تمامی عوامل، پیش بینی می شود نرخ میانگین ارز در محتاطانه ترین حالت در سال 1400 در بازار آزاد حوالی 24500 و در نرخ نیما 23000 تومان خواهد بود. البته به دلیل محدودیت های نقدشوندگی بسیار این بازار و تاثیر اهرمی این نرخ در بازارهای دیگر، سرمایه گذاری در این بازار پیشنهاد نمی گردد.

بازار سرمایه:

افزایش نرخ میانگین دلار نسبت به پیش بینی ها، تثبیت قیمتهای جهانی حتی بعد از نگرانی نسبت به ویروس کرونا دلتا، افزایش پیش بینی نرخ تورم مصرف کننده، کاهش نسبت قیمت بر درآمد بازار و بازگشت این نرخ به سوح جذاب، کاهش سود بین بانکی و همچنین خنثی شدن ترس سرمایه گذاران از ریزش بازار و تغییر روند نزولی، عوامل پیشران بورس تا انتهای سال جاری خواهند بود. به نظر می رسد در صورت سرمایه گذاری در سهام بنیادی و دوری از سفته بازی کوتاه مدت، سرمایه گذاران بازدهی حداقل 40 درصدی را تا انتهای سال تجربه کنند. پیشنهاد سرمایه گذاری در گروه های مختلف عمدتا شامل هلدینگ های سرمایه گذاری فلزی و پتروشیمی، گروه پالایشی و گروه غذایی و البته صندوق های سرمایه گذاری با مدیریت قوی خواهد بود.

طلا:

کاهش پیش بینی تورم ایالات متحده در کنار کاهش نگرانی اولیه نسبت به ویروس کرونای دلتا، چشم انداز صعودی پرقدرت قیمت انس جهانی را در حال حاضر تضعیف نموده است. البته با توجه به پیش بینی افزایش نرخ ارز، نرخ طلای داخلی نیز متاثر ازین امر افزایش خواهد یافت. در این بازار نیز استفاده مقطعی و محدودیت از فرصتهای سرمایه گذاری به خصوص صندوق های سرمایه گذاری در طلا پیشنهاد می گردد.

مسکن:

افزایش نسبت نرخ قیمت مسکن به اجاره، افزایش میانگین قیمت دلاری مسکن نسبت به سنوات گذشته و همچنین کاهش قدرت خریداران به دلیل افزایش قیمت مسکن در دسته عوامل اثرگذار بر قیمت مسکن در سال پیش رو خواهند بود. به دلیل پیش بینی افزایش نرخ ارز و همچنین نرخ تورم، احتمالا این بازار همچنان افزایش قیمت را تجربه خواهد نمود، اما بازدهی آن به احتمال قوی نسبت به سایر بازارهای مالی پایین تر خواهد بود.

بانک و صندوق درآمد ثابت:

با توجه به احتمال چشم انداز تورمی، احتمالا سرمایه گذاری در این بازار تا پایان سال جاری مناسب نخواهد بود. البته سرمایه گذاران ریسک گریزتر می توانند جهت پوشش ریسک سبد سرمایه گذاری خود در این بازار سرمایه گذاری کنند. به دلیل بالاتر بودن نرخ و همچنین کاهش ریسک نقدشوندگی، سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت به طور کلی نسبت به سپرده های بانکی ارجح است.

در انتها سرمایه گذاران باید توجه کنند که سبد سرمایه گذاری آن ها تنها با توجه به ویژگی های فردی و شخصیتی آن ها معنا پیدا می کند و دو عامل توانایی ریسک و تمایل به ریسک حتما باید در تعیین سهم هر یک از بازارهای مالی در سبد سرمایه گذاری مورد توجه قرار گیرد. اما در یک حالت بسیار کلی، سبد سرمایه گذاری زیر تا انتهای سال جاری پیشنهاد می گردد:

درآمد ثابت مسکن طلا بورس دلار بازار مالی
5% 0% 10% 85% 0% سهم در سبد

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید