کدام نمادها در یک سال سهامداران خود را نقره داغ کردند؟

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از اقتصاد آنلاین،
اقتصادآنلاین– هانا پاکمند؛ از 19 مرداد ماه 1399، ریزش شدید بازار سرمایه آغاز شد. طی هفتههای میانی و هفتههای آخر مرداد ماه اکثر نمادها به صففروش نشستند و با فشار فروش همراه شدند.
به طوریکه سهامداران غافلگیر شدند و به هر دری میزدند تا از صف فروش رهایی پیدا کنند. این ریزشهای دلهرهآور و تداوم صفهای فروش کام اکثر سهامداران خصوصا سهامدران تازه وارد را تلخ نمود و طبق آمار سختترین روزهایی که برای یک بازار سرمایه میتوانست رخ دهد، اتفاق افتاد.
در گزارشی که ارائه می شود، با مقایسه بازدهی یکساله شرکتها از 19 مرداد ماه 99 تا به امروز، نمادهایی که بیشترین زیان را به سهامداران خود تحمیل کردهاند، مرور میشوند.
سهام شرکت پارس الکتریک (لپارس) با ثبت افت 85درصدی، بیشترین زیان را از آن خود کرد. معاملات لپارس از تاریخ 19مرداد سال99، ممنوع_متوقف شد و این توقف تا یک شهریور ماه همان سال ادامه یافت. اما این بازگشایی به نفع سهامداران تمام نشد و آغاز روزهای سرخپوشی لپارس بود. لپارس بعد از بازگشایی تا سوم آذر ماه 99، طی روزهای متوالی سرخپوش ماند و تنها روزهای اندکی سود نصیب سهامداران خود کرد. هم اکنون قیمت سهام این شرکت 81,910ریال است.
پس از آن شرکت کارخانجات مخابراتی ایران (لکما) در رده دوم قرار گرفت و زیان 82درصدی برای خود ثبت کرد. لکما از تاریخ 26 مرداد سال 99 و با قیمت 151,990ریال، در مدار نزولی قرار گرفت و با در نظر گرفتن تعداد روزهای سبز این نماد، جو غالب بر لکما تا کنون سرخی بوده است. در نهایت لکما با پایداری در مدار نزولی قیمت 1,404ریال در تاریخ 19 مرداد 140 ثبت کرد.
گروه صنعتی ملی (وملی) نیز در جایگاه سوم این جدول قرار گرفت. معاملات این نماد بورسی از تاریخ 12 شهریور ماه 1399، بسته شد تا یکم شهریور ماه همان سال ادامه یافت.
اما این بازگشایی آغازگر روزهای سرخ وملی بود. پس از آن وملی برای بیش از چهار ماه متوالی در روند نزولی باقی ماند. جز در برخی از روزها که لکمابا سبزپوشی همراه شده، روند غالب در این نماد نزولی بوده و سهامداران اغلب گرفتار صفهای فروش شدند. وملی که به قیمت 795,610ریال در سقف تاریخی خود رسیده بود، هم اکنون به عدد 162,870ریال رسیده است.
شرکت تامین سرمایه امید نیز با ثبت زیان بیش از 78درصدی، در رده چهارم قرار گرفت. امید که در 19مرداد 27,390ریال بود، با افت 78درصدی به قیمت 5,270ریال رسیده است. این نماد بورسی نیز همچون نمادهای قبلی یکدست سرخپوش ماند و تنها چند روز با سبزپوشی همراه شد.
در نهایت نیروگاه زاگرس کوثر (بزاگرس) جایگاه پنجم را از آن خود کرد. این نماد در 19مرداد 22,052ریال بود، با افت 78درصدی به قیمت 4,969ریال رسیده است. با وجود اینکه به نظر میرسید زمزمههای افزایش نرخ برق بتواند تغییری در صنعت یوتیلیتی ایجاد کند، تغییری در وضعیت این نماد ایجاد نشد و بزاگرس در اغلب روزهای معاملاتی خود، با افت همراه میشود.
برگرفته از سیگنــال