سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ فقط به یک نسخهی دیگر از اندروید آپدیت میشود
سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ به عنوان پرچمدار قدرتمند سونی اوایل سال ۲۰۲۱ و با اندروید ۱۱ راهی بازار شد اما به نظر میرسد فقط با دریافت یک نسخهی دیگر از اندروید به کار خود پایان میدهد.
سونی یکی از شرکتهای تولیدکنندهی گوشیهای اندرویدی است که دیگر نام آن مانند سابق سر زبانها نیست و رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک برند فراموش شده است. اما سوال اینجاست شرکتی که چند سال پیش تا این اندازه بین مردم محبوبیت داشت و اسیر مشکلاتی مشابه مشکلات نوکیا هم نشد، چطور به اینجای کار رسید؟ یکی از مشکلات را میتوان حتی همین حالا هم پیدا کرد و آن مشکل نرمافزاری است.
نوکیا بعد از اینکه رسما شکست را با ویندوزفون پذیرفت، متوجه این موضوع شد که نرمافزار و آپدیت نرمافزاری بیشترین تاثیر را در موفقیت یک گوشی هوشمند دارد. در نتیجه در کار جدید خود تلاش کرد بیشتر تمرکز خود را روی سیستمعامل و آپدیت نرمافزاری منعطف کند تا بدین ترتیب بتواند توجه مثبت کاربران را به خود جلب کند و خب در این مسیر تا حدودی هم موفق عمل کرده است.
اما اینطور که به نظر میرسد، سونی قصد ندارد مسیر موفقیتآمیزی را که میتواند در آن قدم بگذارد، طی کند. این شرکت ژاپنی میداند چند سالی است که مسئلهی آپدیت نرمافزاری فوقالعاده اهمیت پیدا کرده و نمیتوان بدون آن در بازار پررقابت این روزها باقی ماند. به همین دلیل هم بود که سامسونگ تصمیم گرفت حتی برخی از میانردههای خود را به مدت سهسال به سیستمعامل جدید آپدیت کند، وانپلاس این میزان را برای پرچمدارهایش در نظر گرفت و میانردههای خود را دو سال آپدیت میکند، شیائومی وضعیت ثابتی ندارد اما در این زمینه عملکرد خوبی دارد، نوکیا غالبا تا دو نسخه گوشیهایش را پشتیبانی میکند، اپل هم که تکلیفش مشخص است و اصلا از این لحاظ با شرکتهای نامبرده قابل قیاس نیست (با ۵ سال پشتیبانی نرمافزاری).
- مقایسهی سونی اکسپریا ۱ مارک ۳ با گلکسی S21 اولترا
اما در این بین، سونی که محبوبیت بالایی هم بین کاربران دارد تصمیم گرفت پرچمدار قدرتمند خود یعنی اکسپریا ۱ مارک ۳ را که امسال هم راهی بازار شده فقط به مدت یک سال به سیستمعامل جدید اندروید بهروزرسانی کند! اتفاق جالبی که اصلا انتظار نداشتیم رخ دهد چون حداقل باید این میزان برای یک پرچمدار دو سال باشد تا کاربران برای خرید آن رغبت نشان دهند؛ آن هم پرچمداری که بیش از ۱۰۰۰ دلار قیمتگذاری شده است (حدودا ۱۲۰۰ دلار برای خرید اکسپریا ۱ مارک ۳ باید بپردازید).
نه تنها میزان آپدیت نرمافزاری اکسپریا ۱ مارک ۳ کم است، بلکه با خرید این گوشی فقط به مدت دو سال میتوانید آپدیتهای امنیتی ماهانه را دریافت کنید. یعنی بعد از گذشت دو سال گوشی حدودا ۱۲۰۰ دلاری شما نه بستهی امنیتی دریافت میکند و نه به سیستمعامل جدیدی آپدیت میشود.
امیدواریم واقعا این گفتهها یک اشتباه باشد. از آن جایی که این خبر توسط یکی از کارمندان شعبهی هلند سونی منتشر شده، میتوانیم انتظار داشته باشیم وی چیزی را اشتباه فهمیده و اطلاعاتی که داده غلط باشد. چون در غیر این صورت اگر این سیاستی باشد که سونی در پیش گرفته باشد، واقعا متعجب خواهیم شد و باید بگوییم این شرکت ظاهرا خود در تلاش است تا از بازار رقابت کنار برود.
همانطور که اشاره شد، شرکتها حداقل پرچمدارهای خود را به مدت بیش از یک سال آپدیت میکنند، از سامسونگ گرفته تا وانپلاس، اوپو، گوگل و … چرا که پرچمدارها در واقع شناسنامهی یک شرکت هستند و باید به آنها اهمیت داده شود. اگر پرچمداری به مدت دو یا سهسال آپدیت شود، کاربران از این بابت که میانردهها حداقل یک یا دو سال آپدیت میشوند آسوده خاطر خواهند بود و به خرید آنها اقدام میکنند. حال با این تصمیم به نظر میرسد اصلا خرید میانردهها یا گوشیهای اقتصادی سونی هم منطقی نیست.
اینطور که به نظر میرسد، سونی خیلی اطلاعی از این بابت ندارد که در چه دورهای مشغول تولید گوشی هوشمند اندرویدی است. انتظار میرود بهزودی یک بیانیهای از طرف این شرکت منتشر شود مبنی براینکه این گفته یک سو تفاهم بوده و در واقع میزان آپدیت نرمافزاری و امنیتی بیشتر از چیزی است که ذکر شده است. اگر این اتفاق نیفتد، سونی خیلی زود رسما باید از بازار موبایل خداحافظی کند.
- بخش موبایل سونی برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ به سوددهی رسید
منبع: GSMArena