رتبه بندی 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در بهار 99
در این گزارش بهترین و پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در بهار 99 معرفی شده و 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در این فصل رتبه بندی شده است.
بهار 99، فصل تکرار نشدنی صندوق ها
با تمام شدن سال 98 و در حالی که شاخص کل بازدهی 185 درصدی کسب کرده بود، بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی معتقد بودند که بازار سرمایه در طی این یک سال رشد خود را انجام داده است و سال 99 وضعیت بازار سرمایه متعادل تر خواهد شد.
با گذشت یک فصل از سال 99 مشاهده می شود که بازدهی شاخص کل در سه ماه ابتدایی سال 99، بازدهی 147 درصدی را نشان می دهد و این به آن معناست که تحلیل های محافظه کارانه از رشد بازار سرمایه جای خود را به واقعیت بازاری داده است که بازدهی های شگفت انگیزی را به ثبت رسانده است.
معامله گران در چنین بازاری که اکثر سهم های بورسی با پتانسیل رشد بالایی همراه هستند، تلاش می کنند با انتخاب بهترین سهم ها، عملکرد بهتری از میانگین رشد بازار کسب کنند. در اینجا سوال اصلی از معامله گران بازار سرمایه این است که در فصل بهار سال 99 که شاخص کل بورس 147 درصد رشد داشته است، آیا حساب معاملاتی آنها هم حداقل به همین میزان افزایش داشته است یا خیر؟
حقیقت آن است که وقتی به عملکرد جمعی معامله گران نگاه می کنیم طیف گسترده ای از فعالان بازار سرمایه را می بینیم که هر کدام به اندازه توانایی و شناخت خود تواسته اند از این بازار کسب سود کنند. برخی ها با بررسی های مختلف و قبول ریسک و سرمایه گذاری در بازاری که سال گذشته اش را با 187 درصد رشد به پایان رسانده است، سهم های خوبی را شکار کرده و عملکردی بهتر از بازدهی شاخص کل بدست آوردند. در طرف مقابل (که بیشتر معامله گران از این طیف هستند) مشاهده می شود که برآیند عملکرد حساب معاملاتی ایشان نتوانسته است به رکورد شاخص کل دست پیدا کند. در واقع اکثر افراد با انجام معاملات متعدد و انتخاب سهم ها مختلف از صنایع گوناگون، حتی به اندازه میانگین رشد بازار بورس هم بازدهی نداشته اند. اینجاست که بار دیگر بحث ورود علمی و با دستاویز سواد مالی به میان می آید و نقش صندوق های سرمایه گذاری بیش از پیش نمایان می شود. بسیار دیده ایم زمانی که بازدهی های صندوق های سرمایه گذاری به افراد عرضه می شود، عموما این سوال برایشان مطرح می شود که: اگر واقعا بازدهی این صندوق های سرمایه گذاری اینقدر خوب است، پس چرا بیشتر مردم ایران از این طریق وارد بازار سرمایه نمی شوند و پول های خود را در معرض ریسک های مختلف قرار می دهند؟
پاسخ این سوال ساده است. متاسفانه باید گفت که صندوق های سرمایه گذاری به عنوان یک ابزار نوین مالی به عموم مردم به صورت درست و صحیحی معرفی نشده است و حتی فعالان بازار سرمایه نیز شناخت دقیقی از آن ندارند.
چیزی که مشخص است این است که اگر قرار باشد بازار سرمایه کشور عمق بیشتری پیدا کند و اطمینان مردم به سرمایه گذاری در بازار بورس و سهام افزایش یابد، چاره ای جز معرفی و انتخاب انواع مختلف صندوق سرمایه گذاری وجود ندارد.
اخیرا دولت تصمیم گرفته است تا با عرضه سهام خود در بعضی از شرکت ها در قالب صندوق سرمایه گذاری ETF دولتی، مردم را با این ابزار آشنا کند و این مهم می تواند گام بلند و موثری در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار سرمایه باشد.
پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در بهار 99
در این گزارش برترین صندوق های سرمایه گذاری بر اساس آخرین اطلاعات منتهی به تاریخ 31 خرداد ماه سال 1399 مشخص شده اند.
سه نوع اصلی از صندوق های سرمایه گذاری در قالب صندوق های سهامی، مختلط و با درآمد ثابت در این گزارش مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد. معرفی 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در هر نوع می تواند سرمایه گذاران را با بهترین های بازار سرمایه آشنا کند. گفتنی ست که این رتبه بندی بر اساس بازدهی های فصلی صندوق های سرمایه گذاری در بهار سال 1399 تهیه شده است و به این معنی نیست که در آینده نیز چنین بازدهی هایی تکرار خواهد شد. صندوق های سرمایه گذاری تابع نوسانات بازار سرمایه هستند و ارزی(Arzee.ir) هیچ مسئولیتی در قبال انتخاب صندوق از طرف سرمایه گذاران ندارد.
10 صندوق سرمایه گذاری برتر درآمد ثابت در بهار 99
عملکرد بهترین صندوق های درآمد ثابت در بهار سال 99 به شرح زیر است:

