۲۵ درصد مواد اولیه صنعت لوازم خانگی از بورس کالا تامین می شود

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از بورس پرس،
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حمیدرضا غزنوی درباره مشکلات سامانه بهین یاب در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوسیما گفت: اگر میزان تولید شرکتهایی که پروانه بهره برداری دریافت کرده اند رصد میشد، بسیاری از آنها از چرخه دریافت کالا و محصول از بورس کالا حذف میشدند اما این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: سال گذشته میزان تولید ورق گرم 8 میلیون و 200 هزار تن بود که از این میزان سه میلیون و 600 هزار تن وارد بورس شد و 4 میلیون و 70 هزار تن در خارج از بورس عرضه شده در حالی که فولادسازها برای عرضه خارج از بورس مجوز ندارند.
این مقام مسئول ادامه داد: در بسیاری موارد به علت عرضه کم، قیمتها بالا میرود و برخی معاملات ابطال میشود و این موضوع، تقاضاهای انباشتهای را ایجاد میکند و قیمتها افزایش مییابد.
غزنوی گفت: طرحی از دو ماه پیش آغاز و معاونت صنایع وزارت صنعت متولی ساماندهی طرف تقاضا شده و سهمیهها، میزان دریافتی ، خرید و تولید آنها تطبیق میشود.
همچنین کیوان گردان مدیرکل صنایع فلزی و لوازم خانگی در این خصوص گفت: تمام واحدهای تولیدی باید در داخل سامانه بهین یاب قرار گیرند، زیرا بیش از 40 درصد آنها تاکنون در این سامانه نبودند.
وی افزود: بخشی از واحدهای تولیدی مانند خودروسازها 100 درصد ورق مورد نیاز را از شرکت فولاد مبارکه گرفته اند و در سامانه بهین یاب هم برخی 100 درصد، برخی 80 و برخی هم حدود 20 تا 30 درصد مواد اولیه را دریافت کرده اند.یکی از برنامههای اساسی، عدالت در توزیع ورقهای فولادی بین همه تولید کنندگان است.
این مقام مسئول ادامه داد: 7 شرکت تولید کننده ورق گرم داریم که 6 میلیون تن ورق قابل عرضه در بورس دارند و از شهریور همه آنها مکلف شدند تمام ورق گرم تولیدی را در بورس عرضه کنند.
گردان گفت: همچنین 50 درصد از ظرفیت تولید ورق سرد 5 شرکت متعلق به فولاد مبارکه بوده و همه آنها مکلف به عرضه محصولات هستند.
جواد جهرمی معاون فروش شرکت فولاد مبارکه اصفهان هم گفت: برخی از طریق سامانه بهین یاب ورق فولاد مبارکه را در فروردین سال جاری 8 هزار و 200 تومان خریدند و اکنون آن را در حدود 20 هزار تومان قیمت گذاری کرده و در سایتها میفروشند.
وی افزود: صرفاً شرکت مبارکه، ورقهای سرد تولیدی را در بورس عرضه میکند و سایر شرکتها از جمله هفت الماس، غرب آسیا و امیرکبیر کاشان، آن را را در خارج از بورس عرضه میکنند.
جهرمی ادامه داد: عرضه محصولات در فولاد مبارکه به صورت 100 درصد در بورس است و در محصولات گرم, 40 درصد را در تالار اصلی و 60 درصد را بر اساس دستورالعملهای ستاد تنظیم بازار به صورت اختصاصی و مچینگ عرضه میکنیم و در بورس کالا هم ثبت میشود بنابراین صد درصد محصولات در بورس کالا ثبت و عرضه میشود.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressi
انتهای پیام
برگرفته از سیگنــال