رشد تولید فولاد فراتر از متوسط جهانی در دولت تدبیر و امید
سایت ارزی (Arzee)/بررسی کارنامه تولید فولاد ایران از مرداد ۱۳۹۲ ( رای اعتماد دولت ۲۵ مرداد ۹۲) تا پایان مرداد ماه ۹۹ همواره روند رو به جلو را نشان میدهد و این بگونهای است که در سالهای اخیر رشد تولید در این بخش به گواهی انجمن جهانی فولاد، فراتر از متوسط جهان به ثبت رسیده است.
«حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری نهم مهر ماه جاری در نشست هیات وزیران با اشاره به آمار ۵ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل اظهارداشت: باوجود شیوع بیماری کرونا، این آمار نشان دهنده رشد قابل ملاحظه بخشهای صنعتی کشور از جمله فولاد، پتروشیمی، لوازم خانگی و خودرو است.»
«وی با بیان اینکه از کالاهای مهم تولیدی از فولاد تا پتروشیمی تا لوازم خانگی و خودرو تولید آنها امسال نسبت به پنج ماه نخست سال قبل رشد تولید داشتهاند، ابراز داشت: مردم باید بدانند علیرغم سختیها و فشار تحریم بخش تولیدی، هم در حوزه کشاورزی و هم در حوزه صنعت و هم در بخشهایی خدمات رشد داشته است.»
بنابراین با استناد به سخنان رییس جمهوری، صنعت راهبردی فولاد در دوره مزبور، از شتابی فراتر از انتظار بازدهی خود را نشان داده و کشورمان از وارد کننده تولیدات فولادی، امروز بیش از ۱۰ میلیون تن صادرات فولاد ایران از قاره آسیا، اروپا، آفریقا و تا آمریکای لاتین را پشت سرگذاشته و کیفیت بالای آن موجب کنار گذاردن رقبا در برخی از این بازارها شده است.
۲۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید زنجیره فولاد
براساس آخرین آمارهای سرپرست پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت تولید زنجیره فولاد کشور از ۱۲۳ میلیون تن در سال ۹۲ به ۲۳۰ میلیون تن در سال ۹۹ رسیده است.
جعفر سرقینی در آیین بهره برداری از مرحله دوم طرح فولاد کاوه جنوب کیش در منطقه اقتصادی خلیج فارس در غرب بندرعباس گفته بود: امروز به همت متخصصان ایرانی و با وجود همه تحریمهای ظالمانه دشمن به ظرفیت ۳۷ میلیون تن فولاد خام در کشور رسیدهایم.
امروز ایران صاحب رتبه دهم جهانی در تولید فولاد است و پیش بینی شده در افق ۱۴۰۴ براساس سند چشم انداز با تحقق ظرفیت ۵۵ میلیون تنی، به جایگاه هفتم برسد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن وتجارت این آمار را هم داد که رشد تولید فولاد دنیا درسال گذشته ۳.۵ درصد رشد داشت، اما با وجود سنگینترین تحریمها با اتکا به روحیه جهادی رشد تولید فولاد خام کشور ۶.۵ درصد شد.