سود سهام عدالتم را چگونه دریافت کنم؟
بعد از آزاد سازی سهام عدالت مشمولان این طرح طی چند مرحله با سوالات مهمی مواجه شدند. در اولین قدم باید این موضوع را مشخص می کردند که تمایل دارند کلیه سهام اختصاص یافته به خود را به صورت مستقیم مدیریت کنند یا اینکه آن را به شرکت های سرمایه گذاری استانی واگذار میکنند تا در مقابل سهام این شرکت ها را دریافت کنند. در ادامه نیز با سوالات چالش برانگیزتری مثل نگهداری یا فروش این سهام مواجه شدند.
فارغ از اینکه چه روش مدیریتی را انتخاب کرده باشید، در صورت تصمیم به نگهداری این سهام قطعا با این سوال مواجه شدهاید که تکلیف سود سهام عدالت چه خواهد شد؟
سود سهام عدالت در گذشته توسط سازمان خصوصی سازی و به صورت سالانه پرداخت میشد اما حالا که مدیریت این سهام در اختیار خود افراد یا شرکت های سرمایه گذاری استانی قرار گرفته، مسئولیت دریافت آن نیز بر عهده همین افراد است.
در نتیجه در صورتی که مشمول این سهام بودهاید و روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردهاید در آینده نزدیک باید به دنبال دریافت سود سهام خود از 36 شرکت حاضر در این لیست باشید، هرچند که تعداد برخی از این سهام آنقدر کم است که عملا سود آن ها ناچیزتر از کمترین هزینههای روزمره است. اما اگر روش مدیریت غیر مستقیم را انتخاب کرده باشید سود شما توسط شرکت سرمایه گذاری استانی و به صورت سالیانه پرداخت میشود.
“برای استفاده از خدمات شرکت سپرده گذاری مرکزی، از جمله دسترسی به درگاه یکپارچه ذینفعان و دریافت سود سهام از طریق سامانه سجام، ثبت نام و احراز هویت در این سامانه الزامی است” برای دریافت سود سهام باید به روشی که شرکتها معرفی میکنند اقدام کنید این روش توسط خود شرکت و از طریق سامانه کدال اطلاع رسانی میشود اما معمولا شرکتها از سه روش برای پرداخت سود استفاده میکنند.
این روشها شامل پرداخت سود از طریق مراجعه سهامدار به بانک عامل، دریافت شماره حساب سهامدار توسط شرکت و پرداخت از طریق سامانه سجام میشود. در سومین روش که سریعترین و راحت ترین روش برای سهامداران است، سهامدار هیچ نیازی به مراجعه حضوری یا انجام کار خاصی ندارد و شرکت سود سهام را به حساب ثبت شده در سامانه سجام واریز میکند. در حال حاضر تعداد شرکتهای استفاده کننده از این روش در حال افزایش است و امید است که در آینده نزدیک کلیه شرکتهای حاضر در بازار سرمایه از این روش استفاده نمایند.
برگرفته از سیگنــال