تجارت نیوز/ امروز با وجود حمایت‌های دو روز اخیر از بازار سهام شاخص کل حدود ۲٫۵ درصد ریزش کرد و ۸۸ درصد سهم‌های بازار ریزش داشتند، همچنین دو نماد شستا و خودرو نیز افشای اطلاعات گروه الف داشتند.
  
سهیلا صالحی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برای کوتاه مدت روند مثبتی نخواهیم داشت، بیان کرد: حجم و ارزش معاملات به شدت پایین آمده است برای همین در کوتاه مدت روند خوبی را متصور نیستم، اینکه برخی نمادهای بزرگ مانند شستا و خودرو افشای اطلاعات الف داشتند و فردا با دامنه نوسان 10 درصد بازگشایی می‌شوند باعث می‌شود کسانی که می‌خواهند به هر نحوی از بازار سهام خارج شوند راحت‌تر این کار را انجام دهند.

وی افزود: نمادهای شستا و خودرو به شدت روی بازار تاثیر می‌گذارند برای همین دامنه نوسان 10 درصدی برای این سهم‌ها اتفاق مثبتی می‌تواند باشد و بازار را متعادل می‌کند. با وجود افت قیمت شدید در این سهم‌ها هنوز هم عرضه کننده دارند، عرضه کنندگانی که به هر قیمتی که شده قصد خروج از بازار را دارند، پس اگر جو فروش از روی این سهام‌ها برداشته شود به کل بازار کمک خواهد کرد.

وی در ادامه در رابطه با دلایل ریزش بازار گفت: سناریوی احتمالی که برای ریزش بازار مطرح است این است که ریزش بازار از اما و اگرهای وزیر اقتصاد در رابطه با عرضه صندوق پالایشی ایجاد کردند و نظر من این است که ریزش بازار ریزشی دستوری بود تا کسی برای خرید صندوق پالایشی اقدام نکند، زیرا سهم‌های شرکت‌های حاضر در این صندوق برای وزارت اقتصاد به شدت اهمیت دارد

وی در رابطه آینده بازار سهام گفت: بازار در دراز مدت تمام این ضررها را جبران خواهد کرد زیرا عوامل بنیادین مانند قیمت دلار و شرایط اقتصاد کلان اهرمی برای پیشرفت بازار خواهند شد و اگر کسی صبور باشد و در سهم‌های بنیادین سرمایه‌گذاری کند قطعا ضرر نخواهد کرد.

وی در رابطه با حمایت از بازار گفت: فعلا برنامه‌ یا خبری برای حمایت وجود ندارد اما پیش‌بینی من این است که فعلا منتظر هستند تا فردا نتیجه دامنه نوسان 10 درصدی در سهم‌های خودرو و شستا مشخص شود.

وی افزود: تا زمانی که صف‌های فروش تخله نشوند انتشار گزارش‌های 6 ماه نیز نمی‌تواند به بازار کمکی کند زیرا بازار بدون دید بنیادین جلو می‌رود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بی‌اعتمادی ایجاد شده در مردم به خاطر روند نزولی بازار سهام و روند صعودی بازارهای موازی است و تا خروج سرمایه از بازار سهام نیز ادامه دارد.