گزارش جامع 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در نیمه اول سال 99
در این گزارش پربازده ترین صندوق های سرمایه گذاری در شش ماه اول سال 99 را معرفی کرده و بازدهی صندوق های سرمایه گذاری را با شاخص کل بورس مقایسه میکنیم.
بورسی تمام عیار در شش ماه اول سال 99
در شش ماه نخست سال 99 در بازار سرمایه همه نوع اتفاقی را تجربه کردیم. از شکست پی در پی سقف شاخص کل بورس تا حجم بی سابقه ورود سرمایه به سهام. رشد تاریخی بورس در سال 99 بسیاری از سرمایه گذاران را به سمت بورس حرکت داد و در کنار آن اقداماتی نظیر آزادسازی سهام عدالت و عرضه صندوق های ETF دولتی باعث شد تا 60 میلیون نفر از جمعیت کشور به طریقی درگیر بازار سرمایه شوند. از این تعداد 15 میلیون نفر به طور جدی بازار بورس را دنبال می کنند به طوری که اگر در هر جمعی وارد شوید بعید است حرف و سخنی از بورس و سهام مختلف نداشته باشند. این همه گیری و تمایل به بازار بورس همراه با تغییر سیاست های پولی و بانکی و حرکت از بانک محوری به سرمایه محوری و نفت پایه بودن به مالیات پایه بودن، باعث شده است تا اهمیت در دسترس بودن اطلاعات صحیح و قابل اتکا و آموزش صحیح شیوه سرمایه گذاری چندین برابر شود.
بد نیست مقایسه ای بین عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مختلف و شاخص کل بورس در شش ماه نخست سال 99 انجام دهیم تا با بازدهی سرمایه گذاری در بازه زمانی میان مدت بیشتر آشنا شویم.

بازدهی شاخص کل بورس در شش ماه نخست سال 99 در جدول زیر آمده است:
عملکرد صندوق های سرمایه گذاری در نیمه اول سال 99
در همین مدت صندوق های سرمایه گذاری نیز عملکرد جالب توجهی داشتند. با توجه به ریزش و اصلاح بازار بورس در نیمه تابستان99، کسانی که در نیمه های مردادماه 99 وارد صندوق های سهامی شدند با کاهش ارزش دارایی و افت بازدهی ها مواجه شدند.
همواره باید سرمایه گذاری در بازارهای مالی را در بلند مدت ارزیابی کرد و تصویر درستی از بازدهی ها ارائه داد. بنابراین نباید نتایج کوتاه مدت را مورد قضاوت قرار داد و بهتر است کلی تر نگاه کرد. از همین جهت در جدول زیر میانگین بازدهی برترین صندوق های سرمایه گذاری از نوع سهامی در شش ماه نخست سال 99 را بررسی می کنیم.
بازدهی متوسط 10 صندوق برتر سهامی در شش ماه نخست سال 99 در جدول زیر آمده است:
از طرفی کسانی که ریسک سرمایه گذاری در بازار سهام را درک کرده اند و مایل بوده اند تا محافظه کارانه تر وارد بازار سرمایه شوند را می توان با عملکرد صندوق های مختلط آشنا کرد. این صندوق ها نصف سرمایه گذاری های خود را در سهام و بقیه را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند تا پایداری بیشتری در بازدهی ها ایجاد کنند. بدیهی ست که هر چه ریسک کمتر می شود انتظار بازده نیز کاهش می یابد.
بازدهی متوسط 10 صندوق برتر مختلط در شش ماه نخست سال 99 در جدول زیر آمده است:
اگر بخواهیم پرطرفدار ترین و پرحجم ترین بازار سرمایه گذاری در ایران را رصد کنیم باید سراغ ابزارهای مالی کم ریسک و سود قابل پیش بینی نظیر صندوق های با درآمد ثابت برویم. عملکرد صندوق های با درآمد ثابت نیز در سال 99 متاثر از فضای حاکم بر بازار بورس تحت نوساناتی قرار داشت اما همانطور که از ماهیت آن بر می آید به دلیل وزن کم سرمایه گذاری در سهام، کمترین اثر مثبت یا منفی را ثبت می کند.
بازدهی متوسط 10 صندوق برتر با درآمد ثابت در شش ماه نخست سال 99 در جدول زیر آمده است:
مقایسه صندوق های سرمایه گذاری با شاخص کل در نیمه اول 99
بی تردید عملکرد گذشته صندوق ها به عنوان یکی از عوامل مهم در انتخاب صندوق سرمایه گذاری مورد توجه سرمایه گذاران می باشد. به همین دلیل کارشناسان ما در ارزی(Arzee.ir)، گزارشات عملکرد صندوق های سرمایه گذاری را برای مخاطبان گرامی تهیه و منتشر می کنند.
مقایسه عملکرد شش ماهه سال 99 در انواع صندوق های سرمایه گذاری با شاخص کل بورس و شاخص کل فرابورس در تصویر زیر آمده است:

در این گزارش، 10 صندوق سرمایه گذاری برتر در نیمه نخست سال99 براساس بالاترین بازدهی، مورد تحلیل قرار گرفته است.
لازم به ذکر است، صندوق های سرمایه گذاری در سه طبقه اصلی ، شامل صندوق های با درآمد ثابت، صندوق های سهامی و صندوق های مختلط تقسیم بندی شده اند. در ضمن صندوق های نیکوکاری و صندوق های بازارگردانی به دلیل تفاوت ماهیت در بازدهی و ترکیب سرمایه گذاران در بررسی های برترین صندوق ها قرار نگرفته اند.
10 صندوق برتر درآمد ثابت
عملکرد بهترین صندوق های درآمد ثابت در نیمه نخست سال99 به شرح زیر است:

برترین صندوق های با درآمد ثابت به طور میانگین 37.5درصد رشد کردند. بازدهی این صندوق ها با توجه به سیاست خاص هر صندوق در تقسیم سود دوره ای باید به طور جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد چراکه صندوق های درآمد ثابت ممکن است همه بازدهی کسب شده را بین سرمایه گذاران تقسیم نکنند.
صندوق گنجینه الماس بیمه دی بهترین صندوق با درآمد ثابت در پایان نیمه سال 99 بود و بازدهی 50 درصدی را به ثبت رسانید.
صندوق های مشترک گنجینه الماس پایدار و مشترک البرز نیز با 43 درصد بازدهی در رده دوم و سوم قرار گرفتند. دو صندوق “پارند” و “تصمیم” جزو صندوق های قابل معامله در بورس هستند.
10 صندوق برتر سهامی
عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری سهامی در نیمه نخست سال99 به شرح زیر است:

میانگین رشد بهترین صندوق های سهامی در شش ماه اول سال 99 بین 200 تا 270 درصد متغیر بود. صندوق اندیشه خبرگان سهام با 276 درصد بازدهی در رده اول قرار گرفت و بهترین صندوق از نظر بازدهی در بین تمامی صندوق ها نام گرفت. صندوق مشترک یکم آبان با 252 درصد بازدهی در جایگاه دوم و صندوق باران کارگزاری بانک کشاورزی نیز با ثبت 239 درصد بازدهی در رتبه سوم قرار گرفت.
دو صندوق “فیروزه” و “سرو” نیز صندوق های ETF از نوع سهامی هستند که در جدول 10 صندوق برتر قرار گرفتند.
10 صندوق برتر مختلط
عملکرد بهترین صندوق های سرمایه گذاری مختلط در نیمه نخست سال 99 به شرح زیر است:

صندوق های مختلط متناسب با ماهیت خود بازدهی بین صندوق های سهامی و درآمد ثابت کسب کردند. 100 صندوق برتر مختلط در شش ماه نخست سال 99 بین 100 تا 150 درصد بازدهی داشتند.
بهترین صندوق مختلط در شش ماه اخیر صندوق سپهر اندیشه نوین بود که جزو صندوق های ETF می باشد و با نماد “صنوین” در بورس معامله می شود.
صندوق توسعه پست بانک با بازدهی 129 درصدی در پله دوم و صندوق مشترک نواندیشان نیز با 127 درصد بازدهی در رتبه سوم ایستاد. همچنین صندوق آرمان سپهر آشنا نیز جزو صندوق های ETF می باشد و نماد آن “آسام” است.
برگرفته از سیگنــال