الاکلنگ قیمت نفت و طلا
تسنیم/ در حالیکه قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه نوامبر امروز با ۴۱ سنت معادل ۰.۹۳ درصد کاهش به ۴۳ دلار و ۶۶ سنت رسید، قیمت طلا روز جمعه اندکی افزایش داشت.
برنت ۴۳ دلار و ۶۶ سنت شد
به گزارش رویترز، در حالی که تقاضای ضعیف و عرضه مازاد نفت موجب شده تا اثر افزایشی ناشی از تضعیف دلار خنثی شود، قیمت نفت امروز شاهد کاهش یک درصدی بود و در مسیر ثبت بیشترین کاهش هفتگی از ماه ژوئن قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه نوامبر امروز با 41 سنت معادل 0.93 درصد کاهش به 43 دلار و 66 سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه اکتبر نیز امروز با 41 سنت معادل 0.99 درصد کاهش به 40 دلار و 96 سنت رسید.
بر اساس امارهای موسسه رفینیتیو ایکون، حجم نفت ورودی به چین، به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت جهان که در طی 5 ماه گذشته همواره روندی افزایشی داشت، از ماه سپتامبر روند کاهشی به خود خواهد گرفت. ظاهرا پالایشگاه های چینی به تدریج در حال استفاده از ذخایر نفتی خریداری شده هستند.
در آمریکا پالایشگاه ها که با میزان بالایی از ذخایر گازوئیل مواجه اند، بعید است به زودی تولید خود را افزایش دهند.
مایکل تران تحلیلگر موسسه آر بی سی کپیتال در یادداشتی نوشت: «حاشیه سود پایین فعالیت های پالایشگاهی احتمالا مانع از افزایش بیشتر قیمت نفت خواهد شد.»
کاهش تولید سبب شده تا میزان ذخایر بنزین آمریکا طی دو ماه گذشته کاهش قابل توجهی داشته باشد. این در حالی است که آمارها نشان می دهد طی 6 تا 8 هفته گذشته میزان مصرف بنزین در آمریکا رشد چشمگیری نداشته است.
تحلیلگران موسسه اف جی ای گفتند، افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در سطح جهان و قرنطینه مجدد شهرها موجب کاهش امیدها نسبت به مصرف نفت ذخیره شده ماه های اخیر خواهد شد.
قیمت جهانی طلا
به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا که روز پنجشنبه به پایین ترین رقم حدود یک هفته گذشته رسیده بود، امروز با 0.30 درصد افزایش به 1936 دلار و 77 سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی امروز و برای تحویل در ماه دسامبر با 0.25 درصد افزایش به 1942 دلار و 70 سنت رسید.
شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب پس از رسیدن به بالاترین رقم حدود یک هفته اخیر در جلسه قبل، امروز 0.1 درصد افت داشت و موجب ارزان تر شدن طلا برای خریدارانی شد که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.
پس از آنکه بورس وال استریت در جلسه قبل بزرگترین کاهش یک روزه شاخص ها در طی حدود 3 ماه گذشته را تجربه کرد، امروز بازارهای آسیایی معاملات را با کاهش شروع کردند.
رئیس فدرال رزرو شیکاگو دیروز از کنگره خواست تا کمک های مالی بیشتری را به تصویب برساند و این سیگنال را ارسال کرد که به منظور کمک به ترمیم اقتصاد بحران زده آمریکا، سیاست پولی این کشور بیش از پیش انبساطی خواهد شد و سیاست نرخ بهره صفر تا چند سال تداوم خواهد یافت.
نرخ پایین بهره موجب کاهش هزینه فرصت سرمایه گذاری در بازارهای امنی همچون بازار طلا می شود.
بیش از 26.15 میلیون نفر در سراسر جهان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده اند و شمار کشته ها از مرز 863 هزار و 800 نفر عبور کرده است.
میزان ادعاهای بیکاری هفتگی در آمریکا طی هفته گذشته برای دومین بار از زمان آغاز بحران کرونا به زیر یک میلیون نفر رسید، اما این آمار نشان دهنده ترمیم قابل توجه بازار کار این کشور نبود.