اهمیت استقلال و چابکی بورس

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه،
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی امروز و در سومین روز از هفته دولت، در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این که دولت فرمایشات رهبر معظم انقلاب را با اهتمام پیگیری می کند، گفت: ما علاوه بر وظایف جاری و روزمره اداره کشور، در حال دنبال کردن اصلاحات ساختاری و بلند مدت بودهایم و خواهیم بود.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص مصوبات دولت گفت: مهمترین مصوبات دولت در جلسه چهارشنبه گذشته واگذاری و شیوه قیمت گذاری در سهام پالایشی تحت عنوان دارا دوم در قالب صندوق ETF است. این واگذاری با جذابیت قطعا منجر به تحرک مثبت و شادابی بورس خواهد شد.
حمایتهای دولت از بورس
سخنگوی دولت در خصوص حمایت های دولت از بورس و نقش آن در آینده این بازار گفت: همه آنهایی که در بورس مشارکت کردند به این امر آگاهی دارند که بورس تابعی از شرایط مختلف است و همواره با افت و خیز همراه بوده است. اساس ساز و کار بورس در بحث ضرر و زیان با بانک متفاوت است.
توضیح در خصوص فروش نفت در داخل
سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت اوراق سلف نفتی گفت: فروش اوراق سلف نفت مبتنی بر بند “ی” تبصره 2 قانون بودجه 99 می باشد و در راستای قانون طراحی شده است. در این مورد کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نظرات تخصصی داشت که خوشبختانه با برگزاری جلسات با وزارت نفت تفاهم صورت گرفته است.
وی افزود: طرح روش فروش نفت در داخل موضوع دیگری است که در شورای عالی سران سه قوه مطرح شده است و مقرر شد با تعامل سران محترم سه قوه طرح نهایی، تدوین و ارائه شود. دولت در حال رایزنی با آن دو قوه می باشد و در این راستا اشتراک نظرات زیادی هم فراهم شده است.
دو اقدام مهم در خصوص بودجه
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص بودجه 99 گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما، برای کاهش درآمدهای نفتی ناشی از فشارهای آمریکا بوده که این درآمد تحقق پیدا نکرده است. برای مدیریت بودجه بدون اتکا به نفت دو راه کاهش هزینه ها و ایجاد درآمدهای جدید را اتخاذ کرده ایم.
وی افزود: در بخش کاهش هزینه ها مراکز امکان صرفه جویی هزینه ها در هزینه های غیراجتناب پذیر انجام شود. این در حالی است حقوق کارکنان و افزایش سنواتی آنها، همسان سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت بدهی های دولت به بخش های مختلف به موقع در حال انجام است.
سخنگوی دولت گفت: در حوزه ایجاد منابع جدید، شیوه های متنوعی برای تامین منابع مالی اتخاذ شده اساس دولت عدم تکیه بر پول پر قدرت بانک مرکزی است مولدسازی دارای های دولتی، واگذاری شرکت های دولتی به مردم در راستای خصوصی سازی، فروش اوراق و اخذ مالیات از طریق کاهش فرار مالیاتی اقدامات انجام شده است.
وی افزود: این امر علاوه بر تامین بودجه دولت، امکان سرمایه گذاری جدید را نیز برای ما هم فراهم می کند و مردم با پولهای مختصر هم می توانند در داراییهای کشور صاحب سهم شوند. در همین راستا در دولت تصمیم گرفته شد دارایی دوم با 20 درصد تخفیف نسبت به قیمت روز قبل از چهارشنبه واگذار شود.
وی در خصوص بودجه 1400نیز گفت: بنای دولت علاوه بر غلبه بر تکانه و شوک های تروریسم اقتصادی بر اقتصاد ایران، ایجاد زیر ساخت های مناسب برای بودجه ریزی مقاومتی است.
سخنگوی دولت گفت: پیرو فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، برنامه ریزی دولت برای بدبینانه ترین شرایط طراحی می شود به نحوی که اقتصاد ایران از شوک های درآمدی وابسته به نفت خارج و متکی بر تولید داخل، مالیات مناسب از طریق کاهش فرارهای مالیاتی و ایجاد بسترهای جدید مالیاتی، مولدسازی دارایها و واگذاری شرکت های دولتی به مردم، افزایش صادرات غیرنفتی با اتکا به بازارهای همسایگان، کشورهای منطقه و بازارهای جهانی است.
وی افزود: در این ارتباط به زودی رییس جمهور برنامه ای اعلام می کنند که این برنامه متعهدانه نسبت به آینده ایران طراحی شده است. ما امیداریم در پایان دولت، امکان ایجاد زیر ساخت ها به گونه ای فراهم شود که فرازی نوین را برای آینده ایران رقم بزند ما به دنبال ورود نیرومند به قرن جدید هستیم.
به گفته سخنگوی دولت در این دوران بودجه از آسمان کارشناسان محدود و از قلمرو جماعی خاص و خواص به زمین آمد و یک نوع بودجه آگاهی جدید متولید شده، در این دوره بودجه ریزی در معرض شفافیت قرار گرفت.
برنامههای دولت برای کنترل قیمت ها
سخنگوی دولت در خصوص سوالی مبنی بر برنامه های دولت برای کنترل قیمت ها گفت: نخست اینکه ما در شرایط بسیار خطیر و با فشارهای متعددی روبرو هستیم و ما باید با دیدن این شرایط و فشارها تبنینی درست از شرایط داشته باشیم.
وی افزود: با درک مشکلات ناشی از گرانی ها بر زندگی مردم این امر نگرانی مداوم ما در دولت است و دولت تمام تلاش خود را معطوف کرده تا جامعه را از شوک های به وجود آمده ناشی از درآمدهای ارزی برهاند.
ربیعی گفت: معتقدیم با گذار از این شوک ها، تورم کنترل و کاهش ارزش پول ملی جلوگیری خواهد شد و به حفظ و ثبات نسبی در اقتصاد نزدیک می شویم. این یک برنامه سخت گیرانه و همه جانبه است که به مرور آثار خود را خواهد گذاشت.
وی افزود: در این میان سیاستهای اخیر ارزی دولت منجر به گشایش های ارزی و مدیریت نرخ ارز در بازار شده است و همچنین سیاست مدیریت نقدینگی نیز از سوی دولت پیگیری شده است در نتیجه این کار کاهش نرخ تورم ماهانه به نصف رقم مشابه ماه گذشته شده است خوشبختانه با اعمال سیاستهای دولت، ذخایر راهبردی مناسبی برای کالاهای اساسی در کشور وجود داشته و تصمیم اخیر دولت در ترخیص کالاهای اساسی و مواد اولیه از گمرکات کمک مناسبی به مدیریت تامین و توزیع کالاهای اساسی در کشور نموده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور گفت: سیاستهای کنترل و نظارت بازار بصورت دائم انجام می شود و کاهش قیمت فولاد و آهن نمونه ای از این سیاستهاست. ما کماکان سیاستهای تامین کالای اساسی با نرخ ارز مبادله ای در سال 99 ادامه خواهد داشت. وی افزود: تدابیری اندیشیده ایم تا در ورود و توزیع این نوع کالاها به نحوی باشد تا با کمترین قمیت در دسترس مردم باشد.
وضعیت مطلوب ذخایر ارزی کشور
ربیعی در خصوص سوالی مبنی بر چگونگی وضعیت ذخایر ارزی کشور و بازبینی برای تخصیص ارز دولتی گفت: خوشبختانه با توجه به فشار زیادی که آمریکا برای عدم دستیابی به ارز ایجاد کرد بعد از شوک اولیه و با تدابیری که دولت و به خصوص رئیس کل پرتلاش بانک مرکزی طراحی کردند امروز دارای ذخایر مناسب اسکناس در بانک مرکزی هستیم و ذخایر خارج از کشور ما نیز مناسب است که با همکاری دستگاه دیپلماسی و بانک مرکزی تاکنون بخشی از اینها حل شده و به انواع مختلف به کشور انتقال پیدا کرده است. ارز حاصل از صادرات نفت و غیر نفتی نیز به مرور به چرخه اقتصاد باز می گردد و بنا بر تدابیر اندیشیده شده در سال 99 هم صادرات غیرنفتی کشور متنوع و گسترش پیدا خواهد کرد و و هم ارز آن به چرخه اقتصاد به سرعت بازخواهد گشت.
وی افزود: در راستای دسترسی آحاد مردم به کالاهای اساسی و دارو و با قیمت های مناسب کماکان دولت به تخصیص ارز 4200 تومانی برای تامین این کالاها و عرضه آن به دست خانوارها تاکید دارد.
برگرفته از سیگنــال