2024/07/27

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

پیش بینی قیمت دلار ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ / حرکت رنج دلار در بی‌پولی آخر ماه

پیش بینی قیمت دلار 29 مرداد 1402 / حرکت رنج دلار در بی‌پولی آخر ماه

پیش بینی قیمت دلار 29 مرداد 1402 / حرکت رنج دلار در بی‌پولی آخر ماه

به گزارش تجارت‌نیوز امروز قیمت دلار با کاهش 50 تومانی در کانال جدید ماند و با قیمت 48 هزار و 800 تومان معامله شد. در حالی که در روزهای پایانی هفته و در تعطیلی بازار گمانه‌زنی‌ها از عقب‌نشینی بیشتر دلار در کانال 48 هزار تومانی حکایت داشت؛ اما بررسی بازار ارز در روز جاری نشان داد که کاهش تقاضا باعث رنج شدن قیمت اسکناس آمریکایی شده است.

در همین راستا عبدالله مشکانی کارشناس بازارهای مالی با تاکید بر اینکه قیمت دلار در بلندمدت تابعی از نقدینگی و تورم است به تجارت‌نیوز گفت: «بازارساز توانایی این را دارد که در کوتاه‌مدت با عرضه یا عدم‌عرضه به بازار جهت دهد. اما در بلندمدت، نرخ ارز تابع نقدینگی و تورم است.»

بازار ارز روند ندارد

وی با اشاره به اینکه نقدینگی رو به رشد است افزود: «با توجه به کسری تراز عملیاتی بودجه در سال جاری این موضوع می‌تواند روی نرخ ارز تاثیرگذار باشد. موضوع نقدینگی، تورم و موضوع تراز عملیاتی بودجه در بلندمدت بر قیمت ارز اثرگذار است.»

این کارشناس اقتصادی با اشاره به پالس‌های سیاستگذار در ماه‌های گذشته برای مهار قیمت دلار گفت: «بانک مرکزی همواره با تکیه بر اخبار سیاسی سعی در مهار قیمت دلار دارد این در حالی است که فرایندهای سیاسی هیچ وقت قابل پیش‌بینی نیستند.»

وی افزود: «تا پاییز امسال وقایع سیاسی قابلیت پیش‌بینی ندارد. بنابراین بازارها تا زمانی که تکلیف این اخبار روشن نشود نمی‌توانند روند بگیرند.»

دلار گران می‌شود؟

این تحلیلگر بازارهای مالی با اشاره به نوسانات فعلی بازار ارز خاطرنشان کرد: «در حال حاضر نوسانات در بازار ارز مانند یکی دو هفته اخیر وجود دارد اما با دو سه هزار تومان بالا و پایین بازار روند نمی‌گیرد.»

وی با بیان اینکه محدوده 59 تا 60 هزار تومانی سقف قبلی دلار است تاکید کرد: «تا موقعی که سقف قبلی دلار شکسته نشود نمی‌توان برای دلار روند جدیدی تصور کرد و روندی برای دلار شکل نمی‌گیرد. بنابراین هر وقت قیمت دلار بالای سقف قیمتی قبلی بسته شد آن زمان می‌توان درباره روند بعدی این اسکناس صحبت کرد.»

مشکانی با تاکید بر اینکه، دلار پیشران سایر نرخ‌‌ها در اقتصاد ایران است و روندهای بعدی را تعیین می‌کند، گفت: «درحال حاضر بخشی از کالاها، قیمت خود را با نرخ دلار گران‌تر از بازار تطبیق داده‌اند و معامله می‌شوند. بنابراین در بازار حباب قیمتی وجود دارد. اگر بخواهد روندی در بازارها شکل بگیرد سقف قیمتی باید شکسته شود و آن وقت بازارها می‌توانند پیشرو آن شروع کنند به قدم برداشتن کنند.»

کاهش نقدینگی در بازار ارز

در روزهای پایانی هفته گذشته موضوع سفر دیپلماسی وزیر امور خارجه ایران به عربستان و افزایش درآمد روزانه فروش نفت ایران سوخت دلار برای کاهش قیمت را فراهم کرد.

امروز برخی معامله‌گران بازار ارز دلیل رکود روز جاری را نبود پول در بازار به رسم روزهای پایانی هر ماه عنوان کردند. آنها با این لفظ که در بازار هیچ خبری نیست از کاهش تقاضا خبر دادند. برخی بازیگران بازار ارز نیز معتقدند با شروع شهریور و ماندگاری قیمت دلار در کانال 48 هزار تومانی، تقاضا افزایش می‌یابد و این اسکناس بار دیگر به کانال 49 هزار تومانی برمی‌گردد.

در روز جاری بازارهای همسایه در روند متوازنی با دلار تهران قرار داشتند. دلار هرات با قیمت 48 هزار و 720 تومانی معامله شد و کاهش 130 تومانی داشت. امروز قیمت دلار سلیمانیه با کاهش 290 تومانی به قیمت 48 هزار و 230 تومان معامله شد. درهم امارات با کاهش 20 تومانی با قیمت 13 هزار و 480 تومان معامله شد.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه طلا و ارز بخوانید.

مرجع: تجارت نیوز

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید