1403/01/10

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

۱۰ فردی که می‌توانند ساتوشی ناکاموتو باشند

۱۰ فردی که می‌توانند ساتوشی ناکاموتو باشند

10 فردی که می‌توانند ساتوشی ناکاموتو باشند

«گوین اندرسن» (Gavin Andresen)

گوین اندرسن

چرا: گوین اندرسن فردی است که پس‌ازآنکه ناکاموتو میدان را ترک کرد، سکان هدایت بیت کوین را به وی سپرد. اگر این دو نفر درواقع یک هویت باشند، تصمیم بسیار موثری خواهد بود، چراکه در این صورت ناکاموتو می‌تواند بدون آنکه میدان را ترک کند، از بازی کنار برود. به‌علاوه طی یک تحقیق نگارش شناسی، قلم اندرسن نسبت به دیگر نامزدهای منتصب، شباهت بیشتری به قلم ناکاموتو دارد.

چرا نه: در سال 2016 و با ادعای «کریگ رایت» (Craig Wright) مبنی بر اینکه او ساتوشی ناکاموتوی واقعی است، اندرسن جزو اولین افرادی بود که از فهرست خط خورد. در این میان می‌توان گفت یا اندرسن انقدر ساده است که حرف رایت را باور کند یا انقدر باهوش است که می‌خواهد طی یک بازی پیچیده، میان خود و هویت ساختگی‌اش فاصله بیاندازد.

«هال فینی» (Hal Finney)

هال فینی

چرا: به‌عنوان اولین پاسخ‌دهنده به فهرست ایمیل‌هایِ اعلامِ آغازِ به کار بیت کوین و اولین دریافت‌کننده یک تراکنش در شبکه بیت کوین، فینی یکی از جدی‌ترین گزینه‌ها برای هویت ساتوشی ناکاموتو است.

او درست مانند ناکاموتو قابلیت‌های بلندمدت بالقوه بیت کوین را کشف کرد و به خوبی از حکمرانی بیت کوین بر دنیا صحبت کرد. به‌علاوه باید این را هم به شواهد اضافه کنیم که او نیز مانند گوین اندرسن از جمله افرادی است که ساختار نوشته‌هایش به ناکاموتو شباهت بسیار دارد. Juola & Associates، شرکتی که در حوزه بررسی سبک نوشتاری فعالیت می‌کند، ادعا می‌کند که سبک نوشته‌های ناکاموتو و فینی بسیار شبیه به یکدیگرند.

چرا نه: اینکه فکر کنیم ساتوشی به همین سادگی هویت خود را به یک تراکنش فاش می‌کند، چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. مسلماً او می‌دانست که دیر یا زود، فینی به‌عنوان فردی مرتبط با ساتوشی ناکاموتو شناخته خواهد شد و منطقاً تصور اینکه چنین سرنخی از او به‌جای بماند، قابل‌باور نیست.

بیشتر بدانید: هال فینی تنها دو بلوک با محل زندگی «دوریان ساتوشی ناکاموتو» فاصله داشت. دوریان ساتوشی ناکاموتو همان فرد ژاپنی است که زمانی گمان می‌شد خالق بیت کوین باشد اما او این موضوع را تکذیب کرد. همین مسئله گمانه‌زنی‌ها را در ارتباط با این مسئله که نام ساتوشی ناکاموتو ازآنجا اقتباس‌شده، تشدید می‌کند.

یکی از افراد فعال در وب‌سایت «ردیت» دراین‌باره می‌نویسد:

هال و سایبرپانک هایی که با او همکاری می‌کردند، به خاطر تمام کسانی که قربانی سیستم‌های مالی دنیای مدرن شدند، از نام پیرمرد بازنشسته‌ای در یک جنبش مالی استفاده کردند که در همسایگی خود می‌دیدند. سمبلی که خانه‌اش توسط بانک و به خاطر بدهی ضبط شده بود.

«نیک سابو» (Nick Szabo)

نیک سابو

به نظر می‌رسد علم نگارش شناسی در ارتباط با برخی از اعضای این فهرست، چندان کارآمد به نظر نرسد. نیک سابو را می‌توان سومین فرد نامید که سبک نگارشش با ساتوشی متفاوت است. این در حالی است که دلایل محکم تری وجود دارند که اذعان می‌کنند، سابو بیشتر از هر فرد دیگری به ناکاموتو بودن نزدیک است. دلایلی مانند اینکه او یک مهندس علوم رایانه و نگارنده مقاله «بیت گلد» (Bit Gold) است، باعث می‌شوند که او یکی از قوی‌ترین گزینه‌ها در این فهرست باشد.

در سال 2008، سابو در وبلاگ خود اعلام کرد که قصد دارد تا نسخه‌ای آنلاین از بیت گلد را ایجاد کند. کمی بعد بیت کوین وارد عرصه رقابت شد. به‌علاوه عبارت‌هایی مانند «قیمتی که کسی قابلیت تعیین آن را ندارد» و اشاره‌هایی به «هال فینی»، به گمانه‌زنی‌ها پیرامون هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو دامن میزند.

چرا نه: سابو مکرراً ناکاموتو بودن خود را انکار کرده است. او در سال 2014 نوشت: «متأسفم که باید بگویم شما اشتباه می‌کنید و من ساتوشی ناکاموتو نیستم، اما دیگر عادت کردم.»

بیشتر بدانید: شاید بتوان گفت این مسئله که ناکاموتو در گزارش کار بیت کوین (وایت‌پیپر) نامی از بیت گلد نبرده، خود مدرکی محکم در ارتباط با هویت اصلی‌اش باشد.

«برام کوهن» (Bram Cohen)

برام کوهن

چرا: کوهن متولد سال 1975 است، سالی که بر اساس اطلاعات، سال تولد ناکاموتو است. کوهن سال‌ها پیش از عرضه بیت کوین با کدنویسی و علوم رایانه سروکار داشته. او خالق وب‌سایت «بیت تورنت» است و پیش‌تر سایتی با عنوان Bitconjurer.org را اداره می‌کرده. او در همین سایت با بنیان‌گذار «هش کش» (Hashcash) آشنا شد. هش کش، خود باعث شد تا بیت کوین از آن الهام بگیرد.

فعالیت کوهن در وبلاگ‌ها نیز با شروع کار ساتوشی بر روی بیت کوین، رو به کاهش گذاشت. به‌علاوه علایق کوهن و ناکاموتو در مباحث مخفی ماندن هویت افراد نیز شباهت‌هایی به یکدیگر دارد. از طرف دیگر در سال 2009، هر دوی آنها بر روی امضاهای دیجیتال کار می‌کردند. در طرف دیگر، علاقه کوهن نسبت به سرگرمی‌های ریاضی باعث شباهت هر چه بیشتر او با ناکاموتو می‌شود.

چرا نه: پروژه فعلی کوهن که ارزشی دوست‌دار محیط‌زیست است، «چیا» (Chia) نام دارد و دارای مفاهیمی است که بر ضد بیت کوین و اثبات کار (ماینینگ)، فعالیت می‌کند. تصور این مسئله سخت خواهد بود که کوهن باورهای گذشته خود را به این شیوه زیر پای بگذارد.

بیشتر بدانید: کوهن طی این سال‌ها، ده بار توییت هایی را در ارتباط با ناکاموتو منتشر کرده اما هیچ‌گاه تکذیب نکرده که او ساتوشی است.

«دوریان ساتوشی ناکاموتو» (Dorian Satoshi Nakamoto)

دوریان ساتوشی ناکاموتو

چرا: به‌جز اینکه نام او و نام خالق بیت کوین یکی است، هیچ دلیل دیگری نمی‌توان یافت که دوریان ناکاموتو، همان ساتوشی معروف است. گمان می‌شود نام او، که چند بلوک آن‌طرف تر از هال فینی، از دیگر گزینه‌های هویت واقعی ناکاموتو، زندگی می‌کرده، الهام‌بخش نام مستعار ساتوشی ناکاموتو باشد.

چرا نه: دوریان شاید صورت ساتوشی باشد، اما مغز و ایده پشت او نیست.

«کریگ رایت» (Craig Wright)

کریگ رایت

چرا: رایت واقعاً می‌خواهد که همه بدانند او ساتوشی است و از سال 2016 به دنبال اثبات ادعای خود است. شاید شما هم در مورد ابر قهرمان‌های زندگی‌تان همچنین احساسی را داشته‌اید؛ آرزو می‌کردید که‌ای کاش یک شب بخوابید و صبح روز بعد با شکل و شمایل او از خواب بیدار شوید. البته فرق شما و کریگ این است که شما وقتی شش سالتان بود این چنین تصوراتی داشتید و کریگ یک آدم 48 ساله است!

مدارکی وجود دارد که نشان می‌دهد رایت که کمی پس از موفقیت بیت کوین سر و کله‌اش پیدا می‌شود. همه اینها گواهی بر این هستند که رایت به دنبال به جیب زدن پول به‌وسیله جلب‌توجه رسانه‌هاست.

چرا نه: دلایل اینکه چرا کریگ همان ساتوشی ناکاموتو نیست، یکی دو تا نیستند فقط باید دلیل موردعلاقه خود را از میانشان انتخاب کنید.

بیشتر بدانید: رایت در سال 1987 در دوره خلبانی آکادمی دفاع استرالیا ثبت‌نام کرد، اما رد شد!

«دیو کلیمن» (Dave Kleiman)

دیو کلیمن

چرا: ادعا می‌شود که کلیمن در کنار کریگ رایت و «فیل ویلسون»، جزو تیم ساتوشی ناکاموتو باشند. این در حالی است که هیچ مدرکی دال بر دست داشتن ویلسون و رایت در پروژه ایجاد بیت کوین وجود ندارند و کلیمن نیز در سال 2013 درگذشت. کلیمن که از طرفداران پر و قرص روش‌های رمزنگاری بود، در فهرست اولیه ساتوشی برای معرفی بیت کوین نیز حضور داشت. او همچنین بر روی پروژه‌ای که باهدف ایجاد یک «سیستم رمزنگاری‌شده و تغییرناپذیر در حوزه سوابق محاسباتی علوم رایانه‌ای» با S-doc همکاری می‌کرده است.

چرا نه: هر مدرکی که نشان از همکاری کلیمن و بیت کوین را می‌دهد، ردپای کریگ رایت را بر خود دارد و همین مسئله باعث رد و تقلبی بودنشان می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان مدرکی محکم یافت که نشان دهد کلیمن، بیت کوین را ایجاد کرده. رایت در سال‌های اخیر همانند لاشخور اطراف خانواده کلیمن می‌چرخیده تا سهم خود از یک‌میلیون بیت کوین او را دریافت کند! همین مسئله را می‌توان محکم‌ترین دلیل دانست که کلیمن خالق بیت کوین است نه رایت! شاید اگر هر یک از اعضای آن فهرست، زودتر از دنیا می‌رفتند، کریگ روی آنها نیز خراب می‌شد تا پولی از این طریق به جیب بزند.

بیشتر بدانید: دیو کلیمن درنهایت فقر و بیچارگی درگذشت. جسد پوسیده او در حالی یافت شد که بطری‌های الکل در اطرافش دیده می‌شدند و یک اسلحه پر در کنارش بود. یک سوراخ به‌جامانده از گلوله در تشک او کشف شد اما هیچ پوکه‌ای در صحنه وجود نداشت.

این رشته سر دراز دارد

در این میان اسامی زیادی مانند «ایلان ماسک»، «جیمز بوری»، «یل کینگ»، «ولادیمیر اکسمن» و «چارلز بری» در میان خالقان بیت کوین دیده می‌شوند. همه این‌ها و دیگر مظنونین به ساتوشی ناکاموتو به نظر نمی‌رسد که در خلق بیت کوین نقشی داشته باشند. برای آن دسته از افرادی که به دنبال پرده برداشتن از راز هویت ناکاموتو هستند، نوشته‌های او که بالغ‌بر 80 هزار کلمه است در وب‌سایت موسسه مطالعات ناکاموتو قرار داده‌ شده است.

برخی بر این عقیده‌اند که بهتر است تا هویت ناکاموتو پشت بیت کوین مخفی بماند. بااین‌حال نمی‌توانند دست از کنجکاوی بردارند.

حالا با توجه به چیزهایی که خواندید، از نظر شما کدام یکی از افراد بالا می‌توانند ساتوشی ناکاموتو باشند؟ یا شاید فردی که در ذهن شماست، در لیست بالا قرار ندارد.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *