روزنامه آسیا/فراورده‌های گوشتی از مهم‌ترین صنایعی هستند که در حال حرکت در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی‌اند؛ بنابراین برای حضور در بازارهای جهانی توجه به کیفیت در تولید آنها از ضروریات به شمار می‌رود.
اکنون صنایع فراورده‌های گوشتی از مهم‌ترین صنایعی هستند که در حال حرکت در مسیر توسعه صادرات غیرنفتی‌اند؛ بنابراین برای حضور در بازارهای جهانی توجه به کیفیت در تولید آنها از ضروریات به شمار می‌رود.

ما تا قبل از سال ۹۴ صادرات چندانی در این زمینه نداشتیم، اما سال گذشته حدود ۴۰۳۰ تن انواع فرآورده گوشتی از کشور صادر شد که این عدد نسبت به سال ۹۴ که میزان صادرات حدود ۲۰۰۰ تن بوده تقریبا ۲ برابر شده و بیشترین حجم صادرات نیز به کشورهای آذربایجان، ارمنستان، کشورهای شمال آفریقا، افغانستان و مواردی جزیی هم به کشورهای اروپایی انجام می شود.

حدود 150 واحد تولیدی فعال با 40 درصد ظرفیت تولید می‌کند . در گذشته این صنعت برای 100 هزار نفر به صورت مستقیم و 600 هزار نفر به شکل غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده بود اما اکنون این تعداد به 50 هزار نفر به صورت مستقیم و 300 هزار نفر به شکل غیر مستقیم رسیده است.

شرکت های بسیاری در استان های مختلف کشور در سالهای اخیر فعالیت بسیار خوبی در تولید فراورده های گوشتی داشته اما همچنان گوشتیران و کاله پیشتازان بازار در این صنعت هستند.

در حال حاضر حدود 170 کارخانه تولید فرآورده‌های گوشتی در ایران وجود دارد که سالانه 450هزار تن سوسیس و کالباس تولید می‌کنند، اما پیش بینی می شود، اگر شرایط برای تامین زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها فراهم شود، این مقدار به یک میلیون و 200هزار تن در سال خواهد رسید.

حدود 150 واحد تولیدی فعال با 40 درصد ظرفیت تولید می‌کند. در گذشته این صنعت برای 100 هزار نفر به صورت مستقیم و 600 هزار نفر به شکل غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده بود اما اکنون این تعداد به 50 هزار نفر به صورت مستقیم و 300 هزار نفر به شکل غیر مستقیم رسیده است.

متاسفانه با افزایش قیمت تمام شده فرآورده‎های گوشتی در کشور بازار قاچاق انواع کالباس و سوسیس خارجی به ویژه ترکیه‎ای، آرژانتینی، برزیلی و فرانسوی بیش از گذشته فراهم شده است.

تولید‌کنندگان فراورده‌های گوشتی به‌دلایل خاص حیطه فعالیت خود را در محدوده جغرافیای کشور تعریف کرده‌اند. همین امر بالابودن ظرفیت تولید و ناهمخوانی آن با مصرف و معادلات اقتصادی را به هم می‌ریزد.

یکی از مهمترین مشکلات عمده و فعلی تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی تامین گوشت است. متاسفانه در حال حاضر شاهد قیمت گذاری ناصحیح و افزایش غیر معقول قیمت گوشت و همچنین نیاز به پول نقد برای واردات این محصول هستیم.

همچنین بخش زیادی از ادویه مورد نیاز صنعت سوسیس و کالباس وارداتی است که به دلیل تغییرات نرخ ارز شاهد افزایش چند برابری آن هستیم.