2025/04/05

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

بازگشایی پالایشی‌ها شاخص را منفی کرد/ بازار سرمایه کی به تعادل می‌رسد؟

بازگشایی پالایشی‌ها شاخص را منفی کرد/ بازار سرمایه کی به تعادل می‌رسد؟

بازگشایی پالایشی‌ها شاخص را منفی کرد/ بازار سرمایه کی به تعادل می‌رسد؟

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،

به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، شاخص کل بورس اوراق بهادار معاملات اولین روز هفته را با افت حدود 4500 واحدی آغاز کرد و بر روی رقم 1 میلیون و 699 هزار واحد به کار خود پایان داد.

مجموع ارزش معاملات در بازار امروز بیش از 17.5 هزار میلیارد تومان بود. معاملات بازار فرابورس در مقایسه با بورس وضعیت بهتری داشت و شاخص کل فرابورس با نمای سبز در کانال 18 هزار واحدی به کار خود پایان داد. کگهر، صبا، آریا شاخص‌سازان اصلی فرابورس در بازار امروز بودند.

پالایشی‌ها شاخص را دوباره منفی کردند

روند معاملاتی امروز با برتری عرضه بر تقاضا آغاز شد اما با گذشت دقایقی شاخص‌سازان به ویژه نمادهای فلزی مورد استقبال قرار گرفتند و همین امر سبب شد تا شاخص به مدار مثبت و افزایشی برسد. اما در نیم ساعت پایانی بازگشایی نمادهای پالایشی زمینه‌های منفی شدن شاخص کل را فراهم آورد.

در مچینگ قیمتی امروز پالایشی‌ها، شپنا با افت 6 درصدی در قیمت 3249 تومان، شبریز با افت 5 درصدی در قیمت 4257 تومان، شبندر با افت کمتر از یک درصد در قیمت 4150 تومان و شتران با افت 12 درصدی در قیمت 3000 تومان بازگشایی شد.

برخی از فعالان بازار به روند کشف قیمت نمادهای پالایشی که در کمتر از 30 دقیقه انجام شد اعتراضاتی داشتند و آن را خلاف قوانین مرسوم سازمان بورس دانستند.

گروهی دیگر از فعالان روند آغاز و بازگشایی منفی پالایشی‌ها را مثبت ارزیابی کردند و معتقد بودند پس از اصلاحاتی که نمادهای پالایشی پیش از بسته شدن داشتند، بازگشایی منفی آن‌ها فروشندگان مانده در سهم‌‌ها را نیز تخلیه می‌کند و می‌تواند آغاز روند مثبت و افزایش قیمت نمادهای پالایشی باشد.

 شاخص چه می‌شود؟

در وضعیت نوسانی بورس گروهی از تحلیل‌گران معتقدند تخلیه شدن کامل هیجان فروش پس از بازگشایی پالایشی‌ها و شستا به عنوان تنها نماد تاثیرگذار که هنوز در وضعیت بسته به سر می‌برد، می‌تواند آرامش همراه با سبزی را به بازار برگرداند.

با توجه به مولفه‌های نرخ دلار و قیمت‌های جهانی قطعا بازار پتانسیل سودآوری و رشد بیشتر را دارد. از طرفی حجم گسترده ورود پول حقیقی از ابتدای سال جاری سبب شده تا بازار عملا در دست عموم مردم باشد و حقوقی نقش قابل توجه‌ای در ورود نقدینگی نداشته باشد. از طرف دیگر شعارهای حمایتی دولت به جایی نخواهد رسید و به نظر می‌رسد باید منتظر ماند تا بازار مسیر خود را طی کند و شاهد به تعادل رسیدن خود به خودی در بازار سرمایه باشیم.از این رو نمی‌توان هیچ روند دقیقی برای بازار متصور بود و درباره مثبت یا منفی شدن آن نظر کارشناسی ارائه داد. 

 

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید