1403/01/10

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

صندوق طلا، عاملی تاثیرگذار برای بهبود وضعیت معاملات بازار

صندوق طلا، عاملی تاثیرگذار برای بهبود وضعیت معاملات بازار

صندوق طلا، عاملی تاثیرگذار برای بهبود وضعیت معاملات بازار

به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از اقتصاد آنلاین،

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از سنا، ییس اتحادیه طلا و جواهر تهران به راه اندازی صندوق طلا و تاثیر آن بر بازار طلا و سکه اشاره کرد و گفت: تاکنون مشخص نشده است که روند فعالیت و ساز و کار صندوق طلا در بورس چگونه خواهد بود اما اگر چیزی که از این صندوق مدنظر فعالان بازار است، اجرایی شود شاهد اثار مثبت این صندوق بر عملکرد بازار طلا خواهیم بود.

 آیت محمدولی ادامه داد: اگر فعالیت صندوق طلا به گونه ای باشد که به درستی از کالایی مانند طلا در این صندوق استفاده شود، این صندوق می تواند عملکرد موثری را با خود به همراه داشته باشد.

معاملات بازار طلا در حد این صنعت نیست

او در ادامه به روند فعلی بازار طلا و سکه اشاره کرد و گفت: روند بازار طلا در موقعیت فعلی چندان قابل قبول نیست، نمی توان گفت که هیچ داد و ستدی در این بازار صورت نمی گیرد اما معاملات انجام شده در حد صنعت بازار طلا نیست.

محمدولی با تاکید بر رکود ایجاد شده در بازار طلا و سکه اظهار کرد: دلیل وجود چنین روندی در بازار طلا مربوط به نوسان های ایجاد شده در بازار ارز است که این بازار را تحت تاثیر خود قرار داده و معاملات آن را دچار نوسان کرده است.

به گفته رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، با توجه به وضعیت حاکم در بازار و احتمال تغییرات قیمتی، خریدار یا فروشنده از قدرت تصمیم گیری برای معامله طلا یا سکه در بازار برخوردار نیست.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اکنون معاملات بازار طلا به صورت جزیی در حال انجام است، افزود: امیدواریم هر چه زودتر آرامش قیمت در بازار ارز و انس جهانی حاکم شود تا بازار طلا بتواند از این طریق ثبات قیمتی خود را پیدا کند و داد و ستد بهتری در بازار انجام شود.

او به حباب قیمتی موجود در بازار طلا و سکه اشاره کرد و گفت: طلا و سکه کاهش قیمت شدیدی را نسبت به سال گذشته تجربه کردند، بازار در آن زمان از محدوده نوسان قیمتی خارج و وارد برخی از التهابات غیرطبیعی در بازار شد و قیمت ها در آن زمان به هیچ عنوان قابل قبول نبودند.

او خاطرنشان کرد: نرخ ارز سال گذشته به محدوده قیمتی 30 هزار تومان رسید که در آن زمان قیمت طلا و سکه تحت تاثیر نرخ ارز رشد شدیدی را تجربه کرد و نرخ سکه به محدوده قیمتی حدود 15 میلیون تومان رسید، در حالی که قیمت های فعلی در بازار به هیچ عنوان قابل مقایسه با آن زمان نیست.

محمدولی ادامه داد: در آن مقطع زمانی هر گرم طلا به قیمت یک میلیون و 500 هزار تومان و هر مثقال طلا به بیش از 6 میلیون تومان رسید اما اکنون قیمت هر مثقال طلا حدود چهار میلیون و 800 هزار تومان است.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: روز گذشته قیمت سکه به گرانترین حالت ممکن در سال 1400 رسید و با قیمت بیش از 11 میلیون تومان معامله شد؛ بنابراین با توجه به قیمت های فعلی، نرخ سکه نسبت به سال گذشته با کاهش قیمت حدود 4 میلیون تومانی همراه شده است.

او معتقد است روند صعودی قیمت ها در بازار روز گذشته ناشی از افزایش قیمت ارز و انس جهانی بود که مستقیما بر بازار طلا و سکه اثر گذاشت.

محمدولی به تاثیر اعمال مالیات بر عایدی سرمایه و تاثیر آن بر بازار طلا و سکه اشاره کرد و گفت: مالیات بر عایدی سرمایه هنوز در بازار اعمال نشده است و اکنون مسوولان مربوطه در حال آماده سازی زمینه ها هستند اما این اقدام به طور حتم در بازار طلا اثر گذار خواهد بود و ممکن است تا حدودی در کندی معاملات و عرضه و تقاضا موثر باشد.

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: اکنون بازار طلا مانند بازار ها و اقتصاد جهانی تحت تاثیر شیوع کرونا قرار دارد و معاملات این بازار را مانند دیگر کالاها مختل کرد، شیوع ویروس کرونا از جمله موارد اثرگذار بر قیمت طلا و سکه است.

او به لغو احتمالی تحریم ها و معاملات آن بر بازار طلا و سکه اشاره کرد و گفت: هر اتفاقی که بر رفتار بین المللی و سیاست داخلی اثرگذار باشد می تواند بر قیمت طلا و سکه اثر بگذارد زیرا طلا و سکه جزو فلزاتی هستند که هر رفتار و داد و ستد مثبت و منفی بر آن اثر گذار خواهد بود.

محمدولی روند معاملات بازار را مورد پیش بینی قرار داد و گفت: به هیچ عنوان ارائه پیش بینی دقیق از روند معاملات بازار طلا امکان پذیر نیست اما اگر بازار ارز به آرامش برسد و وارد مرحله ای از ثبات شود می توان در انتظار ایجاد آرامش در بازار طلا بود و زمینه افزایش میزان داد و ستدها را فراهم کرد.

برگرفته از سیگنــال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *