2025/07/18

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

حفظ نقدینگی برای یازدهمین هفته متوالی در زمین  حقیقی ها

حفظ نقدینگی برای یازدهمین هفته متوالی در زمین  حقیقی ها

حفظ نقدینگی برای یازدهمین هفته متوالی در زمین  حقیقی ها

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه،

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، در جریان هفته مورد بررسی، در مجموع حدود 3 هزار و 500میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد.

در همین راستا بررسی روند تغییر مالکیت ها نشان می دهد که در میان صنایع بورسی بیشترین خالص خرید حقیقی ها در نماد زیرمجموعه گروه‌ فرآورده‌های نفتی بود. به طوری که در مجموع این هفته بیش از 2هزار و 100میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی این گروه جابجا شد. فلزات اساسی، مخابرات و خودرو و ساخت قطعات نیز از دیگر صنایع مورد توجه حقیقی ها در این هفته بودند. در مقابل حقوقی ها نیز بیشترین حمایت را از سهام گروه‌های بیمه و صندوق بازنشستگی و بانک‌ها داشتند.

رصد دقیق جابجایی ها

همانطور که عنوان شد در هفته گذشته حدود 3هزار و 500 میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در حالی هفته گذشته با احتساب یک روز تعطیلی در روز نخست، با 4روز کاری طی شد که تنها در روز سه شنبه حقوقی ها خالص خرید مثبتی داشتند و در مابقی روزها، سهامداران خرد خالص خرید مثبتی در کارنامه خود ثبت کردند.

بورس تهران در ادامه روند صعودی خود ، معاملات نخستین روز کاری هفته یعنی یکشنبه را شاهد رشد 2.2 درصد شاخص کل بود و به سطح بی‌سابقه دو میلیون و 78 هزار واحد رسید. در این روز بیشترین خرید سهامداران خرد در طی هفته را شاهد بودیم. به طوری که خالص خرید حقیقی ها در این روز به بیش از 2هزار و 370میلیارد تومان رسید. روند مزبور در جریان معاملات روز دوشنبه و به دنبال افت بیش از 13هزار واحدی شاخص کل بورس ، هر چند با خالص خرید مثبت سهامداران خرد ادامه یافت، ولی رقم آن اندک و در حدود 76میلیارد تومان بود.

در معاملات روز سه شنبه فضای منفی حاکم بر بورس تهران تشدید شد و شاخص کل بازار سهام با ریزش بیش از 65هزار واحدی و بازگشت به محدوده کمتر از 2میلیون واحدی مواجه شد. این امر سبب شد بعد از چندین روز متوالی، نقدینگی به زمین بازی سهامداران عمده کوچ کند. در این روز حدود 92 میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد.

آخرین روز کاری هفته نیز مجدد نماگر اصلی بازار به روند نزولی خود ادامه داد و 1.2درصد دیگر از سطح خود را از دست داد. این در حالی است که طی معاملات روز چهارشنبه مجدد سهامداران خرد در جبهه خرید قرار گرفتند و خالص خرید بیش از 1.1هزار میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند. به این ترتیب هفته انتقال 3هزار و 500میلیارد تومان نقدینگی به زمین بازی سهامداران خرد خاتمه یافت.

پالایشی ها در کانون توجه

بررسی صنایع مورد توجه سهامداران خرد در هفته گذشته نشان می دهد که سهام گروه فرآورده های نفتی در کانون توجه معامله گران قرار داشته است. اخبار و شنیده‌هایی در خصوص منتفی شدن واگذاری باقیمانده سهام دولتی پالایشگاه‌ها در قالب صندوق دارادوم یکی از مهمترین عواملی بود که خرید و فروش ها در گروه پالایشی را تشدید کرد. به طوری که خالص خرید حقیقی ها در گروه بانکی به بیش از 2 هزار و 100 میلیارد تومان رسید.

در این راستا سه نماد پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت اصفهان بیشترین خرید را از سوی حقیقی ها تجربه کردند. به طوری که خالص خرید سهامداران خرد در هر کدام از این نمادها به بیش از 600میلیارد تومان رسید. البته پالایش نفت تبریز نیز در کانون خرید سهامداران حقیقی قرار داشت و بیش از 200میلیارد تومان نقدینگی به سبد سهامداران خرد این نماد منتقل شد.

در میان گروه مخابرات نیز نماد «اخابر» بخش عمده ای از خریدهای سهامداران خرد را به خود اختصاص داد. بر این اساس خالص خرید حقیقی ها در این نماد به حدود 600میلیارد تومان رسید.

در ادامه این روند ، سهامداران خرد به خرید سهام گروه فلزی و به ویژه نماد فولاد مبارکه اصفهان تمایل نشان دادند و در نهایت حدود 450 میلیارد تومان نقدیگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود منتقل کردند. ملی مس ایران نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقی ها در این گروه بود که در مجموع خالص خرید 380میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند.

بررسی روند خرید معامله گران عمده نیز نشان می دهد که بیمه البرز بیشترین خرید را از سوی حقوقی ها تجربه کرد. به طوری که 131میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی حقوقی های «البرز» منتقل شد.

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید