پاسخ مسئولان و کارشناسان به علت گران شدن خیار

قیمت خیار هم از هفته گذشته با برچسب خوردن کیلویی ۲۰ هزار تومان در میوه فروشیها خبرساز شده است و برای مردم این سوال شده مگر خیار هم که مصرف آنچنانی در این فصل ندارد میتواند این همه گران باشد؟
قیمت هر کیلو خیار در سطح شهر تهران به کیلویی بیش از ۲۰ هزار تومان رسیده و در میدان مرکزی میوه که محل عرضه عمده فروشی میوه است و تمام میوه فروشیهای تهران و دیگر شهرستانها از این جا خریداری میکنند به قیمت کیلویی ۱۴ هزار تومان به صورت عمده به فروش میرود.
* ایران سومین تولیدکننده بزرگ خیار در جهان
به نظر میرسد با اصلاح فرهنگ تغذیه هم میتوان به قیمتهای بازار کمک کرد. خیار میوه فصل زمستان نیست. خیاری که در بازار موجود است در واقع خیار گلخانهای ست که با صرف هزینه قابل توجه تولید شده است. از نظر کارشناسان خیار محصولی است که خوردن آن در فصل گرم برای بدن بیشتر ضرورت دارد و در فصل سرد نیاز به تغذیه این محصول نیست یا کمتر هست. متاسفانه فرهنگ اشتباهی شکل گرفته که حتی در این فصل در مراسمهای مختلف و مهمانیها برای اینکه با چندین میوه از مهمان پذیرایی کنیم خیار را هم جزو این سبد میآوریم و اینها به افزایش قیمت خیار دامن میزند.
این موضوع منحصر به خیار و امثال آن هم نیست. میانگین مصرف بسیاری از مواد غذایی در یاران بسیار بالاتر از میانگین جهانی ست. بخش زیادی از بیماریهای فراگیر در ایران ریشه در نحوه تغذیه و سبد غذایی دارد. در عین حال اگر استفاده بیش از اندازه از برنج و روغن که چندین برابر میانگین جهانی است کنترل شود حتی میتواند به کنترل قیمتها در بازار هم کمک کند.
* هزینههای تولید محصولات کشاورزی چرا بالا رفت؟
قیمت سایر محصولات هم در بازار افزایشی است انواع انار به صورت عمده فروشی ۱۹ هزار تومان و در مغازههای سطح شهر بیش از ۲۰ هزار تومان است.
انواع سیب هم در عمده فروشی تا ۱۶ هزار تومان و نارنگی تا ۲۳ هزار تومان است.
