وضعیت بازارها: علت رشد ۶۵ درصدی اتریوم در سال ۲۰۲۰ چیست؟
مدتهاست که بیت کوین به عنوان سرپناهی امن در بحبوحه مشکلات اقتصاد جهانی شناخته میشود. این مسئله سبب شده است تا از اتر، ارز شماره دو بازار ارزهای دیجیتال، غافل بمانیم. رشد اتر تا حدی بوده است که عملکردی بهتر از بیت کوین را تا به اینجای سال ۲۰۲۰ از خود به جای گذاشته است.
به گزارش کوین دسک، قیمت اتر در ساعات پایانی روز گذشته در محدوده ۲۱۱ دلار ثبت شده و در ۲۴ گذشته نیز با کاهش ۱ درصدی همراه بوده است. در حال حاضر، این ارز دیجیتال در محدودهای نزدیک به میانگین متحرک ۱۰ روزه (MA10) و با نوسانات کم معامله میشود که نشان میدهد بیشتر معاملات در لبههای کانال فعلی قیمت در حال انجام است. روز گذشته نیز شاهد سقوط قیمت اتر تا کف ۲۰۹ دلاری بودیم و پس از آن (ساعت ۱۵ به وقت تهران) به رقم ۲۱۵ دلاری رسید.
چیزی در حدود نه روز پیش هاوینگ بیت کوین رخ داد و عرضه این ارز دیجیتال با کاهشی ۵۰ درصدی مواجه شد. همزمان با هاوینگ، پائول تودور جونز (Paul Tudor Jones)، اعلام کرد که بیت کوین یک سرمایهگذاری خوب در اوضاع عجیبوغریب فعلی اقتصاد جهانی است. از سوی دیگر، اتر تا به اینجا سال ۲۰۲۰ با افزایشی ۶۵ درصدی همراه بود است. قیمت بیت کوین در بازه مشابه، تنها ۳۵ درصد افزایش داشته است.
ویشال شاه (Vishal Shah)، یک معاملهگر قراردادهای اختیار، معتقد است که ارزش بازارِ به مراتب کمترِ اتریوم نسبت به بیت کوین، این امکان را فراهم میکند تا نوسانات اتریوم بیشتر باشد. او در ادامه میافزاید:
اساساً، ارزش بازار کمتر اتریوم باعث شده تا حاشیه سود بیشتر باشد.
ارزش بازار اتر در حال حاضر ۲۳ میلیارد دلار است. ارزش بازار بیت کوین نیز ۱۴۴ میلیارد دلار است.
مایکل اندرسون (Michael Anderson)، از بنیانگذاران فریمورک ونچرز (Framework Ventures) در اظهارنظری گفت:
اتر مدتهاست که از نوسانات قیمت بیت کوین پیروی میکند. ولو با میزان نوسان بیشتر. این یعنی، وقتی که بیت کوین با افزایش قیمت مواجه میشود، قیمت اتر نیز افزایش مییابد و این افزایش قیمت گاهاً بیشتر از بیت کوین است.
شرکت فریمورک ونچرز، در سرمایهگذاری در بخش اقتصاد غیرمتمرکز فعالیت دارد. اقتصاد متمرکز نیز از خدماتی نظیر استیبل کوینها، پلتفرمهای اعطای وام و ابزارهای مشتقه بهره میبرد که بسیاری از آنها بر روی بلاک چین اتریوم اجرا میشوند.
دنی کیم (Danny Kim)، مدیر بخش درآمدهای «SFOX»، معتقد است که دورنمای اقتصاد غیرمتمرکز باعث میشود تا توجهات بیشتری به سمت اتر، بهعنوان یک سرمایهگذاری جلب شود. او در ادامه میافزاید:
به شکلی که، اتر گوی سبقت را از بیت کوین ربوده است و در حال تبدیل به شبکهای فعالتر است. [از سوی دیگر] بخش اقتصاد غیرمتمرکز به بخشی پر اهمیت بدل شده است.
دارندگان اتر میتوانند، ارزهای دیجیتال خود را قراردادهای هوشمندِ اقتصاد غیرمتمرکز قرار دهند و از طریق اعطای وام با استفاده از پلتفرمهای مربوطه، سود کسب کنند. در نتیجه قراردادن اترها در این پلتفرمها، میزان عرضه این ارز دیجیتال نیز کاهش مییابد و این کاهش جریان باعث کاهش میزان نقدینگی میشود. اندرسون معتقد است که اقتصاد غیرمتمرکز به بخشی بسیار محبوب تبدیل شده است و شاهد ورود بخش عمدهای از اترها به سمت پلتفرمهای وامدهی هستیم.
