نفت اوپک به بالای 46 دلار رسید
فارس/ قیمت سبد نفتی اوپک با افزایش 94 سنتی به 46.27 دلار در هر بشکه رسید.
وب سایت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در آخرین بروزرسانی خود اعلام کرد هر بشکه سبد نفتی اوپک روز دوشنبه (10 شهریور) با 94 سنت افزایش 46.27 دلار فروخته شده است.
این نوع نفت روز جمعه (7 شهریور) 45.33 دلار در هر بشکه فروخته شده بود.
* چرا قیمت نفت افزایش یافت
کمبود تقاضا در بازاری که با عرضه مناسب نفت مواجه است برای بازگشت قیمتها به سطوح قبل از شیوع کرونا چالش ایجاد کرد؛ اما علیرغم این موضوع، اقدامات محرک اقتصادی باعث شد قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه افزایش یابد و نفت برنت در آستانه ثبت پنجمین ماه متوالی افزایشی قرار بگیرد.
به این ترتیب، نفت برنت بالای 46 دلار و نفت خام آمریکا بالای 43 دلار فروخته شد.
وانگ تائو، تحلیلگر رویترز گفت جداول فنی نشان می دهد که قیمت ها بالاتر هم خواهد رفت و نفت در برنت در مسیر 47 دلار قرار دارد و WTI دوباره به قیمت بالای خود در ماه آگوست می رسد.
* کاهش ارزش دلار، قیمت نفت را افزایش داد
قیمت نفت در معاملات امروز نیز به علت کاهش ارزش دلار روند افزایشی خود را ادامه داد زیرا سرمایهگذاران به سوی دارایی های ریسکپذیر حرکت کرده اند و از دلار آمریکا دوری میکنند.
هر بشکه نفت برنت با 54 سنت افزایش 45.82 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 50 سنت افزایش 43.11 دلار معامله شد که افزایش حدود یک درصدی آنها را نشان می دهد.
هفته گذشته به علت اینکه بازار تحت تاثیر اثراتی که طوفان لورا میتوانست بر صنعت نفت آمریکا بگذارد، قیمت نفت افزایشی شد اما در روز جمعه با پایان یافتن طوفان لورا در قلب صنعت نفت آمریکا در لوئیزیانا و تگزاس که بدون برجا گذاشتن خسارات گسترده بر پالایشگاه های این کشور، کاهش یافت اما همچنان بالای 45 دلار فروخته شد.
هرچند این طوفان خسارت چندانی به این تاسیسات نزد اما روند ازسرگیری فعالیت این تاسیسات به کندی پیش میرود و برخی یخشها با قطعی برق تعطیل است.
بر اساس آمار وزارت کشور آمریکا، تولید نفت خام این کشور در خلیج مکزیک برابر با 1.29 میلیون بشکه در روز هنوز 70 درصد کمتر از سطح تولید پیش از وقوع طوفان در این منطقه است.
* سبد نفتی اوپک وارد کانال 40 دلاری شد
سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2020 تاکنون تنها در 6 ماه مارس (16 اسفند 98) در کانال 40 دلاری دیده شده و 48.35 دلار در هر بشکه فروخته شده بود و پس از آن روند نزولی داشت اما پس از آن در ابتدای ماه جولای( 11 تیر ماه 99) وارد کانال 40 دلاری شد و 42.69 دلار در هر بشکه فروخته شد و تاکنون از کانال 40 دلاری خارج نشده است. (جزئیات بیشتر)
* توافق کاهش تولید
گروه کشورهای تولید کننده نفت خام، اوپک و تولید کنندگان دیگر نفت موسوم به اوپک پلاس در روز شنبه 6 ژوئن برابر با 17 خرداد 99 به صورت ویدئو کنفرانس نشستی برگزار کردند و در آن تصمیم گرفتند تا «توافق کاهش تولید» را به مدت یک ماه دیگر تا پایان ماه جولای تمدید کنند و همچنین به کشورهایی نظیر عراق که به تعهدات خود عمل نکردند، تذکر دادند.
منابع آگاه در اوپک پلاس گفتند عربستان و روسیه توافق کردند، این کاهش تولید را در ماه جولای هم ادامه دهند هرچند که ریاض تمایل دارد کاهش تولید تا ماه آگوست ادامه یابد.
اوپک پلاس پیشتر با کاهش 9.7 میلیون بشکه در روز نفت در بازه می تا ژوئن موافقت کرده بودند. بر اساس این قرارداد، این کاهش تولید از جولای تا دسامبر به 7.7 میلیون بشکه در روز می رسد.
افزایش تدریجی تولید اوپک پلاس از دیروز قرار بود آغاز شود.
* افزایش یک میلیون بشکهای تولید اوپک در ماه جولای
بر اساس جدیدترین گزارش اوپک، تولید نفت 13 کشور عضو این سازمان در ماه جولای 2020 (تیر 99) 23 میلیون و 172 هزار بشکه در روز عنوان شده است که افزایش روزانه 980 هزار بشکهای نسبت به ماه ژوئن را نشان میدهد. اوپک در ماه ژوئن روزانه 22 میلیون و 193 هزار بشکه نفت تولید کرده بود.
تولید نفت ایران در ماه جولای 2020 برابر با تیر ماه 1399 به یک میلیون و 936 هزار بشکه در روز رسیده است که نسبت به ماه پیش از آن 11 هزار بشکه در روز کمتر است.
* کمترین قیمت سبد نفتی اوپک
این حال، کمترین قیمت نفت اوپک تاکنون در روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) برابر با 12.22 دلار در هر بشکه رقم خود.
پیش از این، کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی در روز پنج شنبه (13 فروردین) با 10 دلار و 44 سنت افت به 16.87 دلار در هر بشکه رسیده بود.
این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال 2005 به شمار می رفت. سبد نفتی اوپک در 16 ژوئن 2005 با نفتهای نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.
نفتهای عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.
سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به 28 آگوست یعنی هفته 45.65 دلار در هر بشکه فروخته شد.
سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.