مسیر بورس در کانال 1.6 میلیون واحدی به کدام سمت میرود؟ / بررسی اثرات مثبت و منفی افزایش نرخ ارز بر بورس

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، در پایان یک هفته نیمه تعطیل شاهد افت حدود 53 هزار واحدی شاخص کل و رسیدن آن به کانال 1 میلیون و 631 هزار واحد بودیم. در افت امروز همچنان رد پای بزرگانی چون «شستا» به چشم میخورد. صفهای فروش تشکیل شده در نماد «شستا» و همچنین خودروسازان بزرگ صدای سهامداران را درآورده است. وضعیت در غولهای فلزی مانند «فولاد» و «فملی» بهتر از سایرین بود و حجم و ارزش معاملات فلزات اساسی نشان از روان بودن معاملات در آنها داشت.
مجموع ارزش معاملات در روز جاری در بازار بورس 8124 میلیارد تومان و در فرابورس 4772 میلیارد تومان بود. رقم حدود 13 هزار میلیارد تومانی ارزش معاملات نشان از قفل بودن بازار در صفوف فروش و عدم انجام معامله قابل توجه دارد و نشانه خوبی برای بازار نیست.
وعده و وعید
ارزی(Arzee.ir)های حمایتی از سوی دولت و از طرف سردمداران و مدیران بورس کار به جایی نمیبرد. به نظر میرسد حمایتهای غیر واقعی که از آن سخن میگویند به مرحله اجرا نمیرسد. در این شرایط یا باید منتطر بود و صبر پیشه کرد تا قیمتها به محدوده جذاب برای خرید برسند (هرچند از نطر کارشناسان با اصلاحات مدت اخیر رسیدهاند!) و یا اینکه معیار زمانی را برای رشد بازار مطرح کرد. یعنی زمان بدهیم تا بازار مدتی در نوسان باشد تا دوباره برای رشد آماده شود.
اثرات مثبت و منفی نرخ ارز
درباره اثرات نوسانات نرخ ارز بر بازار سرمایه دیدگاههای متفاوتی از سوی تحلیلگران مطرح میشود. برخی معتقدند افزایش نرخ دلار به دلیل آثار تورمی باعث کاهش قدرت خرید در کشور میشود اما تا جایی که مشکلی برای فروش صادراتی شرکتها به وجود نیاورد، سود کاغذی آنها را افزایش میدهد در نتیجه رشد بازار سرمایه هم ادامه پیدا میکند.
از طرفی گروهی دیگر اعتقاد دارند افزایش قیمت دلار سبب شده تا پیشبینی روند اقتصادی کشور در هالهای از ابهام باشد. رشد دوباره و پی در پی نرخ دلار ممکن است به تشدید قیمتگذاری دستوری در برخی کالاها و خدمات ختم شود. در این شرایط قیمتگذاری دستوری باعث میشود سودآوری شرکتها همسو با نرخ ارز رشد نداشته باشد.با این تحلیل فروش و سودآوری شرکتها تا حدودی از افزایش نرخ دلار تاثیر مثبت میپذیرد اما از یک جایی به بعد محدودیتهای قیمتگذاری را به وجود میآورد که به سود شرکتها نخواهد بود.
پیشبینی یک بازار نوسانی
افتی بازار سرمایه در مرداد که با قفل بودن سرمایهها در صفهای فروش همراه بود سبب شد تا مثبت شدن بازار در دو روز پایانی هفته گذشته فرصتی برای فروش تلقی شود تا سرمایهگذاران توانایی فروش داشته باشند اما ادامه روند فروش در سه روز معاملاتی این هفته شاخص را دوباره به کف کانال 1.6 میلیون واحد نزدیک کرده است. از طرفی افزایش نرخ دلار در بازار آزاد و سامانه نیما جذابیتهایی برای شرکتهای صادرات محور به وجود آورده اما این جذابیت در میان هیجانات ناشی از فروش گم شده است. به همین دلیل به نظر میرسد بازار در هفتههای باقی مانده تا پاییز با حالت نوسانی و روزهای مثبت و منفی توام با یکدیگر رو به رو باشد. توجه داشته باشید در یک بازار نوسانی ، نوسانگیرها وارد میدان میشوند و با فعالیت بیشتر در جهت کسب سودهای 10 تا 15 درصدی گام برمیدارند.
برگرفته از سیگنــال