2024/04/20

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

۳ دلیل برای رشد بیشتر سولانا در سال ۲۰۲۲

۳ دلیل برای رشد بیشتر سولانا در سال ۲۰۲۲

در سالی که گذشت سولانا نام خود را میان بزرگان صنعت ارز دیجیتال مطرح کرد و در مدت‌زمانی بسیار کوتاه به یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند تبدیل شد. با توجه به اینکه این شبکه با سرعت زیادی در حال نزدیک‌شدن به اتریوم است، انتظار می‌رود که گسترش آن در سال ۲۰۲۲ میلادی هم ادامه داشته باشد.

به گزارش کوین تلگراف، سولانا حالا به یکی از مدعیان اصلی صنعت قراردادهای هوشمند تبدیل شده است. سال گذشته، ارزش کل سرمایه قفل‌شده در این شبکه ۶۶۰ میلیون دلار رشد کرد و با مشارکت بیش از ۴۰ برنامه غیرمتمرکز این عدد به اوج تاریخی خود در ۱۱ میلیارد دلار رسید.

با وجود این رشد خیره‌کننده، سرمایه‌گذاران همواره درگیر این پرسش هستند که آیا ارزش بازار ۵۶ میلیارد دلاری سولانا را می‌توان توجیه کرد یا خیر. علاوه بر این، این سؤال هم مطرح می‌شود که چگونه می‌توان سولانا را با شبکه‌های رقیب آن، مانند بایننس اسمارت چین، اولنچ و پالیگان مقایسه کرد.

۳ دلیل برای رشد بیشتر سولانا در سال ۲۰۲۲

با بررسی عملکرد قیمتی شش‌ماهه لونا (LUNA)، سولانا و اولنچ و مقایسه آنها با سایر شبکه‌های فعال در زمینه قراردادهای هوشمند، کاملاً مشخص است که این ارزهای دیجیتال خود را از سایر رقبا جدا کرده‌اند.

علاقه سرمایه‌گذاران بزرگ به اکوسیستم سولانا

ارزش بازار لونا، توکن اصلی شبکه ترا (Terra) و اولنچ ۲۶ میلیارد دلار است و ارزش بازار سولانا از مجموع این دو هم بیشتر است. آخرین اخباری که درباره سولانا منتشر شده، نشان‌دهنده اشتیاق سرمایه‌گذاران نهادی به این ارز دیجیتال است. از جمله این موارد می‌توان به فروش ۳۱۴ میلیون دلاری سولانا لبز (Solana Labs) در جریان عرضه خصوصی توکن‌های سولانا اشاره کرد که در ماه ژوئن (خرداد) انجام شد. جمع‌آوری سرمایه ۱۸ میلیون دلاری برای پروژه صرافی غیرمتمرکز اوراک (Orac) که در شبکه سولانا فعالیت می‌کند نیز یکی از همین موارد است.

شواهد اطمینان‌بخشی وجود دارد که نشان می‌دهد این اکوسیستم رو‌به‌رشد بر اساس اشتیاق سرمایه‌گذارانش قضاوت می‌شود. با این حال، برای درک میزان موفقیت راه‌حل مقیاس‌پذیری سولانا، باید معیارهای استفاده از آن را بررسی کنیم. برای شروع می‌توانیم تعداد آدرس‌های فعال در برنامه‌های غیرمتمرکز سولانا را ببینیم.

۳ دلیل برای رشد بیشتر سولانا در سال ۲۰۲۲

طبق این آمار، بهترین برنامه غیرمتمرکز از نظر تعداد آدرس‌های فعال، یونی‌سواپ است که ۱۸۸,۲۰۰ کاربر فعال دارد. با در نظر گرفتن این موضوع که تنها ۱۰ ماه از راه‌اندازی ریدیوم (Raydium) می‌گذرد، ۹۷,۶۰۰ کاربر هفتگی‌ای که این برنامه غیرمتمرکز به شبکه سولانا اضافه کرده است، چشمگیرتر می‌شود. گفتنی است در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۹۹) ارزش کل قفل‌شده یونی‌ سواپ بیشتر از حالا و حدود ۴.۳ میلیارد بود.

بازار توکن‌های غیرمثلی (NFT) سولانا، یعنی مجیک اِدِن (Magic Eden)، هم ۵۸,۴۰۰ آدرس فعال هفتگی دارد. این تعداد کمی بیشتر از نصف کاربران بازار اتریومی اوپن‌سی (OpenSea) است که از لحاظ حجم معاملات و فعالیت کاربران، رهبر مطلق این بخش است.

فعالیت اکثر کاربران اولنچ مربوط به برنامه غیرمتمرکز تریدر جو (Trader Joe) است. با این حال، حجم معاملات هفتگی ۷۱۵ میلیون دلاری آن در مقایسه با حجم ۲۲.۱ میلیارد دلاری یونی‌سواپ یا حجم ۱۲.۵ میلیارد دلاری ریدیوم، رقم چشمگیری نیست. حجم معاملات ۵۷۳ میلیون دلاری صرافی غیرمتمرکز کوییک‌ سواپ (QuickSwap) هم که در شبکه پالیگان فعالیت می‌کند، به همین صورت است.

سولانا سومین بازار آتی بزرگ را در اختیار دارد

در حال حاضر، سولانا از نظر ارزش قراردادهای باز (Open Interest) در بازارهای آتی صرافی‌های ارز دیجیتال، رتبه سوم را در اختیار دارد. این شاخص یکی از مناسب‌ترین معیارها برای سنجش وضعیت بازارهای مشتقه یک ارز دیجیتال است. در این شاخص فعالیت‌های معاملاتی گذشته در نظر گرفته نمی‌شود و به‌جای آن ارزش کل قراردادهای باز که هنوز تسویه نشده‌اند، محاسبه می‌شود.

۳ دلیل برای رشد بیشتر سولانا در سال ۲۰۲۲

ارزش قراردادهای باز در بازارهای آتی سولانا در تاریخ ۸ نوامبر (۱۷ آبان) به اوج ۱.۹ میلیارد دلاری رسیده بود. هرچند این مقدار اکنون به ۸۶۰ میلیون دلار کاهش یافته است، سولانا از نظر اندازه همچنان در رتبه سوم بازارهای مشتقه قرار دارد. برای مثال ارزش قراردادهای باز بایننس کوین و لونا، به‌ترتیب ۵۲۰ و ۴۳۰ میلیون دلار است.

برتری در ارزش کل سرمایه قفل‌شده، کاربران و بازارهای مشتقه

داده‌های درون‌زنجیره‌ای و آمارهای مربوط به بازارهای مشتقه سولانا نشان می‌دهند که فعالیت‌های زیادی در این شبکه وجود دارد. ارزش کل سرمایه قفل‌شده در شبکه سولانا در شش ماه گذشته ۱۵ برابر شده و این در حالی است که تعداد کاربران برنامه‌های غیرمتمرکز آن اکنون حدود نصف کاربران شبکه اتریوم است.

به نظر می‌رسد که سولانا به‌سرعت در حال کاهش اختلاف سطحی است که در زمینه ارزش کل سرمایه قفل‌شده، تعداد کاربران فعال و وضعیت بازارهای مشتقه، با شبکه‌ اتریوم دارد. گویا رقبای سولانا مانند ترا، اولنچ و پالیگان هم به‌شدت عقب مانده‌اند؛ مسئله‌ای که احتمالاً اختلاف بین ارزش بازار آنها را توجیه می‌کند.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *