مقررات درمانی بورس برای زخمهایی که دولت وارد کرده است!

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،
هرچند بازار در روزهای اوج و زمانی که انبوهی از نقدینگی را در خود جا میداد، توجه چندانی به وضع قوانین و مقررات جدید برای توسعه و تعمیق نمیکرد، اما حالا با تداوم روند اصلاحی، مدیران مربوط، به تکاپو افتادهاند تا از این ابزارها در راستای حمایت از سهام شرکتها استفاده کنند.
حال باید پرسید، در چنین شرایطی، وضع و اجرای قوانین و مقررات جدید مانند: عرضه اوراق اختیار فروش تبعی، توقف معاملات الگوریتمی یا خودکار، تغییر زمان تسویه معاملات و غیره میتواند بازار سرمایه را به روند مثبت و صعودی برگرداند؟ پاسخ بسیاری از تحلیلگران و فعالان بازار به این پرسش منفی است! گرچه، دکتر علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس تهران، امروز، از این قوانین و مقررات حمایتی، دفاع کرد اما به نظر میرسد، که کمی دیر و بخشی از اعتماد عمومی به بورس خدشهدار شده است. البته وجه مثبت آن نیز در آینده مشخص میشود. بههر روی، وضع و اجرای قوانین جدید و استفاده از ابزارهای نوین مالی در بازار سرمایه که تا پیش از این، کمی سخت مینمود، بهتدریج جایگزین شده و گامهای اولیه آن برداشته شده است.
اما موضوع بحث ما، میزان کارایی و تاثیر این قوانین و مقررات جدید در شرایط حالِ حاضر بازار است! جایی که با حجم بزرگی از ورود نقدینگی روزانه به بازار سرمایه مواجه بودیم، تنها با دو، سه حرکت دانسته یا شانسی! دولت، بانک مرکزی و سایر دستدرکاران بازار سرمایه، نهتنها متوقف نشد بلکه بخش بزرگی از این نقدینگیها از بازار خارج شد تا مفهوم اصلاح، جای خود را به ریزش بدهد.
در این میانه، نهاد ناظر بازار، بیکار ننشسته است و با کمک برخی از فعالان بزرگ، تلاش میکند تا آب رفته (نقدینگی)را به جوی باریک بازار سرمایه ازگرداند و به اصطلاح، گویا نسخه مقررات درمانی را برای التیام زخمهایی که دولت بر بورس وارد کرده، مناسب تشخیص داده است. هرچند امید زیادی به درمان سریع زخم اصلی که بر پیکر بازار سرمایه وارد آمده است، وجود ندارد، اما میتوان آن را به فال نیک گرفت.
مولود غلامی- روزنامهنگار
برگرفته از سیگنــال