2025/03/16

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

تقویت تقاضا در بازار، پس از اعلام مفروضات بودجه‌ای دولت در مهرماه/ P/E شرکت‌های بورسی، جذابیت سهم‌ها را بالا برده است/ بازار سرمایه به زمان نیاز دارد، نه دستکاری‌های مقرراتی

تقویت تقاضا در بازار، پس از اعلام مفروضات بودجه‌ای دولت در مهرماه/ P/E شرکت‌های بورسی، جذابیت سهم‌ها را بالا برده است/ بازار سرمایه به زمان نیاز دارد، نه دستکاری‌های مقرراتی

تقویت تقاضا در بازار، پس از اعلام مفروضات بودجه‌ای دولت در مهرماه/ P/E شرکت‌های بورسی، جذابیت سهم‌ها را بالا برده است/ بازار سرمایه به زمان نیاز دارد، نه دستکاری‌های مقرراتی

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،

سینا سلیمانی، تحلیلگر ارشد و مدرس بازار سرمایه، انتشار مفروضات بودجه‌ای دولت در مهرماه امسال را یکی از مولفه‌های افزایش تقاضا در بازار سرمایه می‌داند و معتقد است: «بازار سرمایه مولفه تاثیر انتخابات ریاست جمهوری امریکا را پیش‌خور کرده است اما اعلام مفروضات بودجه‌ای دولت در مهرماه، می‌تواند با ایجاد فضای شفاف‌تر، طرف تقاضا را در بازار تقویت کند.» وی معتقد است: «سهم‌های زیادی در بازار سرمایه با نسبت قیمت به درآمد (P/E) حدود 5 تا 10 وجود دارند که تعدادشان هم زیاد شده است و جذابیت بازار را در نیمه دوم سال افزایش می‌دهند.» این گفت‌وگو را می‌خوانید.

                                                                                      ************

-در هفته‌های اخیر شاهد اجرای قوانین و مقررات جدید در بازار سرمایه هستیم. به نظر جناب‌عالی، این ابزارها چه میزان بر تغییر روند بازار و صعودی شدن این آن تاثیر می‌گذارند؟

در حال حاضر، اجرای قوانین و مقررات جدید تاثیر خاصی بر بازار سرمایه نمی‌گذارد. از آنجایی‌که روند بازار با وضع قوانین و مقررات، تغییر نکرده است، بنابراین اکنون هم با این مولفه درست (صعودی) نمی‌شود. بازار در حال طی کردن مسیر طبیعی و اصلاحی است و از یک مقطع زمانی رفتار تحلیلی نداشته است و الان باید اصلاح شود. در صورت کاهش فشار فروش و برگشت دوباره اعتماد عمومی برای سرمایه‌گذاری در بورس، شاهد جریان نقدینگی به بازار خواهیم بود. در حال حاضر فروشنده زیاد نیست اما خریدار کم و قدرت خرید پایین است. بر همین اساس ارتباط خاصی میان تغییر قوانین و تغییر شرایط بازار نمی‌بینم. بازار سرمایه، نیاز به نقدینگی دارد که با تقویت طرف خریدار، انجام می‌شود و ارتباط چندانی با وضع قوانین و مقررات جدید ندارد. چنانچه در یکی دو روز اخیر شاهد بودیم که با مقررات جدید هم بازار رفتار قبلی را تکرار کرد و روند اصلاحی تداوم داشت. اگر در سمت عرضه هم محدودیت (مقررات) بیش‌تری اعمال کنند، شاید در کوتاه‌مدت از فشار فروش کاسته شود اما بازار دوباره به روند اصلاحی برمی‌گردد. در حال حاضر سرمایه‌گذاران باید به این نتیجه و تحلیل برسند که قیمت سهم‌ها ارزنده‌ است تا طرف خرید و تقاضا تقویت شود.

-برخی از تحلیلگران مولفه تاثیر انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا را بر بازار سرمایه، تاثیرگذار می‌دانند. شما چطور؟ عامل موثر دیگری را هم مترتب می‌دانید؟

به باور من، بازار سرمایه، تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا را هم پیش‌خور کرده است اما نتیجه هر چه باشد، تنها تاثیر کوتاه‌مدت و چندروزه بر بازار می‌گذارد. مولفه تاثیرگذار دیگر، بودجه مفروضات دولت است که در مهرماه مشخص می‌شود و فضا شفاف‌تر و طرف تقاضا در بازار تقویت خواهد شد. قطعا بازار به بستر تحلیلی و منطقی برمی‌گردد و امیدوارم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد اما به نظر من رشد بازار از ابان‌ماه به‌بعد خواهد بود و در مهرماه التهاب بازار کاهش می‌یابد. البته انتظار رشد شارپ را هم نداریم و روند متعادل‌تر می‌شود.

-نقش حقوقی‌ها و حقیقی‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

گرچه نقش حقوقی‌ها پررنگ‌تر است اما تفاوتی ندارد که حقوقی‌ها فعال‌تر باشند یا حقیقی‌ها، مهم این است که سهم‌ها به ارزندگی و قیمت واقعی برسند که الان رسیده‌اند و اگر برای یک سال آینده بازار را بررسی کنیم، سهم‌های زیادی داریم که با PE 5 و 6 شروع می‌شوند و به  PE 10 می‌رسند. این نشان‌دهنده جذابیت بسیاری از سهم‌هاست که بر جذابیت بازار می‌افزاید. به نظر من بازار فعلا نیازی به دستکاری‌های مقرراتی ندارد و باید به آن زمان داد. اگر هم نهاد ناظر سیاست وضع و اجرای قوانین جدید را دنبال می‌کند، باید مقرراتی برای ورود دوباره نقدینگی‌ها و جذب پول ایجاد کند و اختیار این مهم، تنها در دست بانک مرکزی است و از سازمان بورس و شورای عالی بورس، در این زمینه کاری ساخته نیست. زمانی که بانک مرکزی با افزایش ناگهانی نرخ بهره، شرایط بازار سرمایه را تغییر داد، حالا هم باید اعتماد دوباره سرمایه‌گذاران را برگرداند. در غیر این صورت شرایط کنونی تداوم خواهد داشت.

گفت‌وگو: مولود غلامی

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید