شاخص کل بورس با افزایش جزئی به کار امروز خود پایان داد / بورس تا انتخابات آمریکا نوسانی میماند؟

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، هفته گذشته بدون انتشار هیچ خبر تاثیرگذاری برای بورس به پایان یافت و شروع معاملات هفته جاری دنبالهرو روند افزایشی چهارشنبه با برتری تقاضا بر عرضه در مرحله پیشگشایش آغاز شد.
شاخص کل در بدو شروع معاملات به مدد شاخصسازانی چون «فارس» و «فولاد» و شرکتهای معدنی همچون «کگل» و «ومعادن» افزایش 23 هزار واحدی را پشت سر گذاشت؛ حتی نمادهای پرعرضه و دارای صف فروش خودروسازیها هم به خوبی توانسته بودند حجم فروش را پوشش داده و نسبتا در دامنه مثبت قرار بگیرند. اما با گذشت زمان هیجانات بازار مجددا به سمت عرضه تمایل بیشتری نشان داد و شاخص کل مسیر مثبت رفته را بازگشت تا در پایان به افزایش حدود 4 هزار واحدی و توقف بر روی رقم 1 میلیون و 615 هزار واحد بسنده کند. «فارس»، «تاپیکو»، «کچاد» از نمادهای اصلی شاخصساز مثبت بودند در مقابل «فملی»، «شتران» و «اخابر» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
مجموع ارزش معاملات در بازار امروز به رقم 11 هزار میلیارد تومان رسید و گروههای فلزات اساسی، فرآوردههای نفتی و بانکها برترین صنایع امروز به شمار میرفتند.
پایان هفته بازارهای جهانی چگونه گذشت؟
هرچند معاملات بازار بورس داخلی ما بدون توجه به تمام مولفههای تاثیرگذار مسیر اصلاحی طی میکند اما پرداختن به وضعیت بازارهای بینالمللی در پایان هفته گذشته خالی از لطف نیست. بازارهای جهانی این هفته با افت قابل توجه به کار خود پایان دادند. بعد از نوسانات سنگینی که در میانههای هفته رخ داد، معاملات پایانی نیز به دنبال آن با افت دیگری همراه شد. هر اونس طلا با کاهش 0.65 درصدی به میانه های کانال هزار و 800 دلار رسید، مس و روی نیز با افت قابل توجه به کار خود پایان دادند و هر بشکه نفت خام برنت نیز با افت اندک به کانال 41 دلار بازگشت.
دلار در بازار آزاد میتازد
نرخ دلار داخلی در کشور بدون هیچ کنترلی در حال افزایش یافت و در یک قدمی 30 هزار تومانی شدن قرار دارد. همزمان با رشد افسار گسیخته نرخ دلار در بازار، دلار سامانه نیما به 24 هزار تومان نزدیک میشود. علی رغم افزایش قیمتهای قابل توجه دلار در سامانه نیما که برای شرکتهای صادرات محور نوید کسب درآمد بیشتر دارد وضعیت سهام این شرکتها با نوسان رو به رو است. در این میان پتروشیمیها وضعیت بهتری در مقایسه با سایرین دارند و افزایش قیمت و روند متعادلتری را طی میکنند.
برخی از فعالان بازار ارز می گویند در صورتی که خبر مثبت و بنیادی اعلام شود حتماً اتفاقات مهر 97 تکرار می شود و قیمت دلار سقوط می کند؛ یکبار در مهر سال 97 بانک مرکزی توانست دلار را از نزدیک 20 هزار تومان به 10 هزار تومان کاهش دهد و شاید این اتفاق با یک خبر بنیادی بازهم تکرار شود.
برخی دیگر از فعالان بازار نیز به مثبت شدن شاخص بورس بعنوان نقطه مثبت برای کاهش نوسانات ارزی اشاره کرده و میگویند: با صعودی شدن بورس امید میرود که سرمایه ها مجدد به سمت بورس بروند و تقاضای اضافی در بازار ارز تخلیه شود.
اما شواهد حال حاضر نشان میدهد نه خبری از اتفاق بنیادی برای افت شدید نرخ دلار وجود دارد و نه تلاشی برای صعودی شدن بورس از سوی مسئولان دولتی به چشم میخورد!
رویداد مهم بازار امروز
براساس اعلام ناظر بازار در روز جاری براساس قوانین جدید وضع شده از امروز (5مهرماه) تا اطلاع ثانوی زمان سپرده شدن سهام از t+0 به t+1 تغییر پیدا کرد و انجام معامله در همان روز با پول حاصل از فروش سهام دیگر امکانپذیر نخواهد بود. با این قانون نوسانگیری در بازار محدود خواهد شد و نظارت بر روند معاملات سختگیرانهتر خواهد بود.
برگرفته از سیگنــال