2025/07/14

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

تفاوت نرخ شکر دولتی و وارداتی، تناقض آشکار در سیاست‌گذاری‌هاست/ کاهش تولید چغندرقند و مشکلات جدی کارخانجات قند و شکر در سال ۱۴۰۰

تفاوت نرخ شکر دولتی و وارداتی، تناقض آشکار در سیاست‌گذاری‌هاست/ کاهش تولید چغندرقند و مشکلات جدی کارخانجات قند و شکر در سال 1400

تفاوت نرخ شکر دولتی و وارداتی، تناقض آشکار در سیاست‌گذاری‌هاست/ کاهش تولید چغندرقند و مشکلات جدی کارخانجات قند و شکر در سال 1400

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،

جبارعلی زارعی ممقانی، در گفت‌وگو با خبرنگار بااقتصاد، اظهار می‌کند: کارخانجات برای تولید شکر از نیشکر جنوب و چغندر قند که در داخل تولید می‌شود، استفاده می‌کنند. بخشی از تولید شکر مصرفی نیز با شکر خام وارداتی است اما افزایش بیش از 4 برابری هزینه‌های تولید به‌ویژه در تولید چغندر قند، آینده کارخانجات قند و شکر را به مخاطره انداخته است.

مدیرعامل قلرست، می‌افزاید: اگر  وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه دولت از کشت چغندر قند حمایت نکنند و تصمیم‌های مقتضی و مناسب نگیرند، صنعت قند و شکر در سال 1400 با مشکلات بیش‌تری مواجه می‌شود و کارخانه‌ها به سمت ورشکستگی می‌روند.

ممقانی به عملکرد مالی قلر اشاره و اظهار می‌کند: با توجه به این‌که سال مالی ما 31 تیرماه است و گزارش مالی خوبی هم ارایه داده‌ایم، عملکرد سال 99 مطلوب است اما در مجموع حال صنعت خوب نیست و پیش‌بینی ‌می‌کنم که تولید قند و شکر در سال 1400 با مشکلات جدی مواجه شود و دولت باید در تصمیم‌هایش تجدید نظر کند.

وی با اشاره به شکر وارداتی نیز، می‌گوید: در واردات شکر خام هم مشکلات زیادی وجود دارد اما دولت با قیمت‌گذاری شکر داخلی به 6600 تومان و نرخ شکر وارداتی 7300 تومان، تناقض آشکاری را در سیاست‌گذاری‌های این محصول استراتژیک اجرا می‌کند.

ممقانی ادامه می‌دهد: چگونه مشخص می‌شود در بازار کدام محصول شکر داخلی و کدام وارداتی است؟ آیا مرجعی برای شناسایی وجود دارد؟ این موارد، نشان‌دهنده تناقض آشکار است که در صورت ادامه این سیاست‌ها کارخانجات ورشکسته می‌شوند و همه چیز به سود دلالان و واردکنندگان خواهد بود.

وی از دولت می‌‎خواهد که نرخ شکر تولید داخل را نیز با قیمت‌ آزاد محاسبه کند تا کارخانجات داخلی بتوانند از پس هزینه‌های تولید که چند برابر شده است، برآیند و تولید ادامه یابد.

مدیرعامل قلرست همچنین با اشاره به وضعیت شرکت‌های بورسی، تصریح می‌کند: در حال حاضر شرایط چندان منطقی بر بورس حاکم نیست و نمادها بر اساس آیتم‌های عملکرد عملیاتی شرکت‌ها، ارزیابی و تحلیل نمی‌شوند و به اصطلاح بازار از تحلیل خارج شده است.

گفت‌وگو: مولود غلامی

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید