1403/01/10

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

سرویس‌های مخفی‌ساز تراکنش‌های بیت کوین یکی پس از دیگری افشا می‌شود

سرویس‌های مخفی‌ساز تراکنش‌های بیت کوین یکی پس از دیگری افشا می‌شود

سرویس‌های مخفی‌ساز تراکنش‌های بیت کوین یکی پس از دیگری افشا می‌شود

یک شهروند سوئدی- روسی پس از اینکه تراکنش‌هایش را از سال ۲۰۱۱ به این‌سو ردیابی کرده‌اند، متهم شده است که در این سال‌ها گرداننده یک سرویس پولشویی چند میلیون دلاری بیت کوین بوده است.

به گزارش کوین تلگراف، مقامات آمریکایی پس از تحلیل داده‌های بلاک چینی در یک بازه ۱۰ ساله، مغز متفکر سرویس مشهور به بیت کوین فاگ (Bitcoin Fog) را بازداشت کرده‌اند، به این اتهام که تراکنش‌های بیت کوین‌های مرتبط با دارک‌نت را مخفی می‌کرده است.

مقامات آمریکایی هشداری جدی خطاب به سایر کاربران سرویس‌های غیرقانونی بلاک چین صادر کرده‌اند، مبنی بر اینکه:

هر کاری که امروز انجام می‌دهید، ممکن است ممکن است به‌زودی آشکار شود و گریبان شما را بگیرد، زیرا «این فعالیت‌ها برای همیشه روی این دفترکل باقی می‌ماند» و فناوری پیشرفته تحلیل می‌تواند جرمی را که کسی سال‌ها پیش مرتکب شده، ردیابی کند.

بیت کوین فاگ تقریباً به‌مدت یک دهه به کاربران امکان می‌داد که مبدأ و مقصد دارایی‌های دیجیتال خود را پنهان کنند. اما سازمان درآمد داخلی ایالات متحده (IRS)، رومن استرلینگف (Roman Sterlingov) شهروند روسی- سوئدی را متهم کرده که در مدتی که مدیریت این وب‌سایت را در اختیار داشته، بیش از ۱.۲ میلیون واحد بیت کوین به ارزش ۳۳۶ میلیون دلار را پولشویی کرده است.

استرلینگف روز سه‌شنبه ۲۷ آوریل در لس‌آنجلس دستگیر شد. برآورد سازمان درآمد داخلی آمریکا حاکی از آن است که او در هر تراکنش، کمیسیونی بین ۲ تا ۲.۵ درصد برای مخفی‌کردن رد بیت کوین دریافت می‌کرده است. این مقدار در آن زمان تقریباً ۸ میلیون دلار ارزش داشت، اما امروز به شکلی تصاعدی افزایش یافته است.

مقام‌های آمریکایی تخمین می‌زنند دست‌کم ۲۳ درصد از بیت کوین‌های منتقل‌شده از طریق این سرویس مخفی‌سازی به بازارهای موادمخدر در دارک‌نت مانند وب‌سایت جاده ابریشم (Silk Road) منتقل شده باشد.

دستگیری استرلینگف محصول زحمات مقام‌هایی بود که با وسواس شبکه تراکنش‌های بیت کوینی مرتبط با سرویس مخفی‌ساز را از سال ۲۰۱۱ تحلیل و از بلاک چین بیت کوین برای شناسایی اپراتور این سایت استفاده کردند.

استرلینگف این وب‌سایت در اواخر سال ۲۰۱۱ را با یک نام مستعار ژاپنی به‌معنای «سال نو مبارک» تأسیس کرد و مدعی بود که بیت کوین فاگ هرگونه احتمال یافتن پرداخت‌های مشتریان را از بین برده و اثبات هر رابطه‌ای بین یک واریز و برداشت در این سرویس را غیرممکن می‌کند.

در سال ۲۰۱۹، مأموران مخفی سازمان درآمد داخلی آمریکا از طریق این پلتفرم با استرلینگف ارتباط گرفتند و تظاهر کردند که می‌خواهند سود حاصل از فروش قرص‌های اکستازی را پولشویی کنند. تراکنش‌ها بدون هیچ پاسخی پردازش شدند.

نیروهای این نهاد توانستند تشخیص دهند که استرلینگف هزینه‌های میزبانی سرور بیت کوین فاگ را با استفاده از ارز دیجیتال لیبرتی رزرو (Liberty Reseve) که اکنون از بین رفته، پرداخت کرده است. این اطلاعات به آنها امکان داد که بفهمند استرلینگف چه زمانی با استفاده از بیت کوین‌های منتقل‌شده از صرافی مت گاکس (Mt. Gox) که دیگر منحل شده، ارز لیبرتی رزرو را خریداری کرده است.

سازمان درآمد داخلی آمریکا از اینجا توانست نشانی خانه و شماره تلفنی را که استرلینگف در حساب کاربری خود ثبت کرده بود، شناسایی کند و درنهایت یک حساب گوگل درایو (Google Drive) را شناسایی کرد که حاوی دستورالعملی بود که مراحل خرید سکه‌های لیبرتی رزرو (Liberty Reserve) را توسط او نشان می‌داد.

جاناتان لوین (Jonathan Levin)، هم‌بنیان‌گذار شرکت جرم‌شناسی بلاک چینی چینالیسیس (Chainalysis)، دراین‌باره گفت:

این نمونه‌ای دیگر است که نشان می‌دهد چگونه بازپرس‌ها می‌توانند با ابزار مناسب از شفافیت ارزهای دیجیتال برای پیگیری جریان وجوه غیرقانونی استفاده کنند.

سارا میکلجان (Sarah Meiklejohn)، دانشمند علوم رایانه، اظهار داشت:

با وجود تحلیل بلاک چینی، چیزی که ما مدام می‌گوییم این است که تمام این فعالیت‌ها برای همیشه در این دفترکل ثبت شده است و اگر ۱۰ سال پیش کار خلافی انجام داده باشید، امروز ممکن است دستگیر و بازداشت شوید.

به‌رغم بازداشت استرلینگف، وب‌سایت بیت کوین فاگ همچنان آنلاین است و مشخص نیست که چه کسی اکنون سایت را اداره می‌کند.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *