2024/04/19

ارزی

اخبار، تحلیل و بررسی اقتصادی و بازار بورس و ارزهای دیجیتال

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

آلت کوین‌ها طی هفته گذشته تحرکات شدیدی از خود نشان داده‌اند، اما به‌دنبال ریزش شدید قیمت بیت کوین طی دو روز گذشته، سقوط شدیدی را تجربه کرده‌اند. این امر می‌تواند نشانه‌ای از تغییر احتمالی روند باشد.

در شرایطی که اخبار امیدوارکننده‌ای در مورد خریدهای سازمانی و ورود نهادها به حوزه ارزهای دیجیتال گزارش شده است، معامله‌گران باید جریان فروش عده‌ای خاص را ردیابی و دنبال کنند، زیرا مومنتوم (شتاب) این حرکت صعودی در نهایت از دست خواهد رفت و سرمایه‌گذاران به‌دنبال ذخیره سود موقعیت‌های خود در بازار خواهند بود.

مومنتوم رشد قیمت بیت کوین، اکثر معامله‌گران را غافلگیر کرده است. به‌گفته یکی از تحلیل‌گران مشهور به نام flibflib در وب‌سایت کوین‌تلگراف، این افزایش پایدار قیمت به الگوریتم‌های انباشت نسبت داده می‌شود. این الگوریتم‌های انباشت ‌به‌ندرت به قیمت اهمیت می‌دهند، چرا كه هدف آنها سرمایه‌گذاری مقدار X دلار در دوره زمانی Y است. این بازار گاوی، موجب فعالیت معاملاتی گسترده و بیشتری نسبت به گذشته شده و تمام رکوردهای قبلی خود را پشت سر گذاشته است. بر اساس داد‌های اسکیو (Skew)، در کنار بازارهای نقدی بیت کوین، حجم معاملات آتی آن نیز افزایش یافته است و طی یک دوره ۲۴ ساعته به بیش از ۹۷ میلیارد دلار رسیده است.

معامله‌گران باید به خاطر داشته باشند که به‌دنبال معکوس شدن روند بازار، با توجه به رشد گسترده قیمت تا وضعیت فعلی، فشار فروش زیادی به بازار اعمال خواهد شد و این امر قابلیت اصلاح شدید و یک‌باره قیمت را دارد. قیمت در مسیر صعود خود در سطوح مقاومتی متوقف نشده است، بنابراین در ریزش قیمت، همین سطوح برای قیمت حمایت قوی نخواهند بود.

برای سرمایه‌گذاران بلندمدت، ادامه روند هودل (HODL) و اعتماد به پیش‌بینی‌های مبتنی بر افزایش قیمت بیت کوین به بیش از ۱۰۰,۰۰۰ دلار توسط افراد مطرح این بازار، رویه‌ای کاملاً ساده و احتمالاً پر ریسک برای حضور در بازار است. با این حال برای معامله‌گران کوتاه‌مدت یا نوسان‌گیران که بیشتر به تحلیل تکنیکال برای شناسایی اهداف قیمت و تشخیص سطوح مقاومت و حمایت متکی هستند، ادامه انجام معاملات بدون داشتن اطلاعاتی راجع به گذشته قیمت در سطوح بالای ۲۰,۰۰۰ دلار دشوار خواهد بود. بیت کوین در بالای این سطح، به فاز کشف قیمت و قلمرو ناشناخته سوق داده شده است، بنابراین تشخیص سطوح حمایت/مقاومت یا مناطق عرضه/تقاضا نسبت به گذشته دشوار خواهد بود.

حال با توجه به شرایطی که در آن تحلیل تکنیکال قیمت بیت کوین در شرایطی خاص شکست می‌خورد (یا به‌اصطلاح Fail می‌شود) و الگوهایی که در بازارهای دیگر با درصد بالایی از موفقیت به‌وقوع می‌پیوندند (مانند الگوهای هارمونیک)، در اینجا موفق به تکمیل خود و اهداف اصلاحی نمی‌شوند، آیا می‌توان گفت که این بازار به‌شدت در حال دست‌کاری شدن است؟

به عبارت دیگر در حالی که می‌توان صرافی‌ها را تا حدودی از دست‌کاری در بازار مبرا دانست، احتمال وجود معامله‌گرانی که مقادیر زیادی بیت کوین در اختیار دارند و بازارها را به‌منظور کسب سود شخصی خود دست‌کاری می‌کنند، وجود خواهد داشت و به نظر نمی‌رسد که هیچ نهادی اقدامی معنادار برای جلوگیری از این کار انجام دهد. بنابراین می‌توان گفت که احتمال دست‌کاری قیمت بیت کوین توسط معامله‌گرانی ماهر که به‌طور موازی از چندین صرافی (چه قانون‌گذاری‌شده و چه قانون‌گذاری‌نشده) استفاده می‌کنند تا با خرید یا فروش مقادیر زیادی بیت کوین در بازار نقدی بیت کوین بر قیمت تأثیر بگذارند، بسیار بالا است. این افراد با ایجاد این نوسانات گول‌زننده در بازار برای کسب سودهای کلان در بازارهای مشتقه (معاملات آتی یا اختیار) تلاش می‌کنند.

حال در شرایطی که پول هوشمند کنترل بازار را به دست گرفته است، می‌توانیم از ترکیب عوامل مختلف برای تحلیل بازار کمک بگیریم. برای مثال در چنین شرایطی بررسی هم‌نشینی سطوح فیبوناچی اکستنشن (Extension) و پرجکشن (Projection) امواج مختلف بازار، بادبزن گن (Gann fan) و تغییرات قراردادهای باز (Open Interest) در معاملات آتی می‌تواند چراغ راهی برای شناسایی نواحی مختلف بازار باشد. از طرفی با آنالیز شاخص غلبه بیت کوین و تتر (Bitcoin and tether Dominance)، همبستگی و وضعیت قیمت طلا با بیت کوین نتایج جالبی به دست خواهد آمد. در ادامه این تحلیل قصد بررسی این عوامل را داریم.

می‌دانیم که شاخص غلبه یا تسلط بیت کوین (BTC.D) درصدی است که سهم بیت کوین از کل سرمایه بازار ارزهای دیجیتال را اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص یک معیار کامل نیست، اما به تجزیه و تحلیل کلان بازار کمک می‌کند. با استفاده از نمودار این شاخص توانایی مشاهده گردش سرمایه بین بیت کوین و آلت کوین‌ها و نتیجه‌گیری در مورد وضعیت بازار را خواهیم داشت.

در تفسیر این نمودار می‌توان گفت در اغلب مواقعی که شاخص غلبه بیت کوین در یک روند صعودی قرار دارد، بهتر است که معامله‌گران سرمایه خود را در بیت کوین نگهداری کنند. این رویکرد در روند نزولی این شاخص، به نگهداری آلت کوین‌ها و تبدیل سرمایه به تتر تبدیل می‌شود. به نمودار شاخص غلبه بیت کوین در تایم فریم هفتگی توجه کنید. این شاخص به مقاومت سطح اصلاحی ۶۱.۸ درصد اصلاحی موج نزولی مشخص‌شده و زیر خط روند صعودی (خط آبی) برخورد کرده است.

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

با نگاهی دیگر به همین نمودار شاهد برخورد شاخص به میدچنل کانال صعودی و تکمیل الگوی هارمونیک AB = CD در نمودار هستیم. این عوامل شروع اصلاح این شاخص از سطوح فعلی و طبعاً خروج سرمایه را از بیت کوین نشان می‌دهد که در نهایت می‌تواند به ریزش قیمت منتهی شود.

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

موازی با بررسی غلبه بیت کوین، به سراغ بررسی وضعیت شاخص غلبه تتر (USDT.D) می‌رویم. قیمت الگوی هارمونیک گارتلی صعودی را تکمیل کرده و شاخص قدرت نسبی (RSI)، واگرایی مخفی مثبت (+HD) را در این تایم فریم نشان می‌دهد. مجموعه این عوامل صعود این شاخص و جریان ورودی پول را از بیت کوین به تتر هشدار خواهد داد.

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

نکته دیگر بررسی همبستگی میان طلا و بیت کوین خواهد بود. با مراجعه به این مقاله، متوجه همبستگی میان این دو دارایی که در چندین بازه زمانی، چه به صورت روند نزولی و چه صعودی قابل مشاهده است، خواهید شد. در طول سالیان حضور بیت کوین، به‌مراتب شاهد شباهت میان طلا و این ارز دیجیتال به‌عنوان ابزارهای ذخیره ارزش بوده‌ایم، تا جایی که بارها از بیت کوین به ‌نام طلای دیجیتال یاد شده است. بنابراین بررسی وضعیت قیمت بیت کوین نسبت به طلا و همبستگی بین این دو خالی از لطف نخواهد بود. نمودار شمعی (کندلی) زیر قیمت طلا نسبت به بیت کوین را نشان داده و در بالای آن نمودار خطی زرد رنگ قیمت دلاری بیت کوین را نمایش می‌دهد. از بررسی حرکات قیمت طلا نسبت به بیت کوین در کانال نزولی و سقف و کف‌های متناظر قیمت بیت کوین به دلار متوجه چه چیزی می‌شویم؟

تحلیل بازار ارزهای دیجیتال ۲۲ دی (۱۱ ژانویه)

اگر به کانال توجه کنید هر مرتبه که قیمت طلا به بیت کوین به کف این کانال صعودی برخورد کرده شاهد سقف بلند مدت قیمت دلاری بیت کوین بوده‌ایم، این سقف‌ها با خط عمودی آبی کم‌رنگ مشخص شده‌اند. از طرفی و به‌صورت مشابه هر بار که قیمت به میدچنل (خط میانی کانال) این کانال برخورد کرده است، شاهد تشکیل سقف کوتاه مدت قیمت در نمودار بوده‌ایم. این سقف‌ها با خطوط عمودی صورتی مشخص شده‌اند. با این تفاسیر اگر قیمت طلا طی هفته‌های جاری کاهش پیدا کرده و در مقابل قیمت بیت کوین رشد داشته باشد، نمودار به سمت میدچنل کشیده شده و ممکن است شاهد سقف کوتاه‌مدت قیمت باشیم.

با توجه به مجموعه این عوامل، می‌توانیم ذخیره سود معاملات و تبدیل سرمایه معامله‌گران به تتر را در بالای مقاومت ۴۰,۰۰۰ دلار نتیجه بگیریم. بنابراین ممکن است این سطح سقف کوتاه مدت قیمت باشد. اما این امر ممکن است مانعی برای نوسان‌گیری سرمایه‌گذاران بزرگ یا نهنگ‌ها در این بازار نباشد. پس بار دیگر به اهمیت مدیریت ریسک و سرمایه در این بازار پرنوسان پی می‌بریم. در نهایت سعی کنید با توجهی دو چندان هفته‌های آتی بازار را نظاره‌گر باشید.

پیشنهاد نهایی این است که با تنظیم بهینه حد ضرر، ریسک خود را در معاملات کنترل کنید و با ورود و خروج پله‌ای در حمایت و مقاومت‌ها، سرمایه خود را مدیریت کنید. اگر دانش کافی برای معامله‌گری در اختیار ندارید، از ورود به معاملات خودداری کنید و با مراجعه به بخش آموزش تحلیل بازار به‌تدریج این دانش را فرا گیرید. این تحلیل نباید به‌عنوان سیگنالی مبنی بر خرید یا فروش در نظر گرفته شود.

منبع: ارزدیــجیتال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *