پروژه ریزش بورس نتایج تلخی دارد
به گزارش ارزی(Arzee.ir) به نقل از دنیای اقتصاد،
اما کاربرانی که درباره علت ریزش بورس و چرایی سرخپوش شدن آن مینویسند به دو دسته تقسیم میشوند؛ گروه اول، افرادی هستند که طرفدار دولت دوازدهم هستند و با حمایت از سیاستهای اقتصادی دولت بهصورت غیرعلنی، تحریمهای آمریکا علیه ایران را عامل ریزش بورس معرفی میکنند. گروه دیگر اما طرفدار دولت یا گروه خاصی در عرصه اقتصادی نیستند. این دسته رفتار هیجانی و احساسی مردم را عامل ریزش میدانند. آنها معتقدند که مردم در اوایل امسال با تبلیغات گسترده رسانههای دولتی و صحبتهای حمایتی حسن روحانی پولهایشان را چه زیاد و چه کم در بورس سرمایهگذاری کردهاند اما حالا که وضعیت اقتصادی کشور اوضاع نابسامانی پیدا کرده و دیگر خبری از حمایتهای رئیس دولت از بورس نیست، به فروش سهام برای جلوگیری از زیان بیشتر روی آوردهاند. در این میان اما اکثر افراد این دو گروه بر سر یک موضوع متفقالقول هستند و آنهم لزوم حمایت و صیانت از بازار سرمایه و سهامداران خرد بورس است. گروه اول میگویند که اگر قرار است فاصله ایجاد شده بین اعتماد عمومی با حاکمیت در سالهای گذشته ترمیم شود و بیشتر از این دچار فاصله نشوند لازم است که با حمایت از بازار سرمایه، پاسخگوی اعتماد مردم به تبلیغات و صحبتهای رئیس دولت بود. گروه دوم هم در همین راستا میگویند که بیاعتمادی مردم به مسوولان تبعات بدی دارد و بهتر است که مسوولان و مقامات چشم بر این بیاعتمادی نبندند. نکته دیگری هم که توسط گروه اول که همان حامیان دولت هستند مطرح میشود، انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 است. آنها معتقدند اگر قرار است میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری مانند انتخابات مجلس پایین نباشد، مسوولان باید از حالا به فکر باشند و نگذارند سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم بیش از این ضربه بخورد. در مقابل اما گروه دوم حرفی از انتخابات نمیزنند اما از اعتراضات عمومی صحبت میکنند. نگاهی که بیشتر توسط مخالفان ایران در خارج از کشور در طول روز مطرح میشود؛ پولهایتان را از بورس بیرون بیاورید. ریزشهای بورس ادامه دارد. به حرفهای مسوولان اعتماد نکنید و چیزهایی از این دست. با تمام این صحبتهایی که مطرح شد اما این روزها کاربران شبکههای اجتماعی سرگردان و چشمانتظار هستند. سرگردان بین خبرها و صحبتهای مسوولان. چشمانتظار وعده پیروزی رئیس دولت و حمایت حقوقیها. چشمانتظار یک سخنرانی که در آن رگهای از حمایت سرمایه مردم در بورس وجود داشته باشد. سرگردان بین اخبار شبکههای بینالمللی درباره انتخابات ریاست جمهوری و چشمانتظار فرا رسیدن آبانماه و نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا.
داود سوری
اقتصاددان
آیا هیچ گزارشی از عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه وجود دارد؟ در گذشته چگونه عمل کرده است، بیلان آن چیست؟ چه نظارتی بر سیاستهای آن هست؟ به نظر من این نکته مهمی است و فعالان بازار سرمایه باید به جد به دنبال آن باشند و از عملکرد این صندوق چشم برندارند. اطلاعات آن باید کاملا شفاف و مستدل در اختیار بازار باشد.
نوید قدوسی
فعال بازار سرمایه
حداقل سه عامل موثر در شکل گیری هیجان در بورس طی ماههای اخیر 1- انفعال در افزایش سقف واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری 2-برخورد غیرمسوولانه و فرمالیته با آزمون معاملات آنلاین 3-فعالیت گسترده کانالهای ارزی(Arzee.ir) فروش. دنبال مقصر نیستیم ولی بخشی برمیگردد به اهالی بازار و بخشی به مسوولان.
برگرفته از سیگنــال