امسال و در بازهای کوتاه، اترهایی که بهوسیله قراردادهای هوشمند در پلتفرمهای کسب سود قرار داده شده بود، به بیش از ۳.۲ میلیون واحد رسیده بود. دادههای شرکت دیفای پالس (DeFi Pulse) نشان میدهد که این رقم در مقایسه با ماه فوریه (دی) کاهش داشته است. ماه فوریه شاهد اوج این فعالیتها بودیم. میزان اترهای در عرضه، چیزی در حدود ۱۱۱ میلیون واحد است.
ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که علیرغم عملکرد بیت کوین در سال ۲۰۲۰، نقدینگی در بازار بیت کوین، توجه سرمایهگذاران بیشتری را به سمت خود جلب کرده است. به طور متوسط در روز ۴۲ میلیون اتر در صرافی کوین بیس معامله میشود. این رقم در ارتباط با بیت کوین ۱۲۵ میلیون دلار است؛ از همین رو، سرمایهگذاران باید با در نظر گرفتن دفتر سفارشات کوچکتر اتریوم (نسبت به بیت کوین)، حاشیه سود خود را تعیین کنند. این نکته را نیز باید به یاد داشت که به زودی شاهد راهاندازی نسخه دوم شبکه اتریوم (اتریوم ۲.۰) خواهیم بود و همین مسئله باعث ایجاد ابهام در معاملات این ارز دیجیتال شده است.
هنریک کوگلبرگ (Henrik Kugelberg)، یکی از معاملهگران فرابورسی در سوئد، دیدگاهی نزولی در خصوص اتریوم دارد. به عقیده او، با اینکه اتریوم، ارز پیشرو در حوزه اقتصاد غیرمتمرکز است، اما این مسئله به راحتی قابل تغییر است. او در این باره میافزاید:
احساس میکنم که جای پای اتریوم سست است. زمان سختی را برای توافق بر سر مسائل مهم پشت سر گذاشتند و فناوری [آنها] باید همگام با [حل] این مشکلات جلو رود.
به نظر من، اتریوم در معرض این خطر قرار دارد که توسط یک ارز دیجیتال دیگر به جز بیت کوین، از رقابت کنار گذاشته شود.
وضعیت بازارهای دیگر
دیروز، بخش عمدهای از بازار داراییهای دیجیتال با سقوط همراه بودند. بیت کوین روز گذشته را با کاهشی کمتر از ۱ درصد در تایم فریم روزانه پشت سر گذاشت و توانست در محدوده ۹,۶۶۳ دلار، روزی آرام را پشت سر بگذارد.
کیوسیپی (QCP)، یک صندوق سرمایهگذاریِ سنگاپوری، طی یادداشتی به سرمایهگذارانش نوشت:
در روزهای گذشته، همزمان با کاهش شدید در هش ریت شبکه و افزایش کارمزد تراکنشها، شاهد تاثیرات هاوینگ بیت کوین بر شبکه بودیم، اما تا به اینجا شاهد تاثیر جدی بر قیمت نبودهایم.
در ۲۴ ساعت گذشته، بیت کوین گلد با ۱.۸ و نِم (NEM) با ۱.۱ درصد کاهش قیمت، بیشترین ضررها را در بازار داشتهاند. نئو نیز با کاهشی ۱.۱ درصدی در رده سوم قرار دارد. تنها ارز دیجیتالی که توانست روز گذشته را سبز به پایان برساند، کاردانو با رشد ۲.۷ درصدی بود.
در بازار کالا نیز، نفت روز گذشته را با سقوط به اتمام رساند و هر بشکه نفت خام با ۱ درصد سقوط همراه بود. طلا با ثباتی نسبی، رشدی کمتر از یک درصد داشت و در ساعات پایانیِ بازار بورس نیویورک در قیمت ۱,۷۴۵ دلار معامله شد.
شاخص نیکِی ۲۲۵ (Nikke 225) ژاپن نیز با جهشی ۱.۴ درصدی به بالاترین سطح خود در دو ماه گذشته رسید. این شاخص که بزرگترین شرکتهای ژاپنی را شامل میشود، همزمان با انتشار اخبار مثبت در ارتباط با تولید واکسن کرونا، افزایش یافت. شاخص «FTSE Eurotop 100» نیز روز گذشته را با کاهشی کمتر از یک درصد به اتمام رساند. شاخص S&P500، با یک درصد کاهش ارزش همراه بود. این شاخص همچنان به نسبت هفته گذشته با ۲ درصد سود همراه است. سود اوراق قرضه ۲ ساله وزارت خزانهداری نیز ۱۲ درصد کاهش داشتند.
منبع: ارزدیــجیتال