eps و dps چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟/ چگونه سود سهام را دریافت کنیم؟

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در دنیای بورس کسی نیست که دو کلمه ی dps و eps را نشنیده باشد.این دو واژه از پرکاربردترین کلمات در بورس است.
Eps چیست ؟
Eps در اصل مخفف کلمه earning per share است که در اصطلاح «درآمد هر سهم» می شود که یعنی میزان سودی که به هر سهم تعلق می گیرد . این عدد در پایان سال مالی از تقسیم درآمد شرکت پس از کسر مالیات بر تعداد سهام های شرکت به دست می آید به eps اعلام شده در پایان سال EPS محقق شده می گویند.
Dps چیست ؟
Dps مخفف جمله dividend per share است که به معنی میزان سود تقسیمی بین سهامداران است.dps بخشی از eps است. درآمد کل شرکت هیچ گاه تماما بین سهامداران تقسیم نمی شود، بلکه بخشی از آن به عنوان سود انباشته و یا نقدینگی در حساب شرکت باقی می ماند.شرکت ها در تقسیم سود های خود سیاست های متفاوتی دارند، بعضی شرکت ها بیشتر سود خود را بین سهامداران پخش می کنند و بخش کوچکی را وارد جریان نقدینگی شرکت می کنند یا بعضی شرکت ها بالعکس عمل می کنند.این بستگی به سیاست های داخلی شرکت و تصمیمی که در مجمع فوق العاده گرفته می شود، دارد زمان پرداخت این سود از زمان اعلام تا 8 ماه بعد از آن است.
dps فقط بین سهامدارانی که در زمان تشکیل مجمع فوق العاده سهام شرکت داشته اند تقسیم می شود، یعنی اگر فردی بعد از تشکیل مجمع سهام شرکت را خریداری کرده باشد به او سودی تعلق نمی گیرد و اگر فردی بعد از تشکیل مجمع سهم خود را فروخته باشد، به او سود تعلق می گیرد.
راه های دریافت سود سهام چیست؟
در حال حاضر برای دریافت سود تقسیم شده سالیانه سهام شرکت دو راه وجود دارد، یکی از این راه ها پرداخت سود سهام از طریق سجام است که در سال جاری شاهد راه اندازی آن بوده ایم. به طور مثال سال جاری شگویا، شستا و آریا از این طریق سود سهام را به حساب سهامداران وارزی کرد.
راه دوم دریافت سود سهام انتشار آگهی پرداخت سود سهام در تاریخ و بانک مشخص شده توسط شرکت سهامی است که این راه متداول ترین راه دریافت سود مجمع سالیانه است.
برگرفته از سیگنــال