افزایش ۳۰۰درصدی قیمت مواد اولیه
وی تاکید کرد: باید توجه کرد که ما نمیتوانیم نرخها را عوض کنیم و افزایش دهیم بنابراین میتوان گفت ادامه فعالیت برای اعضا صرفه اقتصادی ندارد و این شرایط سبب شده تا بسیاری از همکاران ما تعدیل نیرو کرده یا واحد صنفی خود را تعطیل کنند زیرا به دلیل نبود مواد اولیه، تولید ندارند و همچنین میزان فروش آنها بسیار کاهش یافته در نتیجه قادر به همکاری با نیروی کار خود نیستند.بهرهمند ادامه داد: به طوری که یکی از همکاران که تا پیش از عید دارای لیست ۱۷۰نفره بیمه بود اکنون ۸۰ نفر از همکاران خود را تعدیل کرده و با ۹۰نفر از همکاران همکاری خود را ادامه میدهد که این یعنی بیکاری ۸۰ نفر و بروز مشکلات برای ۸۰ خانواده.وی اظهار کرد: صنف قنادی به اصطلاح کاری لوکس محسوب میشود و الزامی برای خرید شیرینی از سوی مردم احساس نمیشود.وی عنوان کرد: کاهش شدید فروش و نبود مواد اولیه اکنون دو معضل اساسی این صنف محسوب میشود.
کاهش ۷۰درصدی میزان فروش و افزایش ۳۰۰درصدی قیمت مواد اولیه
رییس اتحادیه قنادان تهران گفت: میزان فروش قنادان در ماههای گذشته تا ۷۰درصد نسبت به سال پیش کاهش داشته با این وضعیت، ادامه کار برای صنف قناد سخت شده و همکاران ما وضعیت خوبی ندارند.وی درباره میزان افزایش قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید از ابتدای سال ۹۹ تاکنون توضیح داد: شاهد افزایش ۳۰۰درصدی قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید در سالجاری نسبت به سال ۹۸ بودهایم.بهرهمند تاکید کرد: صنف قناد اکنون در آستانه فروپاشی قرار دارد در حالیکه در کل کشور ۳۵ هزار واحد صنفی قنادی وجود دارد که با احتساب تعداد نیروی کار میتوان مدعی شد ۷۰۰هزار نفر به طور مستقیم در این صنف مشغول کار هستند که با وضعیت فعلی امنیت شغلی این افراد به خطر میافتد. البته مشاغل غیرمستقیمی مانند تهیه و تأمین خامه، روغن، تخممرغ و … نیز با این صنف همکاری دارند که هرگونه تعطیلی واحدهای صنفی و کارگاهها به ضرر این افراد نیز خواهد بود.وی بیان کرد: در شرایط فعلی اصلا دوست نداریم فقط از مشکلات سخن بگوئیم اما واقعیت این است صنف قنادان در منجلاب بدی گیر افتادهاند.وی گفت: در ۲هفته گذشته (کمبود روغن و مواد اولیه) بسیاری از همکاران با بنده تماس گرفتند و تعطیلی واحد صنفی و تغییر شغل خود را اعلام کردند.
چگونگی رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی قنادان
رییس صنف قنادان تهران درباره نگران و ترس مردم از احتمال آلوده بودن شیرینی و … گفت: مردم میبینند و متوجه هستند که کدام صنفی بهداشت را به شکل کامل و ۱۰۰درصد رعایت میکند اما با اطمینان میگویم که در قنادیها تمام پروتکلها رعایت میشود زیرا در غیر این صورت بازرسان بهداشت در بازرسیهای هفتگی با واحدهای متخلف به صورت جدی برخورد خواهند کرد و اجازه فعالیت نخواهند داد.بهرهمند درباره چگونگی نظارت بر سلامت فعالیت و افراد شاغل در این صنف را در شرایط بیماری کرونا اظهار کرد: در اتحادیه در بدو ورود دستگاه ضدعفونیکننده تعبیه شده و همچنین مراجعان تبسنجی میشوند در مورد واحدهای صنفی هم باید گفت؛ قنادان در رعایت مسائل بهداشتی معمولا پیشتازهستند و فعالیت آنها به صورت هفتهای از سوی بازرسان بهداشت پیگیری و نظارت میشوند. همچنین باید توجه داشت که شیرینی معمولا در دمای بسیار بالایی طبخ و آماده میشود و همکاران ما پروتکلهای بهداشتی را پس از مراحل آمادهسازی با جدیت رعایت میکنند.
وی تاکید کرد: همکاران ما با ماسک و دستکش کار میکنند و اکنون بسیاری از واحدهای صنفی با استفاده از دستگاههای UV نسبت به ضدعفونی محیط کار اقدام میکنند بنابراین مردم با خیال راحت خرید خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: مردم میتوانند هرگونه قصور در زمینه عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی را به اتحادیه اطلاع دهند تا ما و اصناف نسبت به رسیدگی فوری این موارد اقدام کنیم.وی در پاسخ به این سئوال که آیا از همکاران شما بابت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی شکایتی دریافت کردهاید یا خیر؛ توضیح داد: خوشبختانه عمکرد اعضای صنف بسیار خوب بوده و شکایتی تاکنون در این زمینه دریافت نکردهایم. با تقویت بازرسان، عملکرد اعضا را بیش از پیش رصد و از دستورات ستاد کرونا و دولت پیروی خواهیم کرد.رییس اتحادیه قنادان تهران بیان کرد: رعایت نکردن هرگونه موارد بهداشتی به حتم با واکنش مردم در قالب نخریدن اجناس پاسخ داده خواهد شد.وی در پایان اظهار کرد: از دولت خواهش میکنم که به اصناف کمک کند زیرا با این شرایط ادامه کار سخت است. باید توجه داشت که مشکلات و آسیبهای اقتصادی را شاید بتوان تحمل کرد اما آسیبهای اجتماعی مانند بیکاری تعداد زیادی از همکاران ما بسیار اسفناک است و مشکلاتی را برای جامعه و کل مملکت ایجاد خواهد کرد. شغل قنادان در معرض خطر فروپاشی است و کاری از دست بنده به عنوان رییس اتحادیه برنمیآید زیرا نه میتوانم مواد اولیه را تأمین کنم و نه مشتری برای اعضا بیاورم. با این وضعیت اصلا آینده خوبی را برای این صنف پیشبینی نمیکنم.