خبرآنلاين/ رييس مجمع ملي صنعت مسکن و ساختمان گفت: من پيش از اين اعلام کردم و دوباره تاکيد مي‌کنم ما انبوه‌سازان آمادگي داريم ۲ ميليون مسکن را ۴۰ روزه تجهيز کنيم به شرط اينکه مشکلات برطرف شود.

مجتبي بيگدلي، در کلاب‌هاوس با موضوع ساخت يک ميليون واحد مسکوني در سال امکان پذير است؟ گفت: معتقدم مسکن مهر پروژه‌اي موفق با حضور انبوه‌سازان بود و دولت فعلي بر همين مبنا طرح يک ميليون مسکن را با نام مسکن کرامت کليد زده است.

 وي ادامه داد: ساخت يک ميليون مسکن در يکي از شعارهاي اصلي آقاي رييسي است، در ضمن بايد توجه داشت مجلس هم طرح جهش مسکن را تصويب کرده است و طبق قانون اساسي، دولت موظف است مسکن مردم را در اختيار شهروندان بگذارد.

وي با دفاع از اين طرح تاکيد کرد: بدون ترديد توليد يک ميليون مسکن در سال يعني توليد يک ميليون يخچال، يک ميليون تلويزيون، هر چه در زير سقف خانه يافت مي‌شود. اين يعني اشتغالزايي که حجم آن قابل تصور نيست.

بيگدلي تاکيد کرد: در بسياري از کشورها که رشد منفي جمعيت دارند، به صورت کاذب صنعت مسکن را تحريک مي‌کنند چرا که به مولد بودن و اشتغال‌زا بودن آن آگاهي دارند. در کشور ما سالانه يک و تا يک و نيم ميليون واحد مسکوني نياز داريم چرا که ۷۵۰ هزار ازدواج در سال اتفاق مي‌افتد. در عين حال مسکن فرسوده و حوادث غيرمترقبه نيز داريم.

او با انتقاد از عملکرد وزير اسبق راه و شهرسازي گفت: متاسفانه ايشان به طرح‌هاي توليد مسکن اعتقادي نداشتند و در نتيجه در پايان دولت دوازدهم بود که مسکن ملي راه افتاد اما نتوانست به هدف دست يابد.
وي با تاکيد دوباره بر اينکه طرح جهش مسکن طرح خوبي است، اضافه کرد: اگر دولت بتواند همين يک شعار را محقق کند، بسياري از مشکلات حل خواهد شد چرا که نود درصد خواسته مردم مسکن و اشتغال است و طرح احداث يک ميليون واحد مسکوني هر دو مشکل را حل مي‌کند ولي اجراي اين طرح شروطي دارد.

بيگدلي در توضيح اين مطلب ادامه داد: قسمتي از کارمرتبط با بحث‌هاي تقنيني است و متاسفانه صنعت مسکن بزرگترين صنعت کارآفرين کشور امروز درگير نگاه سياسي، امنيتي و مافيايي شده است.

او با اشاره به افزايش پانصد درصدي قيمت سيمان گفت: به بهانه قطع برق برخي مافيايي سيمان را گران کردند و در اين ميان چرا نبايد نهاد امنيتي زير ميز مديري بزند که اين خيانت را مي‌کند؟ آيا وضعيت از زمان جنگ بدتر است؟ در آن زمان مي‌آمدند حساب مي‌کردند ساختمان چقدر سيمان و آهن مي برد و آن را به قيمت تعاوني به طرف مي دادند. وي اضافه کرد: دولت در آن دوره اين‎قدر خود را کنار نکشيده بود. در ضمن سازماني به نام تامين اجتماعي که پيش از اين در هر متر مربع ۲۵۰ تک توماني مي‌گرفت، امروزه متري ۱۰۰ هزار تومان دريافت مي‌کند.

وي با انتقاد از مهندسان ناظر و کارخانه‌هاي فولاد و … گفت: تحقق اين هدف مستلزم آن است که تکليف مافيا روشن شود و فضا براي ساخت و ساز مهيا شود. ما براي تحقق اين هدف هفت‎خواني پيش رو داريم  .

او افزود: بيش از يک‌ سال و نيم طول مي‌کشد تا پروانه ساخت صادر شود و متاسفانه چون هيچ خدماتي نمي‌دهيم فناوري نوين هم به کشور وارد نمي‎شود . از سوي ديگر بانک‎ها حاضر نيستند به مسکن وام بدهند اما به فولادساز هزاران ميليارد تسهيلات پرداخت مي‎کنند.

اين انبوه‌ساز گفت: من پيش از اين اعلام کردم و دوباره تاکيد مي‌کنم ما انبوه‌سازان آمادگي داريم ۲ ميليون مسکن را ۴۰ روزه تجهيز کنيم به شرط اينکه مشکلات برطرف شود.

وي مدعي شد ايران دو برابر کره‎جنوبي فولادساز دارد اما جمال ميرصادقي، کارشناس و تحليلگر اقتصادي در پاسخ به وي تاکيد کرد: ميزان توليد فولاد در کره جنوبي ۶۰ ميليون تن و در ايران ۲۷ ميليون تن است.