بازدهی فصلی 10 صندوق برتر از نوع درآمد ثابت، از سود سپرده در سیستم بانکی در مدت یکسال هم بیشتر بوده است!
صندوق های با درآمد به دلیل ساختار مطمئن و کم ریسکی که دارند کمترین تاثیر را از رشد بازار سرمایه می گیرند. به همین دلیل تفاوت معناداری بین بازدهی این صندوق ها با سایر صندوق های سرمایه گذاری دیده می شود.
همانطور که از جدول بالا مشخص است برترین صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت به طور میانگین در بهار سال 99 حدودا 26 درصد بازدهی داشته اند. صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت بیشترین دارایی های تحت مدیریت خود را در اوراق بدهی با درآمد ثابت و سپرده های بانکی سرمایه گذاری می کنند. همچنین به این صندوق ها مجوز داده شده است تا حداکثر 30 درصد از دارایی هایشان را در سهام بورسی سرمایه گذاری کنند.
10 صندوق سرمایه گذاری برتر سهامی در بهار 99
عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی در بهار سال 99 به شرح زیر است:

بازیگران موفق صندوق های سهامی طی بهار 99 توانستند بازدهی خیره کننده ای را به ثبت برسانند. بازدهی فصلی صندوق های سهامی در بهار 99 رکورد جدیدی در تاریخ عملکرد صندوق ها بود.
تمامی صندوق های برتر در بهار 99 بازده بهتری نسبت به شاخص کل ثبت کردند. صندوق مشترک شاخصی کارآفرین که با هدف بازتاب شاخص کل بورس تشکیل شده است با ثبت بازدهی 160 درصدی در نوع خود جالب است.
صندوق مشترک نقش جهان که از صندوق های با سابقه و قدیمی بازار سرمایه است در صدر جدول برترین صندوق های سهامی بهار 99 قرار گرفت. صندوق مشترک نقش جهان در سه ماهه ابتدایی سال 99 بازدهی 198 درصدی کسب کرد.
پیش از این کارشناسان ارزی(Arzee.ir) به بررسی عملکرد صندوق مشترک نقش جهان پرداختند و طی گزارشی به تجزیه و تحلیل پرتفوی این صندوق اشاره کردند.
کنار عناوین شناخته شده و معروف در صندوق های سهامی اسامی صندوق های جدیدتری که تا پیش از این عملکرد متوسطی داشتند، خودنمایی می کند.
صندوق های مشترک سبحان، افق ملت، مشترک یکم آبان و سپهر کاریزما از جمله صندوق هایی بودند که بازدهی بالای 150 درصدی در بهار 99 بدست آورند و در لیست 10 صندوق برتر جای گرفتند.
نکته جالب درباره لیست 10 صندوق برتر فصل بهار 99 قرار گرفتن دو صندوق سهامی ETF در این بین است. جالب است که صندوق های ETF طی یکسال اخیر تاکنون نتوانسته بودند در لیست 10 صندوق برتر فصلی قرار بگیرند. صندوق های افق ملت و سپهر کاریزما دو صندوق ETF برتر بودند. نکته جالب توجه دیگر در لیست 10 صندوق برتر این فصل آن است که صندوق های مشترک کاریزما و سپهر کاریزما، هر دو تحت مدیریت شرکت سبدگردان کاریزما هستند.
10 صندوق سرمایه گذاری برتر مختلط در بهار 99
عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری مختلط در بهار سال 99 به شرح زیر است:

صندوق مشترک نواندیشان که از نظر اندازه سرمایه تحت مدیریت خود جزو صندوق های کوچک می باشد با بازدهی 108.47 درصد، در صدر جدول برترین های مختلط در بهار 99 ایستاد.
صندوق تجربه ایرانیان نیز که بالاترین حجم دارایی را در بین صندوق های مختلط در اختیار دارد، با 98.84 درصد بازدهی، در رده دوم قرار گرفت.
برگرفته از سیگنــال