«فملی» یکهتاز مثبت بورس امروز / شناسایی سود در بازار متعادل/ صعود دلار عامل تاثیرگذار بر گزارشهای آتی شرکتهای بورسی

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از با اقتصاد،
به گزارش پایگاه خبری بااقتصاد، اصلاح شاخص بورس از دو میلیون واحد تا یک میلیون و 600 هزار واحد ناشی از فرآیند طبیعی رشد بود؛ هیچ فرآیند مالی و هیچ رشدی به صورت مستمر ادامهدار نخواهد بود و قطعا نیازمند برگشت و اصلاح است تا سهام با بهای جدید و اصلاح شده دوباره برای بازار جذاب شود و زمینههای رشد آن را به وجود آورند.
شاخص کل بورس اوراق بهادار روز جاری را با افت 43 هزار واحدی و توقف در کانال 1 میلیون و 684 هزار واحد پشت سر گذاشت. روند شاخصسازان در بازار امروز منفی بود و همگی آنها از جمله «شستا» و «فولاد» و تمامی نمادهای پالایشی برتری عرضه بر تقاضا را تجربه میکردند اما در این میان «فملی» یکهتاز مثبت بود؛ معاملات امروز فملی تماما در مدار مثبت جریان داشت و به به خوبی توانسته بود لیدر بی چون و چرای مثبت باشد. در گروه فلزات اساسی «فخوز» نیز معاملات مثبت را تجربه میکرد و در آستانه قیمت روزانه خریدار داشت.
امروز افزایش سهام حقیقیها در 31 نماد و افزایش سهام حقوقیها در 145 نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول 400 میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم هزار و 770 میلیارد تومان بود.
یک شایعه که به سرعت تکذیب شد
در میانههای بازار خبر احتمال افزایش دامنه نوسان برخی نمادهای مطرح به 10 درصد منتشر شد که این مساله توسط یکی از اعضای شورای عالی بورس تکذیب شد و بعید است از جلسه امروز این شورا، مصوبه تاثیرگذاری بیرون آید.
روند کلی بازار
در هفته نیمه تعطیلی که در آن قرار داریم با متعادل شدن بازار افزایش عرضه و شناسایی سود از سوی برخی فعالان بازار به ویژه تازه واردان به سبب ترس ایجاد شده از ریزشها کاملا طبیعی است اما باید توجه داشت با توجه به حمایتهای ساختاری و سهامداری اخیر از بازار قطعا روند صعودی شاخص بورس ادامه پیدا میکند و ورود نقدینگی به بازار نسبت به مرداد و هفتههای آغازین شهریور بهتر خواهد بود. اما روند صعودی شاخص به معنی تکرار صعودهای ابتدایی سال نخواهد بود، بازار در مقطع زمانی کنونی همانند تمامی بازارهای مالی رفتار درستی خواهد داشت، صعود، اصلاح، نوسان و حتی ریزش ذات هر بازار مالی است و این موضوع نباید از دید فعالان بورسی دور بماند.
در مجموع تصمیماتی که جدیدا برای بهبود روند بازار از سوی رجل سیاسی اتخاذ شده نشان میدهد سیاست کلی دولت حمایت از بازار است.
به گفته کارشناسان و تحلیلگران، صندوق های ETF میتوانند بر روند بازار تاثیر مثبت داشته باشند، این تصمیم عاملی بر جلب اعتماد سرمایهگذاران در بازار سرمایه بود و با آغاز پذیرهنویسی دومین مرحله از عرصه صندوقهای ETF باز هم سهامداران به این بازار اعتماد کردند و متوجه حمایت دولت از این بازار شدند.
نگاهی دلار داخلی و بازار داغ کامودیتیها در جهان
صرافی بانک ملی نرخ فروش دلار را 23 هزار و 400 تومان اعلام کرده است و این در حالی است که در بازار آزاد، هزار تومان بالاتر دادو ستد می شود. در کنار این موضوع دلار نیمایی نیز وارد کانال 21 هزار تومان شده است و میتواند در گزارشهای آتی شرکتها تاثیرگذار باشد. بازار کامودیتیها نیز همچنان صعودی است. هر اونس طلا به مرز 2 هزار دلار نزدیک شده است و در کنار افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، بازار طلای ایران نیز صعودی است. در بازار فلزات پایه نیز مس توانست به مرز 6800 دلار برسد، جایی که آخرین بار در میانههای سال 2018 در آن محدوده قرار داشت. روی و پلاتین بیش از 2 درصد و آلومینیوم و پالادیوم نیز بیش از یک درصد رشد داشتند. دوام این قیمتها در بازار جهانی، می تواند به متعادل شدن معاملات و کاهش هیجان فروش در بورس کمک کند.
برگرفته از سیگنــال